Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenLinks geschokt over overheidsrol bij misbruik ESFgelden

Datum nieuwsfeit: 25-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks


-

GroenLinks geschokt over overheidsrol bij misbruik ESF-gelden

25 juli 2001

GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld over de rol van de landelijke overheid bij het grootschalig misbruik van ESF-gelden. Ze is geschrokken van de onthulling dat de regering in 1994 ESF-gelden heeft ingezet om de gaten te vullen van de in het regeerakkoord afgesproken harde bezuinigingen op de Arbeidsvoorziening.

De toenmalige minister van Sociale Zaken, minister Melkert, moest hebben geweten dat hij daarmee niet voldeed aan de voorwaarden voor inzet van ESF-gelden. Het werd immers niet ingezet voor concrete projecten en er zou niet bij elke uitgave met ESF-geld eenzelfde bedrag door de overheid worden bijgelegd. Opmerkelijk hierbij is de betrokkenheid van de voormalige minister van Financiën, de huidige premier Kok. Hij zou al in 1991 de inzet van ESF-gelden hebben gesuggereerd als oplossing voor een eerdere bezuiniging. GroenLinks heeft gevraagd om opheldering over deze kwestie voordat de commissie Koning met haar conclusies naar buiten komt.


-
Meer weten? E-mail (info@groenlinks.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie