Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Greenpeace plaatst eerste offshore-windmolen op Noordzee

Datum nieuwsfeit: 25-07-2001
Bron: Greenpeace
Zoek soortgelijke berichten
Greenpeace

+++ (news@greenpeace.nl) 25 juli 2001 +++

Greenpeace plaatst eerste offshore-windmolen op voorgenomen gasboorlocatie in Noordzee

Greenpeace plaatst vandaag de eerste offshore-windmolen op de Noordzee. Op zo'n 23 mijl uit de kust, ter hoogte van Zandvoort, wordt met behulp van een kraanschip een 37,5 meter lange paal in de zeebodem verankerd. Daarbovenop komt de windmolen van 15 meter hoog. Deze locatie is van belang omdat binnen enkele dagen op deze plek een boorplatform van Clyde Petroleum naar gas gaat boren. Door de plaatsing van de windmolen is dit niet mogelijk. Greenpeace vindt dat de Nederlandse regering voorrang moet geven aan windmolens in plaats van aan olie- en gaswinning op de Noordzee.

De Nederlandse overheid treuzelt al jaren met de uitvoering van plannen voor windenergie. Om de regering te wijzen op de mogelijkheden van windenergie stuurt de windmolen elke dag automatisch een e-mail naar kabinet, kamerleden en directies van energiebedrijven waarin de opbrengst van de dag wordt omgerekend in bespaarde CO2. Op zee is veel ruimte beschikbaar en het waait op sommige plekken tot 40 procent harder dan op land. De technologie voor windenergie is klaar om de stap naar zee te maken. Greenpeace vindt dat er geen dag langer gewacht kan worden met het uitvoeren van de klimaatafspraken die deze week in Bonn zijn vastgelegd. Lees het uitgebreide bericht met details over de geplaatste windmolen en windenergie op de Noordzee op: www.greenpeace.nl/ams/keGreenbladesn.shtml

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie