Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Datum nieuwsfeit: 25-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.45 uur
Gewapende overval

UTRECHT Dinsdagavond vond bij een winkel aan de Zwanenvechtlaan een gewapende overval plaats.

Omstreeks tien over acht kwam een tot nu toe onbekende man de winkel binnen. Vrijwel direct liep de man naar de toonbank en eiste onder bedreiging van een wapen geld van de eigenaar. De eigenaar gaf een onbekend geldbedrag af waarna de verdachte de winkel verliet en in de richting van de Max Euwestraat liep. Het vermoeden bestaat dat de overvaller in de buurt in een gereedstaande auto is gestapt.

Verschillende getuigen hebben de overvaller zien lopen en gaven het volgende signalement aan de politie. Het zou gaan om een getinte man, gekleed in een donkere trainingsbroek met aan de zijkant een aantal dunne witte strepen. Tevens droeg hij een groenkleurig fleecejack. Omdat de verdachte zijn gezicht bedekt hield konden getuigen het gelaat van de man niet zien.

Getuige(n) wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Fortunadreef werd dinsdagmiddag een vrouw door het personeel aangehouden voor het stelen van een aantal levensmiddelen.

Omstreeks tien over twee zag het personeel een 30-jarige vrouw uit Utrecht een aantal goederen meenemen en zonder deze te betalen langs de kassa lopen. Het winkelpersoneel greep direct in en hield de vrouw aan. Zij werd overgedragen aan de politie. Met een proces-verbaal en een winkelverbod van een jaar werd zij naar huis gestuurd.

Woninginbreker door getuigen aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een woning aan de Lange Smeestraat. Omstreeks tien voor drie hoorde getuigen een vrouw schreeuwen. Toen men poolshoogte ging nemen zagen zij een man vluchten via het dak om vervolgens een muur over te klimmen. Door snel ingrijpen van de getuigen kon de 33-jarige verdachte uit Laren (NH) nog net aan zijn broek worden gepakt en worden aangehouden door de getuigen.

Het bleek dat de verdachte was overlopen door de bewoonster op het moment dat hij aan het inbreken was in haar woning. Bij de verdachte werden een aantal goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie