Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Groningen 25-07-2001
Perberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 25 juli 2001

Dagelijkse persberichten

Stadskanaal: inbraak in winkel
Dinsdagochtend is er ingebroken in een winkel aan de Beneluxlaan in Stadskanaal. De daders hebben de voordeur geforceerd om in het pand te kunnen komen. De 46-jarige eigenaar ontdekte de inbraak doordat de voordeur op een kier stond. De daders hebben een paar honderd gulden en een gsm telefoon gestolen.

Stadskanaal: brand in slaapkamer
Aan een woning aan de Drostenlaan in Stadskanaal is dinsdagochtend een slaapkamer volledig uitgebrand. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt doordat een van de kinderen met een aansteker heeft gespeeld. De brandweer heeft de brand geblust. De woning heeft veel rook en waterschade opgelopen.

Grijpskerk: man moet rijbewijs inleveren
De politie heeft dinsdagnacht aan de Friesestraatweg een 25-jarige inwoner van Grijpskerk meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. De man reed vlak voor Grijpskerk toen een tegenligger hem passeerde met groot licht. De verdachte remde af en had de auto niet meer onder controle. De Grijpskerker belandde met zijn auto, na een hekwerk te hebben geraakt, in een naast de weg gelegen tuin terecht. Op het politiebureau bleek de man ruim 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hoogezand: brand in een keuken
Aan een woning aan de Astronautenlaan in Hoogezand is dinsdagmiddag een brand geblust. Door de rookontwikkeling kon men niet zien wat er precies in brand stond. Hierop heeft de brandweer de deur van de woning geforceerd. In de keuken stond nog een pan met vet op het vuur. De kamer en de keuken van de woning hebben behoorlijke roetschade. Nadat de brand was geblust kwamen de bewoners thuis.

Kantens: schennispleger aangehouden
Dinsdagavond heeft de politie een 40-jarige man uit Kantens aangehouden. De verdachte stond in zijn woning aan de Kooistraat voor het raam. Hij liet zijn geslachtsdelen zien aan de buurtbewoners en hun kinderen die voor de woning aan het spelen waren. De man is meegenomen naar het politiebureau en wegens schennispleging ingesloten.

De Wilp: gasfles ontploft
Aan het Zetveld in De Wilp is dinsdagochtend een gasfles ontploft in een caravan. Tijdens het aansluiten van een gasfles, in een houten hokje aan de caravan, is gas ontsnapt. Het schuurtje vatte hierbij snel vlam. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door een defecte afsluiter. Nadat de gasfles was ontploft, had de brandweer het vuur snel onder controle. Enkele goederen van de caravan gingen verloren. De man uit Marum die de gasfles zou aansluiten liep, op geschroeide been na, geen letsel op.

Appingedam: met alcohol op het water
De politie kreeg dinsdagavond een melding dat een motorboot gevaarlijk op het Damsterdiep in Ten Boer aan het varen was. In de richting van de haven trof de politie de boot al varende aan. De 37-jarige bestuurder uit Noordbroek is aan de kant gehaald. Bij een blaastest bleek dat de man 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Na het opmaken van het proces-verbaal is de man weggestuurd.

Winschoten: man had nog gevangenisstraf tegoet
Op een parkeerplaats aan de Molenhornstraat in Winschoten zag de politie woensdagochtend een 29-jarige man uit Musselkanaal in een oude auto zitten. De man was onder invloed van drugs en verklaarde niet onder invloed te willen rijden. Daarom was hij in de auto op de parkeerplaats gaan zitten. Bij het controleren van de gegevens van de man, bleek dat hij nog 28 dagen gevangenisstraf open had staan. Hierop is de man aangehouden en overgedragen aan de parketpolitie.

Wehe den Horn/Zuidhorn: snelheidcontrole en verkeerscontroles De politie heeft dinsdagmiddag twee snelheidscontroles en een verkeerscontrole gehouden. Op de Provincialeweg in Wehe den Horn werden 30 voertuigen gecontroleerd, waarvan er drie in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid lag op 107 km/uur, terwijl op deze weg een snelheid van 80 km/uur is toegestaan. In Zuidhorn hebben motoragenten op diverse locaties het verkeer gecontroleerd. In totaal heeft de politie 12 keer een proces-verbaal uitgedeeld voor onder andere technische gebreken aan autos/tractor, niet APK gekeurd, niet verzekerd en het niet dragen van een gordel binnen de bebouwde kom.

Saaksum: gestolen auto in het water
Op de kruising van de van Swinderenweg met de Barnwerderweg nabij de brug over het Oldehoofsterdiep in Saaksum trof de politie woensdagochtend een auto in de sloot aan. De auto stond half vol met water, maar er zat niemand meer in. Door een takelbedrijf is de auto uit het water getakeld. Hierbij bleek dat het contactslot was doorverbonden en dat het linkerportierslot was vernield. De auto is vermoedelijk als vluchtauto gebruikt. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De eigenaar is op de hoogte gebracht.

Zuidbroek:
De politie heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Veendam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte reed over de Rijksweg N33, uit de richting van Appingedam. Hij had niet voortdurend zijn auto onder controle. Hij belandde vervolgens aan de overkant van de weg in de berm, sloeg over de kop en kwam met zijn 13-jarige zoon in de sloot terecht. Ter plekke bleek dat beide inzittenden op eigen kracht uit de auto zijn geklommen. De verdachte en zijn zoon zijn met een gebroken sleutelbeen en snijwonden naar een ziekenhuis in Groningen overgebracht. Daar werd bij de man uit Veendam een bloedonderzoek gedaan. Het rijbewijs en kentekenbewijs van de verdachte zijn ingenomen.

Tolbert: vier verdachten aangehouden bij schietincident Dinsdag aan het eind van de middag heeft de politie vier mannen uit Roden, Uithuizen en Leek aangehouden op de Vijf Akkers. Buurtbewoners waarschuwden de politie dat er op straat werd geschoten. De politie trof in de straat drie mannen aan, die door buurtbewoners werden aangewezen. In een brandgang werden op straat enkele patronen gevonden. Na een kort verhoor van de mannen werd ook een 36-jarige bewoner van de Vijf Akkers in zijn woning aangehouden. Door de technische recherche werd een onderzoek ingesteld. Een politiehond zocht de omgeving af en vond in de bossages een vuurwapen en een mes. De drie mannen uit Roden en Uithuizen waren naar de woning van de Tolberter, waar zij hem vermoedelijk met het vuurwapen bedreigden. De politie heeft alle verdachten ingesloten om te kunnen uitzoeken wat er is gebeurd en waarom.

Groningen: auto dieven gepakt
Op de Dierenriemstraat heeft de politie dinsdagochtend een tweetal stadjers aangehouden. Agenten zagen dat een vrouw in een auto met draaiende motor lag te slapen. Toen zij de auto bekeken bleek de bedrading doorverbonden te zijn. Na enige tijd gewacht te hebben kwam de bestuurder bij de auto en reed weg. Hij werd na een korte achtervolging staande gehouden en de bestuurder , een 36-jarige Groninger en zijn 32-jarige vriendin die in de auto lag te slapen, werden aangehouden. De auto bleek de vorige week in Groningen gestolen te zijn. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: overbeladen met mensen
Op de Rabenhauptstraat controleerden agenten dinsdagmiddag een personenauto. De 45-jarige bestuurster uit Groningen negeerde eerst diverse stoptekens, maar zette uiteindelijk de auto aan de kant. Toen bleek ook waarom de vrouw niet stopte. Bij het opentrekken van de deuren rolde 11 mensen uit de auto. Vijf volwassenen en 6 kinderen tussen de 3 en 16 jaar bleken over elkaar heen in de auto te zitten of liggen. Er werden geen gordels of veilige kinderzitjes gebruikt. De bestuurster kreeg een proces verbaal en moest voor een deel van de passagiers zorgen voor ander vervoer.

Groningen: gezochte aangehouden
Agenten zagen dinsdagmiddag op de Korreweg een 21-jarige Groninger zonder helm met zijn bromfiets rijden. Toen zij de man na een korte achtervolging staande hielden bleek hij gezocht te worden voor de politie in Alkmaar. Hij wordt door de parketpolitie overgebracht naar de collegas in Noord Holland.

Groningen: man steekt kranten in brand
Een getuige kwam afgelopen nacht het politiebureau Rademarkt binnen stormen en meldde dat iemand in de Coehoornsingel een pak kranten in brand had gestoken. Na een zoektocht kon de getuige de verdachte in de Jacobstraat aanwijzen. Aan het bureau bekende de 37-jarige Groninger dat hij de brand had gesticht, omdat hij het wel spannend vond. De man is met een proces verbaal voor brandstichting weer weggestuurd.

Groningen: belediging
Een tot nu toe onbekend man kwam afgelopen nacht het politiebureau binnen waarbij hij het aanwezige personeel begon te beledigen. Bovendien overhandigde hij de politiemensen een geschreven tekst met allerlei beledigingen. De man werd hierop aangehouden. Toen hij weigerde zijn naam op te geven werd hij ingesloten. Korte tijd later komt een tweede man, een 26-jarige man uit Houten binnen, die vroeg waar zijn vriend bleef. Nadat hem was uitgelegd dat deze vast zat, begon ook de Houtenaar de politiemensen te beledigen. Hij weigerde te vertrekken en mocht vervolgens een plaatsje in de cel krijgen. Vandaag zullen beiden worden gehoord en heengezonden. De Houtenaar bleek eerder in de nacht al aangehouden te zijn voor het rijden onder invloed. Daarbij botste hij met zijn auto tegen een muur in de Gelkingestraat .

Groningen: gestolen auto
Bij een supermarkt aan de Eyssoniusstraat heeft de politie dinsdagavond twee mannen uit Leeuwarden aangehouden. Beide mannen probeerden alcoholische dranken bij de supermarkt in te leveren. De beheerder vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Agenten zagen de beide mannen, 25 en 37 jaar oud, bij een auto staan. Toen de agenten deze auto controleerden bleek deze gestolen te zijn in Leeuwarden. De beide verdachten konden worden aangehouden en zullen worden overgebracht naar Leeuwarden. In de auto troffen agenten nog een vermoedelijk gestolen videorecorder aan.

Groningen: inbreker betrapt
Bij een kantoorgebouw aan de Griffeweg konden agenten afgelopen nacht een 38-jarige man uit Groningen aanhouden. Getuigen zagen dat de man een raam van het bedrijf ingooide en naar binnen wilde klimmen. De getuigen zagen kans de vluchtende man te pakken en over te dragen aan de politie. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie, tel 0900-8844 (30 ct per minuut)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...