Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Man aangehouden voor huisvredebreuk in Roermond

Datum nieuwsfeit: 25-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht venlo 25-07-2001
Mediaberichten 25 juli (16.05 uur)

ROERMOND Man aangehouden

ROERMOND Een 30-jarige man uit Roermond is woensdagmorgen rond 02.45 uur naar aanleiding van een melding door de politie aangehouden in een flatwoning aan de Mozartstraat op verdenking van vernieling en huisvredebreuk. De man heeft naar aanleiding van een ruzie met de 28-jarige bewoonster ramen en meubilair vernield. Hij weigerde het pand te verlaten waarop hij door de politie werd aangehouden. De verdachte werd voor verder verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De man is inmiddels in vrijheid gesteld en de zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht. De achterruit van een auto die voor de flat geparkeerd stond, raakte beschadigd doordat er glasscherven naar beneden waren gevallen. De 27-jarige eigenaar uit Roermond deed aangifte van vernieling bij de politie.

TEGELEN Mishandeling

TEGELEN Een 48-jarige man uit Tegelen heeft woensdagmorgen aangifte gedaan van mishandeling afgelopen zondag rond 23.00 uur. Het slachtoffer liep op de Bergstraat en werd zonder aanleiding door een onbekende man van achteren neergeslagen en raakte buiten bewustzijn. Hij is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen waar hij dinsdag is ontslagen. De politie stelt een nader onderzoek in.

VENLO Verdachte valse obligaties aangehouden

VENLO - De recherche van de politie Venlo heeft - in samenwerking met het Interregionaal Bureau Geld en Waardeverkeer Zuid-Nederland (IBGW)
- een onderzoek ingesteld naar aanleiding van het verhandelen van valse Luxemburgse effecten (obligaties aan toonder). In dit onderzoek werd nauw samengewerkt met de Kriminalpolizei te Neuss (Duitsland). Bij een bank in Venlo werd een 57-jarige verdachte uit het Duitse Kaarst aangehouden op het moment dat hij de opbrengst van verzilverde coupons wilde innen.

Naar aanleiding van de aanhouding van de Duitse verdachte in Venlo, werd door de Duitse recherche samen met rechercheurs van het IBGW Zuid-Nederland nader onderzoek verricht en werden door de Duitse recherche in Duitsland nog 8 verdachten aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een samenwerking van Poolse en Duitse verdachten, waarbij Poolse verdachten de partijen valse waardepapieren via Duitse verdachten, die als tussenpersonen fungeerden, in Nederland hebben verhandeld. De schade bedraagt ongeveer fl 90.000. De omvang van de fraude bedraagt ruim fl 1.500.000,-.

IBGW

Het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer (afgekort: IBGW) Zuid-Nederland is een nieuw politie-team, dat speciaal is opgericht voor de bestrijding van fraudes in het betalingsverkeer en het team werkt voor de 5 zuidelijke politieregios (Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord, Brabant Zuid-Oost, Limburg-Zuid en Limburg-Noord) en valt beheersmatig onder het korps Limburg-Noord en werkt vanuit Venlo.

TEGELEN Motorrijder gewond

TEGELEN Een 28-jarige motorrijder uit Venlo is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Roermondseweg. Het ongeval gebeurde toen het slachtoffer bezig was met een inhaalmanoevre en hij in botsing kwam met een 29-jarige automobilist uit Venlo die ook wilde gaan inhalen. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn knie en diverse schaafwonden naar het ziekenhuis vervoerd waar hij ter observatie werd opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie