Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amerikaanse en Europese jeugdvoetballers bij Holland Cup

Datum nieuwsfeit: 25-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Veel Amerikanen en Europeanen
naar 16-e Holland Cup in Almere

Het aantal jeugdvoetballers, dat vanaf 25 juli meedoet aan de 16e Holland Cup, is groter dan vorig jaar. Kwamen er vorig jaar al 3500 spelers uit 18 landen naar Almere, nu zijn dat meer dan 4000 voetballers uit 21 landen. Vooral vanuit de Verenigde Staten bestaat een grote belangstelling: 33 jeugdteams komen naar Nederland. De meeste Amerikaanse voetballers arriveren al op zondag 22 juli in Almere, om zich voor het toernooi in te schrijven in het Holland Cup Centrum aan de Landdrostdreef. Enkele jongensteams doen op maandag 23 en dinsdag 24 juli mee aan KNVB Clinics op het sportpark Polderkwartier van SC Buitenboys. Deze trainingen staan onder leiding van een aantal KNVB-coaches. Vier teams (te weten: London Croatia , Santa Rosa en twee juniorenploegen van Tulsa Nationals ) werken zowel op maandag als dinsdag twee clinics af (van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur). Twee andere ploegen ( Midlothian YSL en Chugiak Soccer Club Revolution uit Alaska) doen op dinsdag aan twee clinics mee (ook van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur). Verder kent de Holland Cup 2001 een grote deelname van Europese voetbalteams. Zo komen er alleen al 31 Nederlandse ploegen, 39 Deense teams en 15 Poolse teams. Daarnaast hebben teams uit Tsjechië (10), Oostenrijk (4), België (1), Duitsland (10), Griekenland (3), Engeland (8), Gibraltar (2), Ierland (2), Italië (1), Noord-Ierland (5), Schotland (3), Spanje (10), Zweden (19), Zwitserland (2) en Wales (1) zich ingeschreven.

Slaapgelegenheid
Een groot deel van het deelnemersveld zal, net als vorig jaar, worden gehuisvest in Almeerse scholen. Baken Park, Baken Centraal, Echnaton, ROC Flevoland en het Oostvaarders College bouwen de lokalen om tot slaapgelegenheid. En ook zal dit jaar zowel de openings- als de sluitingsceremonie van de Holland Cup plaatsvinden op het podium aan de Grote Markt in Almere, respectievelijk op dinsdag 24 juli en zaterdag 28 juli. Op dinsdagavond verzamelen de ruim 4000 deelnemers zich bij het Holland Cup Centrum aan de Landdrostdreef. Daarvandaan lopen ze in een gezamenlijke vlaggenparade naar het podium aan de Grote Markt in Almere. De organisatie van de Holland Cup (de stichting Euro-Sportring in Baarn) nodigt de bevolking van Almere uit om op de Grote Markt zowel de officiële openingshandeling van dinsdagavond, als de feestelijke prijsuitreiking op zaterdagavond 28 juli bij te wonen.

Spektakel
Nadat dinsdagavond de Holland Cup officieel is geopend, barst het sportieve spektakel los. Van woensdag 25 tot zaterdag 28 juli worden honderden voorrondewedstrijden gespeeld. Op zaterdag 28 juli is sportpark Rie Mastenbroek van ASC Waterwijk de locatie waar de finalewedstrijden plaatsvinden in alle leeftijdscategorieën (A, B, C, D en E bij de jongens en G en L bij de meisjes c.q. dames). Tussen de sportieve bedrijven door is er veel vertier voor de spelers. Woensdag kunnen ze naar de Coca Cola Beach Party in het Holland Cup Centrum. Daar wordt op alle andere avonden gezorgd voor entertainment. De teamleiders van de deelnemende ploegen worden op woensdagavond ontvangen door het gemeentebestuur van Almere, in verband met het 25-jarig bestaan van de gemeente. Dat gebeurt in de Burgerzaal van het Stadhuis. Op donderdag 26 juni gaan meer dan 2000 Holland Cup-deelnemers naar het Amsterdam Tournament in de ArenA, om Ajax, AC Milan, Liverpool en Valencia in actie te zien. De meer dan 100 scheidsrechters van de Holland Cup krijgen op vrijdag 27 juli speciale aandacht, tijdens een buffet. Plaats van handeling is het Holland Cup Centrum, waar tijdens het toernooi dagelijks 4000 maaltijden worden verstrekt aan de deelnemers.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie