Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veiligheidscontroles centrum Sneek in Sneekweek

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sneek


Veiligheidscontroles in Sneekweek

VEILIGHEIDSCONTROLES IN SNEEKWEEK

De brandweer houdt tijdens de Sneekweek op verschillende datums een zichtcontrole in de horecagelegenheden in het centrum van Sneek. De exploitanten zijn hiervan tijdig op de hoogte gesteld, zodat zij alle kans krijgen te voldoen aan de veiligheidseisen. Het doel van de controle-actie 'Brandveiligheid Horeca-Sneek 2001' is uiteindelijk immers het vergroten van de veiligheid en het veiligheidsbewustzijn in horeca-inrichtingen in het centrumgebied. De gemeente wil namelijk graag dat zowel stappers als exploitanten met een gerust hart kunnen genieten van het uitgaansleven in Sneek.

De aangekondigde controle is een quickscan op een aantal veiligheidseisen. Er wordt onder andere gekeken naar de vluchtwegen en de vluchtwegaanduidingen, naar de afwezigheid van brandbare versieringen, de aanwezigheid van voldoende brandblusmiddelen, de veiligheid van de opslagplaatsen en afvalruimtes.

De controles maken deel uit van het beleid van de gemeente om nadrukkelijker te letten op het voldoen aan veiligheidseisen in de horeca. Daarbij wordt er onder meer preciezer op toegezien dat gebruiksvergunningen tijdig worden aangevraagd en nageleefd. De horeca-exploitanten zijn er bij de aankondiging van de controles overigens op gewezen dat zij zelf in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in hun pand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie