Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 26-07-2001
Politieberichten van 25/7 (13.00 uur) t/m 26/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: niet teruggekeerd van verlof
Woensdag omstreeks 13.25 uur meldde een 27-jarige inwoner van Leeuwarden zich spontaan aan het bureau aan de Holstmeerweg. De man was sinds vorig jaar september niet teruggekeerd van verlof. De man zat vast in de Penitentiaire Open Inrichting Fleddervoort te Veenhuizen. De man is ingesloten en werd weer overgebracht naar Veenhuizen.

Leeuwarden: automaat gekraakt
Van dinsdag op woensdag werd de douchemuntenautomaat op de camping `De Groene Ster` gekraakt. In de automaat zat een klein geldbedrag en nog ongeveer 100 douchemunten. Tevens had men getracht in te breken in de receptieruimte. Dit was niet gelukt. Een 46-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Harlingen: diefstal rugzak
Woensdag omstreeks 13.15 uur werd de rugzak gestolen van een Belgische toerist. De man, een 73-jarige inwoner uit het Belgische Turnhout, fietste samen met zijn vrouw, de elfstedentocht en deed deze middag Harlingen aan. Hij zette zijn fiets neer bij de ingang van de Terminal van Doeksen aan de Waddenpromenade en liet zijn rugzak op de fiets liggen. Toen hij na een half uurtje terugkwam, was de rugzak verdwenen. In de rugzak zat een rijbewijs, twee identiteitskaarten, Nederlands en Belgisch geld, twee bankpasjes, een hotelbon, een horloge en twee regenjassen. De man heeft aangifte gedaan

Sneek: inbreker aangehouden
Woensdag omstreeks 14.50 uur werd in het St. Anthonius ziekenhuis op de afdeling röntgen een jongen aangehouden, die aldaar had ingebroken. De jongen, een 15-jarige inwoner van Sneek, werd door de bewaking overlopen toen hij de laden van een bureau doorzocht. Er werd niets weggenomen. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Namens het ziekenhuis werd aangifte gedaan door een 29-jarige inwoonster van Sneek. De jongeman werd gehoord en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 16.25 uur werd bij een groot winkelbedrijf aan de Nieuwestad een diefstal gepleegd. Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, nam 3 flesjes parfum weg en vluchtte daarna de winkel uit. Door getuigen werd gemeld dat de verdachte op de Weaze liep. Dit bleek inderdaad het geval te zijn en de man werd aldaar aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De parfum werd in beslag genomen en teruggegeven. De verdachte werd na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld

Harlingen: onder invloed
Woensdag omstreeks 16.45 uur werd op de Waddenpromenade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Terschelling, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 930 ug/l .Hij kreeg een rijverbod voor 11 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: fietsendieven aangehouden
Woensdag omstreeks 17.45 uur werd door een getuige gezien dat twee mannen een fiets wegnamen bij het MCL-Zuid. De getuige waarschuwde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het te gaan om drie verdachten, die bij het zien van de politieauto er vandoor gingen. In het Abbingapark konden twee verdachten (mannen), 40 en 42 jaar, beiden uit Leeuwarden, worden aangehouden, terwijl de derde verdachte, een 51-jarige inwoner van Leeuwarden, nabij de Potmarge kon worden aangehouden. De verdachten werd overgebracht naar het bureau. De fiets, die de verdachten hadden weggenomen, werd in beslag genomen en zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. De verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Drachten: mishandeling
Dinsdag omstreeks 20.30 uur zat een 18-jarige inwoner van Drachten te gokken in een horecagelegenheid aan de Noorderbuurt. Een kennis van de man zag dat hij aan het gokken was en herinnerde hem eraan dat hij dit niet meer zou doen en trok hem mee naar buiten. Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden en er vielen klappen over en weer. Door omstanders werden de twee gescheiden. Toen de 18-jarige jongen zich omdraaide en wilde weglopen, voelde hij plotseling dat hij in zijn bil werd gestoken. De jongen is voor behandeling naar de dokter gegaan. De verdachte ging er vandoor en moet nog door de politie worden gehoord.

Drachten: eenzijdig ongeval met gewonde
Woensdag omstreeks 21.30 uur reed een bestuurder van een scooter over de Zuiderbuurt. Ter hoogte van Dolci aan de Zuiderbuurt reed de bestuurder, een 16-jarige inwoner van Drachten, tegen een aldaar staande paal. De jongen `vloog` over de scooter heen en kwam op het wegdek terecht. De scooter werd totaal vernield De bestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 22.30 uur werd op de Posthoornsteeg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 275 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Noordwolde: onder invloed
Woensdag omstreeks 23.35 uur werd op de Dr. Mulderstraat een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Noordwolde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ug/l. Hij kreeg en rijverbod voor 2 uren.

Offingawier: aanrijding met drank
Donderdag omstreeks 00.30 uur reed een bestuurder van personenauto over de Paviljoenwei in de richting Sneek. Nabij de brug bij het Sneekermeer verloor de bestuurder, een 42-jarige inwoner van Sneek, de macht over het stuur en botste tegen een boom. Na de aanrijding maakte de bestuurder zijn identiteit niet bekend, doch hij reed door. Door getuigen werd de politie gebeld. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Cornwerd: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.55 uur werd op de Houwdijk een bestuurder van een kampeerauto gecontroleerd. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Achlum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Ameland: vernieling
Donderdag omstreeks 01.55 uur werd op de Molenweg een spiegel van een aldaar staande taxi vernield. De chauffeur van de taxi, een 35-jarige inwoner van Ameland, zette de achtervolging te voet in en samen met de politie kon de verdachte op de Rixt van Doniaweg worden aangehouden. De verdachte, een 23-jarige inwoner van Groningen, werd overgebracht naar het bureau. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie