Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 26 juli 2001

Inbraak in woning Noordwijk (D1) In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juli werd ingebroken in een woning aan de Pickestraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Uit de woning worden tassen, twee mobiele telefoons, een portemonnee, een fototoestel en enkele bankpassen vermist.

Politie houdt ontuchtpleger aan Hillegom (D1)
De politie heeft woensdagmiddag 24 juli rond 14.00 uur een 61-jarige Hillegommer in zijn woning aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij het ontucht plegen met drie meisjes van 4, 5 en 6 jaar oud. Deze meisjes had hij de woning ingelokt. De politie werd gewaarschuwd omdat de man zichtbaar naakt in de woning liep. De ouders van de meisjes hebben aangifte tegen de man gedaan. Deze is inmiddels in verzekering gesteld.

Aanrijding fietser met snorfietser Sassenheim (D2) Een 78-jarige Sassenheimer is op woensdag 25 juli rond 12.00 uur op de kruising Kerklaan met de Bijweglaan op zijn snorfiets aangereden door een 44-jarige fietser uit Sassenheim. Op de kruising sloeg de fietser linksaf. Daarbij had hij vermoedelijk niet in de gaten dat de snorfietser hem op dat moment inhaalde. Een aanrijding volgde. De snorfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Poging verkrachting / aanranding: getuigen gezocht Voorschoten (D4)
Op dinsdag, 24 juli jl., omstreeks 10.00 uur werd bij een vrouw die haar hond uitliet in de omgeving van de waterspeelplaats in het Noord Hoflandpark een poging ondernomen haar te verkrachten / aan te randen. Kort daarvoor had het slachtoffer een kort gesprek met een andere vrouw, die eveneens haar hondje uitliet in het park. Na dat gesprek gingen de beide vrouwen ieder een andere kant op. Het slachtoffer liep in de richting van de golfbaan. Daar werd zij van achteren benaderd door een bromfietser. De man spreekt haar kort aan en rijdt door. Even verderop keert hij terug naar de vrouw en dwingt haar met geweld tot het ondergaan van seksuele handelingen. De vrouw verzet zich en de man maakt zich hierna uit de voeten. Het signalement van de dader luidt: 35-45 jarige blanke man, lengte 1.70-1.85 mtr., hij droeg een zwarte sportbroek en een vaal wit t-shirt. Hij droeg geen helm. De politie is naarstig op zoek naar eventuele getuigen van dit misdrijf. In het bijzonder wil de politie in contact komen met de vrouw, met wie het slachtoffer kort voor het feit heeft staan praten in de omgeving van de waterspeelplaats. Ook wil de politie graag in contact komen met een ongeveer 16-jarige jongen die nabij de Joke Smitlaan zat te vissen en het slachtoffer na het feit heeft aangesproken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Voorschoten via tel. nr. 0900-8844.

Fietsertje aangereden door dronken bromfietser Alphen aan den Rijn (D5) Op de kruising de Beilen met de Olympiaweg ontstond op woensdag 25 juli rond 20.50 uur een aanrijding tussen een 8-jarig fietsertje uit Alphen aan den Rijn en een 61-jarige bromfietser uit Ter Aar. De bromfietser, die zonder helm reed, raakte daarbij aan het hoofd gewond. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie liet daar van hem een bloedproef afnemen, aangezien zij bij de man alcoholgebruik constateerden. Het fietsertje liep enkele schaafwonden op. Het ongeval ontstond toen het Alphenaartje op de Bijlen afsloeg de Olympiaweg in. De hem van achteren naderende man uit Ter Aar reed rechtdoor. Een aanrijding volgde.

Onder invloed rijden Zevenhuizen (D6) De politie hield op donderdag 26 juli rond 00.10 uur op de Bredeweg een 49-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 320 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet in het verkeer is.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op woensdag 25 juli rond 23.40 uur op de Korevaarstraat een 39-jarige automobilist uit Leiden aan. Agenten zagen de man op de Hooigracht stapvoets rijden en constant op de rem trappen. De Leidenaar had gedronken. Een ademanalyse kwam tot 720 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Parkeren rondom de Reigerhof wordt aangepakt. Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Het zal u als inwoner van Nieuwerkerk a/d IJssel ongetwijfeld diverse keren zijn overkomen dat het veel moeite kostte om uw auto tijdens het boodschappen doen te parkeren rondom winkelcentrum Reigerhof. De bouwwerkzaamheden en uitbreidingen hebben een fors beslag gelegd op de parkeervoorzieningen. Gedurende de verbouwing heeft de gemeente het plein voor het gemeentehuis aangewezen als extra parkeerruimte. Veelal blijkt dit plein vol te staan en wordt een plekje in de omgeving gezocht. Helaas blijkt dat niet iedereen daarbij parkeert op een legale parkeerplek en zet men de auto zodanig neer dat anderen daar hinder van ondervinden. De afgelopen tijd heeft de politie daar meerdere klachten over ontvangen. Hoewel het parkeertoezicht niet de hoogste prioriteit heeft bij de politie worden er wel regelmatig bekeuringen uitgedeeld (dat geldt overigens niet alleen bij de Reigerhof, maar in de gehele gemeente Nieuwerkerk a/d IJssel). Daarbij blijkt vaak dat parkeerders veronderstellen niet hinderlijk geparkeerd te staan en dan toch bekeurd worden. Verontwaardiging is het gevolg. Hoewel de politie begrip heeft voor de vaak lastige parkeersituatie zal zij toch blijven optreden tegen fout parkeerders, mede om excessen te voorkomen. U zult dus soms uw auto een stukje verder moeten parkeren dan u gewend was (de 'plaat' achter het politiebureau biedt nog regelmatig uitkomst). De enige manier om te voorkomen dat u een bekeuring krijgt is door uw auto op een plaats te parkeren waar dat niet verboden is.

Ongepast rijgedrag bromfietsers Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen / Moerkapelle en Moordrecht (D6)
Ongetwijfeld zal het u ook zijn opgevallen dat er steeds meer jeugdige bromfietsers rondscheuren op snelle scooters en het liefst ook zonder helm. Afgezien van de risico's die ze daarbij voor zichzelf nemen met vaak roekeloos rijgedrag brengen ze daarmee ook andere weggebruikers in gevaar. Denk daarbij aan ouderen, spelende kinderen op een woonerf en niets vermoedende voetgangers op een voet/fietspad. De afgelopen tijd heeft de politie een flink aantal bekeuringen uitgedeeld, doch constateert tevens dat daarmee dit fenomeen bepaald nog niet uitgeroeid is, integendeel. Het zonder helm en opgevoerd rijden lijkt onverminderd door te gaan. Vandaar dat de politiecontroles voortgezet zullen worden. De tijd van waarschuwen is allang voorbij; een bromfietser die aan de kant gezet wordt kan zonder meer rekenen op een bekeuring. Daarnaast doet de politie nadrukkelijk een beroep op ouders/verzorgers om eens kritisch te kijken naar de technische staat van de scooter en het 'helm- en rijgedrag' van deze wegpiraten. Kijk daarbij ook eens naar de polisvoorwaarden van de bromfietsverzekering. Vaak is daarin de clausule opgenomen dat de verzekeringsmaatschappij de cascoschade aan de bromfiets van verzekerde niet uitkeert bij opgevoerd rijden en de schade aan de tegenpartij in latere instantie terugvordert op de bromfietseigenaar. Een aanrijding kan dus, afgezien van persoonlijk leed voor beide partijen, ook behoorlijke financiële consequenties hebben. De meeste bromfietsers realiseren zich dat niet!

Beroving met aanhouding Gouda (D7)
Op 25 juli, omstreeks 10.00 uur werden agenten bij het winkelcentrum De Heester aangesproken dat er zojuist een oudere man beroofd zou zijn. De man werd door de agenten aangetroffen en daarbij bleek dat hij heupletsel en schaafwonden had opgelopen. Hij gaf aan dat hij beroofd was op de Vuurdoornlaan. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon even later in een woning een 33-jarige Gouwenaar worden aangehouden. In zijn kleding werd een portemonnaie, soortgelijk aan die van het slachtoffer, aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en legde een bekentenis af. Hij is in verzekering gesteld en zal a.s. vrijdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag. In het ziekenhuis werd bij het slachtoffer, een 80-jarige Gouwenaar, een heupfractuur geconstateerd. Hij zal hieraan geopereerd moeten worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...