Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 26 juli 2001

Inbraak in woning Noordwijk (D1) In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juli werd ingebroken in een woning aan de Pickestraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Uit de woning worden tassen, twee mobiele telefoons, een portemonnee, een fototoestel en enkele bankpassen vermist.

Politie houdt ontuchtpleger aan Hillegom (D1)
De politie heeft woensdagmiddag 24 juli rond 14.00 uur een 61-jarige Hillegommer in zijn woning aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij het ontucht plegen met drie meisjes van 4, 5 en 6 jaar oud. Deze meisjes had hij de woning ingelokt. De politie werd gewaarschuwd omdat de man zichtbaar naakt in de woning liep. De ouders van de meisjes hebben aangifte tegen de man gedaan. Deze is inmiddels in verzekering gesteld.

Aanrijding fietser met snorfietser Sassenheim (D2) Een 78-jarige Sassenheimer is op woensdag 25 juli rond 12.00 uur op de kruising Kerklaan met de Bijweglaan op zijn snorfiets aangereden door een 44-jarige fietser uit Sassenheim. Op de kruising sloeg de fietser linksaf. Daarbij had hij vermoedelijk niet in de gaten dat de snorfietser hem op dat moment inhaalde. Een aanrijding volgde. De snorfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Poging verkrachting / aanranding: getuigen gezocht Voorschoten (D4)
Op dinsdag, 24 juli jl., omstreeks 10.00 uur werd bij een vrouw die haar hond uitliet in de omgeving van de waterspeelplaats in het Noord Hoflandpark een poging ondernomen haar te verkrachten / aan te randen. Kort daarvoor had het slachtoffer een kort gesprek met een andere vrouw, die eveneens haar hondje uitliet in het park. Na dat gesprek gingen de beide vrouwen ieder een andere kant op. Het slachtoffer liep in de richting van de golfbaan. Daar werd zij van achteren benaderd door een bromfietser. De man spreekt haar kort aan en rijdt door. Even verderop keert hij terug naar de vrouw en dwingt haar met geweld tot het ondergaan van seksuele handelingen. De vrouw verzet zich en de man maakt zich hierna uit de voeten. Het signalement van de dader luidt: 35-45 jarige blanke man, lengte 1.70-1.85 mtr., hij droeg een zwarte sportbroek en een vaal wit t-shirt. Hij droeg geen helm. De politie is naarstig op zoek naar eventuele getuigen van dit misdrijf. In het bijzonder wil de politie in contact komen met de vrouw, met wie het slachtoffer kort voor het feit heeft staan praten in de omgeving van de waterspeelplaats. Ook wil de politie graag in contact komen met een ongeveer 16-jarige jongen die nabij de Joke Smitlaan zat te vissen en het slachtoffer na het feit heeft aangesproken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Voorschoten via tel. nr. 0900-8844.

Fietsertje aangereden door dronken bromfietser Alphen aan den Rijn (D5) Op de kruising de Beilen met de Olympiaweg ontstond op woensdag 25 juli rond 20.50 uur een aanrijding tussen een 8-jarig fietsertje uit Alphen aan den Rijn en een 61-jarige bromfietser uit Ter Aar. De bromfietser, die zonder helm reed, raakte daarbij aan het hoofd gewond. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie liet daar van hem een bloedproef afnemen, aangezien zij bij de man alcoholgebruik constateerden. Het fietsertje liep enkele schaafwonden op. Het ongeval ontstond toen het Alphenaartje op de Bijlen afsloeg de Olympiaweg in. De hem van achteren naderende man uit Ter Aar reed rechtdoor. Een aanrijding volgde.

Onder invloed rijden Zevenhuizen (D6) De politie hield op donderdag 26 juli rond 00.10 uur op de Bredeweg een 49-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 320 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet in het verkeer is.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op woensdag 25 juli rond 23.40 uur op de Korevaarstraat een 39-jarige automobilist uit Leiden aan. Agenten zagen de man op de Hooigracht stapvoets rijden en constant op de rem trappen. De Leidenaar had gedronken. Een ademanalyse kwam tot 720 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Parkeren rondom de Reigerhof wordt aangepakt. Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Het zal u als inwoner van Nieuwerkerk a/d IJssel ongetwijfeld diverse keren zijn overkomen dat het veel moeite kostte om uw auto tijdens het boodschappen doen te parkeren rondom winkelcentrum Reigerhof. De bouwwerkzaamheden en uitbreidingen hebben een fors beslag gelegd op de parkeervoorzieningen. Gedurende de verbouwing heeft de gemeente het plein voor het gemeentehuis aangewezen als extra parkeerruimte. Veelal blijkt dit plein vol te staan en wordt een plekje in de omgeving gezocht. Helaas blijkt dat niet iedereen daarbij parkeert op een legale parkeerplek en zet men de auto zodanig neer dat anderen daar hinder van ondervinden. De afgelopen tijd heeft de politie daar meerdere klachten over ontvangen. Hoewel het parkeertoezicht niet de hoogste prioriteit heeft bij de politie worden er wel regelmatig bekeuringen uitgedeeld (dat geldt overigens niet alleen bij de Reigerhof, maar in de gehele gemeente Nieuwerkerk a/d IJssel). Daarbij blijkt vaak dat parkeerders veronderstellen niet hinderlijk geparkeerd te staan en dan toch bekeurd worden. Verontwaardiging is het gevolg. Hoewel de politie begrip heeft voor de vaak lastige parkeersituatie zal zij toch blijven optreden tegen fout parkeerders, mede om excessen te voorkomen. U zult dus soms uw auto een stukje verder moeten parkeren dan u gewend was (de 'plaat' achter het politiebureau biedt nog regelmatig uitkomst). De enige manier om te voorkomen dat u een bekeuring krijgt is door uw auto op een plaats te parkeren waar dat niet verboden is.

Ongepast rijgedrag bromfietsers Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen / Moerkapelle en Moordrecht (D6)
Ongetwijfeld zal het u ook zijn opgevallen dat er steeds meer jeugdige bromfietsers rondscheuren op snelle scooters en het liefst ook zonder helm. Afgezien van de risico's die ze daarbij voor zichzelf nemen met vaak roekeloos rijgedrag brengen ze daarmee ook andere weggebruikers in gevaar. Denk daarbij aan ouderen, spelende kinderen op een woonerf en niets vermoedende voetgangers op een voet/fietspad. De afgelopen tijd heeft de politie een flink aantal bekeuringen uitgedeeld, doch constateert tevens dat daarmee dit fenomeen bepaald nog niet uitgeroeid is, integendeel. Het zonder helm en opgevoerd rijden lijkt onverminderd door te gaan. Vandaar dat de politiecontroles voortgezet zullen worden. De tijd van waarschuwen is allang voorbij; een bromfietser die aan de kant gezet wordt kan zonder meer rekenen op een bekeuring. Daarnaast doet de politie nadrukkelijk een beroep op ouders/verzorgers om eens kritisch te kijken naar de technische staat van de scooter en het 'helm- en rijgedrag' van deze wegpiraten. Kijk daarbij ook eens naar de polisvoorwaarden van de bromfietsverzekering. Vaak is daarin de clausule opgenomen dat de verzekeringsmaatschappij de cascoschade aan de bromfiets van verzekerde niet uitkeert bij opgevoerd rijden en de schade aan de tegenpartij in latere instantie terugvordert op de bromfietseigenaar. Een aanrijding kan dus, afgezien van persoonlijk leed voor beide partijen, ook behoorlijke financiële consequenties hebben. De meeste bromfietsers realiseren zich dat niet!

Beroving met aanhouding Gouda (D7)
Op 25 juli, omstreeks 10.00 uur werden agenten bij het winkelcentrum De Heester aangesproken dat er zojuist een oudere man beroofd zou zijn. De man werd door de agenten aangetroffen en daarbij bleek dat hij heupletsel en schaafwonden had opgelopen. Hij gaf aan dat hij beroofd was op de Vuurdoornlaan. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon even later in een woning een 33-jarige Gouwenaar worden aangehouden. In zijn kleding werd een portemonnaie, soortgelijk aan die van het slachtoffer, aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en legde een bekentenis af. Hij is in verzekering gesteld en zal a.s. vrijdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag. In het ziekenhuis werd bij het slachtoffer, een 80-jarige Gouwenaar, een heupfractuur geconstateerd. Hij zal hieraan geopereerd moeten worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie