Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele District 26-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Bromfiets in beslag genomen
DRONTEN Woensdagmiddag heeft de politie de bromfiets van een 16-jarige Drontenaar in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen hem met hoge snelheid zonder verzekeringsplaatje over De Oeverloper rijden en hielden hem staande. Bij nader onderzoek bleek de jongen niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en zijn bromfiets was niet verzekerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole
LELYSTAD De politie heeft woensdagmiddag op de Larserdreef in beide richtingen een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 6690 passanten reden 407 bestuurders te hard. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Vermoeide fietser
LELYSTAD Ambulancepersoneel heeft woensdagnacht een oververmoeide fietser, een 37-jarige man uit Vledder (Dr.), voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Hij was vanaf zijn huis heen en weer naar Lisse gefietst, maar kreeg op de Elandweg zon last van zijn rug en benen dat hij van zijn fiets viel.

Aanrijding Splijtbakweg
ALMERE Woensdagmorgen is een 50-jarige vrouw uit Almere gewond geraakt bij een aanrijding. Ze reed op haar snorfiets over het Matieu Cordangpad en kruiste de Splijtbakweg. Een 65-jarige automobilist uit Amsterdam die over de Splijtbakweg reed, zag haar over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw is met letsel aan hoofd en pols en met rug- en borstklachten per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De traumahelikopter is ter plaatse geweest maar inzet bleek niet nodig.

Aanrijding tussen fietser
ALMERE Woensdagmorgen is bij een aanrijding tussen twee fietsers bij de Klarinetstraat een 49-jarige vrouw uit Almere licht gewond geraakt. De fietsers hadden elkaar niet gezien en botsten tegen elkaar. De vrouw is per ambulance met verwondingen aan het hoofd en een pijnlijk stuitje overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De andere fietser, een 44-jarige man uit Almere, bleef ongedeerd.

Aanhouding diefstal snorfiets
ALMERE Woensdagmiddag is een 15-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Surveillerende agenten hadden hem opgemerkt omdat hij bij het zien van de politie op de vlucht sloeg. Na een korte achtervolging is hij aan de Oosterdreef staande gehouden. De snorfiets bleek gestolen te zijn. De jongen is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. De snorfiets is ondertussen weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Gevallen fietsster
ALMERE Een 63-jarige vrouw uit Almere gisteren op het fietspad bij de Randstad ten val gekomen omdat ze waarschijnlijk een paaltje over het hoofd had gezien. Ambulancepersoneel heeft haar met verwondingen aan de benen overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Rijden onder invloed
ALMERE Woensdagnacht is op de Tussenring een 44-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten hadden hem slingerend over de A6 zien rijden. Op het politiebureau blies hij 605 ug/l (1,38 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

100 kilo weed in beslag genomen
ALMERE De politie heeft woensdagnacht naar schatting 100 kilo weed in beslag genomen. De weed lag te drogen in een pand aan de Splijtbakweg en veroorzaakte veel stankoverlast. De politie stelt een onderzoek in.

Autobrand
ALMERE De brandweer heeft donderdagochtend vroeg aan de Grote Vaartweg een autobrand moeten blussen. De oorzaak van de brand is volgens de brandweer moeilijk te achterhalen. De auto is afgevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie