Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.45 uur
Winkeldief door politiehond gebeten

NIEUWEGEIN Op woensdag 25 juli is een winkeldief bij zijn aanhouding door een politiehond gebeten en in het ziekenhuis opgenomen.

Rond half zeven in de avond zag een medewerker van een winkel aan het Makadocenter dat een man een grote hoeveelheid levensmiddelen in zijn tas laadde. Daar hij de indruk kreeg dat de man die boodschappen niet af zou rekenen en gezien zijn zeer imposante postuur, besloot de medewerker op voorhand de politie te waarschuwen. De man rekende inderdaad twee pakken melk af, maar de voor meerdere honderden guldens aan boodschappen die hij in zijn tas had, betaalde hij niet. Nadat de man de kassa was gepasseerd, sprak de medewerker hem aan en trachtte hem aan te houden. De verdachte rukte zich los en ging er vandoor in de richting van de Richterslaan.

De politiemensen waren zeer snel ter plaatse en stelden een onderzoek in op de Richterslaan. Zij troffen de verdachte niet meer aan, maar vermoedde dat de man zich mogelijk in de bosschages had verstopt. Daarop werd de komst van een politiehond verzocht. Deze had niet zo`n moeite de verdachte in de zeer dichte begroeiing op te sporen. Daar de verdachte in de richting van de politiehond schopte, werd hij door de politiehond in zijn knie gebeten. Daarna werd hij in de bosschages aangehouden. Dit onder luid applaus van veel toegestroomd publiek.

De verdachte, 52 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd voor behandeling van de bijtwond naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek de verwonding toch zo diep te zijn dat hij direct geopereerd moest worden. Dit om te bepalen hoe ernstig het inwendig letsel was. Dat bleek allemaal mee te vallen, de verdachte moet tot donderdag 26 juli in het ziekenhuis blijven en wordt daarna naar het politiebureau overgebracht.

Bromfietser met teveel op, passagier ook aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 25 juli zijn een bromfietser en zijn passagier aangehouden.

Rond kwart over elf in de avond zagen politiemensen een bromfietser over de Sluyterslaan rijden. Bij hem achterop zat een passagier. De bestuurder slingerde flink en zijn passagier zwaaide met zijn armen en hield een fles bier vast. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij moest ter plaatse een blaastest afleggen, maar deed dat niet op de juiste wijze. Daar hij naar de alcohol rook en bloeddoorlopen ogen had, werd de 37-jarige bromfietsbestuurder, afkomstig uit Maartensdijk, aangehouden.

Ook op het politiebureau saboteerde de verdachte de ademanalyse, waardoor deze geen uitslag gaf. Daar hij weigerde om op de juiste wijze te blazen is tegen hem proces-verbaal voor weigering. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Bij de controle van de bestuurder gedroeg zijn passagier zich verbaal zeer agressief tegen de politiemensen. Hij beledigde een politievrouw en werd daarop voor belediging aangehouden. Hij weigerde vooralsnog zijn personalia bekend te maken en gezien het feit dat hij onder invloed verkeerde, is hij voor de nacht in het politiebureau ingesloten.

Bromfietsster onderuit

LOPIK Op woensdag 25 juli is een bromfietsster onderuit gegaan en daarbij gewond geraakt.

Rond half acht in de ochtend reed een 24-jarige vrouw uit Schoonhoven met haar bromfiets over het fietspad van de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Schoonhoven en gaande in de richting van IJsselstein. Over dezelfde weg kwam haar een tractor met giertank tegemoet. Mogelijk doordat zij die te laat opmerkte, schrok zij en maakte een uitwijkmanoeuvre. Hierdoor begon de bromfietsster te slingeren en kwam in de berm ten val. De tractorbestuurder merkte kennelijk niets van het ongeval en reed door. Een achter de bromfietsster rijdende 32-jarige fietser uit Dordrecht zag het ongeval gebeuren.

De vrouw is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie