Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ook beveiligingsbedrijven mét politie-erkenning blunderen

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Ook beveiligingsbedrijven mét politie-erkenning blunderen

Offertes Politiekeurmerk Veilig Wonen kraken aan alle kanten

De Consumentenbond en het Nederlands Politie Instituut (NPI) hebben in een gezamenlijk onderzoek 35 erkende PKVW-bedrijven en 12 niet-erkende bedrijven gevraagd een zo goedkoop mogelijke offerte te maken voor de beveiliging van 17 huizen. De beveiliging zou het politiekeurmerk waard moeten zijn. Bijna 90% van de offertes van de erkende inbraakbeveiligers voldoet echter niet aan deze voorwaarde: ze mogen na uitvoering geen PKVW-keurmerk opleveren. De offertes van de niet-erkende bedrijven schieten zonder uitzondering tekort. Zowel de erkende als niet-erkende beveiligingsbedrijven zien bijvoorbeeld sommige voor inbrekers bereikbare ramen en deuren over het hoofd, beveiligen de glaslatten niet, blijven in het vage over de te monteren sloten en grendels of adviseren meer voorzieningen dan voor het PKVW-keurmerk nodig is.

De Consumentenbond concludeert hieruit dat de overgrote meerderheid van de bedrijven die zich specialiseren in inbraakwering blundert. Klanten die hun offertes laten uitvoeren, krijgen niet wat ze vragen want hun huizen blijven gemakkelijk toegankelijk voor inbrekers en zijn het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) niet waard. Verder vindt de Consumentenbond het opvallend dat de erkende PKVW-bedrijven het nagenoeg even slecht doen als de niet-erkende bedrijven.

De Consumentenbond adviseert consumenten om hun woning te laten beveiligen door een erkende beveiliger en vervolgens altijd de woning te laten controleren door de politie. De gebreken komen dan waarschijnlijk wel aan het licht. In de Consumentengids van augustus geeft de bond nog meer tips waar consumenten op kunnen letten als zij hun huis willen laten beveiligen.

Het Expertisecentrum Woningcriminaliteit, ondergebracht bij het NPI, stimuleert PKVW-bedrijven hun offertes te verbeteren. Zo zal bijvoorbeeld extra aandacht aan dit onderwerp worden besteed in opleidingen en worden politiekorpsen aangespoord PKVW-bedrijven strenger te begeleiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie