Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vaar- en schaatsroute in West-Friesland eind dit jaar klaar

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum26 juli 20001Bureau Communicatie
Tel(023) 514 44 52
OnderwerpProvincie betaalt mee aan recreatieve aantrekkelijkheid van West-Fax(023) 514 41 55 Friesland
Internet
www.noord-holland.nl
Email:
bjz.communicatie@
noord-holland.nl

NIEUWE DOORGAANDE VAAR- EN SCHAATSROUTE IN WEST-FRIESLAND EIND VAN DIT JAAR KLAAR.

Opnieuw komt de provincie Noord-Holland met geld over de brug om de vaarroutes in West-Friesland Oost te vervolmaken. Zij stelt een bedrag van ruim zeven ton beschikbaar om de obstakels voor doorgaande vaarroutes op te heffen en wel op een dusdanige manier dat deze route ook in de winter aantrekkelijk is voor schaatsers.

Mede door de bijdrage van de provincie kan nu gestart worden met het vervangen van bruggen en duikers die lager zijn dan 1 meter. Ze komen op een minimale doorgang van 1,25 meter. Dat betekent dat alle kano's, kleine (motor)boten en polderschuiten er door kunnen en schaatsers straks ook makkelijk het uitgezette routetracé tussen Medemblik, Opperdoes, Wervershoof, Oostwoud en Twisk kunnen volgen. Het aantrekkelijke is dat bovengenoemde route aansluit op de reeds bestaande van de Weelen, Stede Broec en Enkhuizen.

Naast het verbeteren van de doorvaarbaarheid van de route, gaat er ook geld naar vijf nieuwe aanlegsteigers en twee inlaatplekken voor boten. Bovendien wordt de oever over een lengte van 750 meter versterkt met natuurvriendelijke aanplant.

De totale kosten van bovengenoemde werkzaamheden bedragen fl 1.444.500 .- De provincie betaalt de helft, de rest komt van de betrokken gemeenten, het Waterschap Westfriesland en de WLTO. Bovengenoemde projecten zijn voorbereid door de werkgroep vaarroutes waarin het projectbureau Landschapsplan West- Friesland en Staatsbosbeheer deelnemen.

Dat de provincie meedenkt en meebetaalt aan de ontwikkeling van het Landschapsplan West-Friesland heeft alles te maken met haar streven het landelijk gebied van Noorder-Koggenland, Medemblik, Wervershoof, Stede Broec en Enkhuizen een economische

impuls te geven. Dat is mogelijk door de recreatieve aantrekkelijkheid van deze regio te versterken. Eerder investeerde de provincie al ruim een ton in het project vaarroutes West-Friesland Oost.

Gedeputeerde Aranka Goijert ( Openluchtrecreatie) ondertekende in 2000 samen met vakgecommiteerde Karel Loohuis (SamenwerkingsOrgaan Westfriesland) een intentieverklaring voor de realisatie van het Landschapsplan West-Friesland. In juni jl. konden zij de eerste deelprojecten van de vaarroute openen. Als alles meezit is het tweede gedeelte eind van dit jaar klaar.

Inlichtingen voor de pers: Marjan Hoenson-Morselt, bureau Communicatie, tel. (023) 514 41 18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie