Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PLAN-werkgebied Prem Chilika getroffen door noodweer

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

1083 BA Amsterdam

CBF-KeurNoodweer in Orissa (India)

De afgelopen week is de Indiase deelstaat Orissa getroffen door hevige regenval met als gevolg ernstige overstromingen. Het noodweer trof ongeveer zeven miljoen mensen. Minstens 500.000 slachtoffers zijn totaal afgesloten van de rest van India. Inmiddels zijn veertig dodelijke slachtoffers geteld.

Het PLAN-werkgebied Prem Chilika is ernstig getroffen. Twee andere werkgebieden, Koraput en Bhubaneswar, zijn vooralsnog buiten schot gebleven.
In Prem Chilika zijn door de overstromingen meer dan 1.000 dorpen totaal onbereikbaar. Er is vooralsnog geen communicatie mogelijk. In dit gebied leven 4.000 Foster Parent-families. Ook de huizen van PLAN-medewerkers zijn verwoest door de hevige regenval. PLAN-India is inmiddels begonnen met het verstrekken van noodhulp aan de families die bereikbaar zijn. De families krijgen medicijnen en voedsel en er is een evacuatieplan opgesteld. Getroffen families krijgen elders onderdak. Ondertussen komt er nog geen einde aan de hevige buien. Zodra we meer weten, stellen we u op de hoogte.

last updated: 26/07/01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie