Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Union Cup powerlifting op Papendal

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Nederland gaat de Europese titelstrijd organiseren !

Goed nieuws voor Nederland en in het bijzonder voor de Nederlandse Powerliftingbond, in de vergadering van de I.P.F. (International Powerlifting Federation) is door de bestuursleden van deze federatie besloten om de organisatie van de Union-Cup (landen van het verenigd Europa) in 2002 te gunnen aan Nederland en zal er na vele jaren de Europese top naar Nederland afreizen om hier de strijd aan te gaan.

De Union-Cup strijd zal bestaan uit powerlifting, oftewel de driekamp, zijnde de squat (kniebuigen), waarbij het halter achter in de nek wordt geplaatst, de atleet moet dan de knieën buigen en zijn lichaam omlaag brengen totdat de bovenkant van de benen onder de bovenkant van de knieën komt, waarna hij weer in een rechtopstaande houding dient uit te komen. Dit onderdeel wordt gevolgd door het bankdrukken, waarbij de atleet liggend op zijn rug het halter op de borst laat zakken en deze na een zichtbare stilstand op de borst weer uitdrukt tot de armen gestrekt zijn, gevolgd door het laatste onderdeel, de deadlift, waarbij de atleet het halter vanaf de grond optilt, totdat hij het gestrekte benen recht omhoog staat. Deze titelstrijd zal plaats vinden gedurende de periode van 26 t/m 28 juli 2002 en zal zich afspelen op het nationaal sportcentrum Papendal nabij Arnhem, alwaar ook de atleten onder- gebracht gaan worden gedurende dit evenement.

Bondsvoorzitter Henk Keizer liet weten, dat hij trots is op het feit dat Nederland in staat wordt geacht een dusdanig groots gebeuren te kunnen organiseren en spreekt de hoop uit dat heel Nederland ziet waarin een klein land, heel erg sterk kan zijn.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Wijngaardenlaan 10
2252 XN Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie