Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zomerkermis Emmen-centrum

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: zomerkermis 2001, 25 april 2001

Zomerkermis weer op parkeerterrein langs Hondsrugweg

In 2001 zal de zomerkermis Emmen-centrum plaatsvinden op het parkeerterrein langs de Hondsrugweg tussen het gemeentehuis en de Wenning. Op deze manier kan er aansluiting worden gezocht bij evenementen en activiteiten in het centrum. De kermis, die gehouden wordt van 26 juli tot en met 5 augustus, is daarmee weer grotendeels terug op de oude locatie.

Lastige keuzes

Het vaststellen van de locatie van de kermis is een lastige beslissing. Door de keuze voor het terrein langs de Hondsrugweg vervalt er namelijk tijdelijk een aantal plaatsen voor kort parkeren. Aan de andere kant beschikt de kermis hier over een verhard terrein dat groot genoeg is en dat dicht bij het centrum ligt. Het college heeft vorig jaar dan ook besloten om bij de definitieve inrichting van dit parkeerterrein alvast rekening te houden met een mogelijke komst van de kermis.

Voorgaande jaren

Tot en met 1998 werd de kermis gehouden op het parkeerterrein ten zuiden van Big Fun. In 1999 moest er vanwege ondermeer de bouw van de Traverse, uitgeweken worden naar het tijdelijk parkeerterrein ten zuiden van de Wenning en naar een deel van het sportterrein bij het Esdalcollege. Vorig jaar vond de kermis plaats op het (gehele) sportveld van het Esdalcollege. Het feit dat dit terrein niet verhard is heeft in combinatie met het slechte weer, tot veel extra werkzaamheden geleid.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie