Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Annexatie niet met referendum te voorkomen

Datum nieuwsfeit: 26-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

ersbericht
Annexatie Rijswijk niet met referendum te voorkomen

Rijswijk, 26 juli 2001

De Wet gemeentelijke herindeling Den Haag e.o. is niet te onderwerpen aan een raadgevend correctief referendum. Op 24 juli jl. werd namelijk de Wet gemeentelijke herindeling Den Haag e.o. in het Staatsblad gepubliceerd. Alleen indien de Tijdelijke referendumwet eerder in werking zou treden dan de herindelingswet bestond de mogelijkheid om een raadgevend referendum op nationaal niveau te houden. Aangezien dit nu niet het geval is, is een referendum over de herindeling uitgesloten.

Bij de besluitvorming in de Eerste Kamer over de herindeling rond Den Haag werd gelijktijdig de Tijdelijke referendumwet aangenomen. De Rijswijkse VVD-fractie kwam met het idee om van deze referendumwet gebruik te maken om het besluit van de Eerste Kamer over de herindeling te blokkeren. Het college van B&W van Rijswijk vond het de moeite waard om deze mogelijkheid nader te onderzoeken. Nu de herindelingswet eerder is afgekondigd en gepubliceerd dan de referendumwet vervalt de mogelijkheid om een referendum over de herindelingswet te houden.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie