Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring van EU over LTTE in Sri Lanka

Datum nieuwsfeit: 27-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Union
Zoek soortgelijke berichten
European Union

Sri Lanka : terroristische aanslag van de LTTE Press Release: Brussels (27-07-2001) - Press: 300 - Nr: 11215/1/01


Brussel,
27 juli 2001

11215/1/01 REV 1 (Presse 300)

P 137/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

over de terroristische aanslag van de LTTE in Sri Lanka

De Europese Unie veroordeelt de terroristische aanslag die de LTTE onlangs op de luchthaven van Colombo heeft gepleegd. Zij roept de LTTE op, alle terroristische activiteiten te staken en onmiddellijk in onderhandelingen te treden met de regering van Sri Lanka.

De Europese Unie spreekt er haar bezorgdheid over uit dat de inspanningen van de Noorse bemiddelaar en het vredesproces geblokkeerd zijn.

De Europese Unie doet een beroep op de regering van Sri Lanka en op de oppositie om hun prioriteiten te heroverwegen, hun inspanningen te concentreren op oplossingen voor de beëindiging van de burgeroorlog en te zorgen voor een blijvende regeling waarin alle gemeenschappen zich binnen een verenigd Sri Lanka kunnen vinden.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede IJsland en Liechtenstein, EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie