Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inbrekers gepakt na achtervolging van Houten naar Utrecht

Datum nieuwsfeit: 27-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.00 uur
Verdachten overlopen bij inbraak

HOUTEN Twee verdachten werden in de nacht van donderdag op vrijdag 27 juli bij een poging inbraak in een woning aan de Pruimengaarde overlopen door thuiskomst van de bewoners.

De twee verdachten gingen er in een auto vandoor. De gegevens van de vluchtauto werden snel door de meldkamer aan diverse surveillance-eenheden doorgegeven. Politiemensen kwamen de vluchtauto tegen op de Utrechtseweg en zetten de achtervolging in richting Utrecht, waarbij een tweede politieauto aansloot. De bestuurder van de vluchtauto reed met snelheden van ongeveer 120 kilometer per uur door de stad Utrecht.

Op de Damstraat ramde de bestuurder een paal en kwam de auto zwaar beschadigd tot stilstand. De twee inzittenden sprongen direct uit de auto en gingen er lopend vandoor. Na een korte sprint kon een van de vluchters, een 17-jarige inwoner van Utrecht, worden aangehouden.

De identiteit van de ontkomen tweede verdachte is bekend.

Automobilist onder invloed

HOUTEN Een 44-jarige automobilist uit Houten is in de nacht van donderdag op vrijdag 27 juli op Patriottenland betrapt op het rijden onder invloed.

De uitslag van de blaastest op straat was aanleiding om op het bureau een ademanalyse af te nemen. De uitslag hiervan bedroeg 1,6 promille, zodanig hoog dat er niet direct een boete opgelegd kon worden.

Bovendien betekende dit ook dat het rijbewijs van de Houtenaar werd ingevorderd. Het proces-verbaal wordt ingezonden naar Justitie.

Automobilist betaald alsnog boete

NIEUWEGEIN Bij een controle van een 30-jarige automobilist uit Diemen in de nacht van donderdag op vrijdag 27 juli op de Abrikoosgaarde bleek dat de man nog een boete moest betalen voor een eerdere veroordeling.

De boete bedroeg ruim 1600 gulden en was hem opgelegd wegens belediging en verzet bij aanhouding in juni vorig jaar. Bovendien had hij alcohol gedronken en de uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,1 promille, hetgeen een boete betekende van 900 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie