Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderactiviteiten bij stadsboerderij Hoeve Bijdorp Den Haag

Datum nieuwsfeit: 27-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-19: Kinderactiviteiten bij stadsboerderij Hoeve Bijdorp pag.nr.=7822

In de zomervakantie organiseert Stadsboerderij Hoeve Bijdorp elke woensdagmiddag een kindermiddag voor kinderen van ongeveer vier jaar. De eerste middag is op woensdag 27 juli, de laatste op woensdag 29 augustus. De activiteiten beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

De ene week is het een creatieve middag met knutselactiviteiten, de andere week een spelmiddag, met allerlei leuke spelletjes op de boerderij. Elke middag is deskundige begeleiding aanwezig.

Het thema van deze kindermiddagen is afval. Tijdens de knutselmiddagen maken de kinderen met bijvoorbeeld lege melkpakken, kurken, wc-rollen allerlei leuke dingen. Iets wat ze later thuis op een regenachtige dag ook kunnen doen. De spelletjes die gedaan worden, zijn onder andere een ren-je-rot afvalrace en een levend ganzenbord.

Daarnaast is op de boerderij een tentoonstelling over afval ingericht en een tentoonstelling over konijnen. Ook kunnen kinderen een konijnenspeurtocht op de stadsboerderij lopen. Met vragen en opdrachten ontdekken zij zo allerlei over de konijnen op de boerderij. De tentoonstellingen en de speurtocht zijn ook op de andere dagen dat de stadsboerderij open is, te zien en te lopen.

Voor de knutselmiddagen vraagt de stadsboerderij een bijdrage in de kosten van fl 1,00. De spelletjesmiddagen zijn gratis. Opgave is niet nodig.

Het adres van de stadsboerderij is:

Stadsboerderij Hoeve Bijdorp
Loosduinse Hoofdstraat achter huisnummer 1184

De stadsboerderij is open van dinsdag tot en met zondag van 08.45 uur tot 17.00 uur. Op maandag is zij gesloten.

19 juli 2001

last update: 20 juli 2001 ;pag.: 7822; auteur: 77 Uw browser ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie