Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Calamiteitenfonds stelt reisverbod in voor Sri Lanka

Datum nieuwsfeit: 27-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CALAMITEITENFONDS

Calamiteitenfonds stelt reisverbod in voor Sri Lanka

Rotterdam, 27 juli 2001
Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Calamiteitenfonds stelt reisverbod in voor Sri Lanka

Sinds de terroristische aanslag door de Tamil Tijgers op het vliegveld van Colombo is de situatie in Sri Lanka niet stabieler geworden en wordt internationaal rekening gehouden met een verdere escalatie van het conflict tussen de Tamil Tijgers en de regering en daarmee met een verdere verslechtering van de veiligheidssituatie op het eiland.

Dit is voor de Calamiteitencommissie aanleiding om het reeds bestaande reisverbod voor het noordelijke deel van Sri Lanka uit te breiden tot een reisverbod voor geheel Sri Lanka. Het reisverbod gaat per direct in en geldt voorshands tot en met vrijdag 3 augustus 2001.

Het reisverbod richt zich tot de aan het Calamiteitenfonds deelnemende reisorganisatoren (en hun klanten) en houdt in dat deze reisorganisatoren geen reizen naar Sri Lanka met reisdata binnen de geldigheidsduur van het reisverbod mogen uitvoeren en dat zij de met consumenten afgesloten reisovereenkomsten, uiteraard zonder financiële gevolgen voor die consumenten, moeten ontbinden.

Voor consumenten die nu op Sri Lanka verblijven geldt dat in goed overleg met de Ambassade dagelijks een inschatting van de veiligheidssituatie, aan de hand van de feitelijke omstandigheden ter plekke, zal worden gemaakt. Consumenten aldaar kunnen hun vakantie voorshands voortzetten.

Einde bericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie