Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paardrijden in bos- en natuurterreinen gemeente Soest

Datum nieuwsfeit: 28-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

Paardrijden in de bos- en natuurterreinen van de gemeente Soest

De gemeente Soest heeft in de Soester bossen een aantal ruiterroutes gemaakt, zodat de paardensportliefhebber van de uitgestrekte natuurterreinen kan genieten.

Naast ruiters genieten ook o.a. wandelaars, fietsers, vogelkijkers en plantenliefhebbers van de Soester stuifzanden, naaldbossen en heidevelden.

Naast plezier en veiligheid voor de recreanten is natuurbehoud ook een belangrijke reden voor de speciale ruiterroutes. Bepaalde gebieden zijn erg gevoelig voor betreding. Waardevolle planten en dieren zouden verdwijnen als in deze gebieden paardenhoeven zouden rondstappen. Daarom is het belangrijk dat men niet van de ruiterpaden afwijkt.

Om buitenritten in de bossen van Soest te mogen maken is het voor elke ruiter verplicht te beschikken over een zogenaamd herkenningsplaatje.

Per paard kost een herkenningsplaatje 92,00/ 41,75 per kalenderjaar.

Voor meerdere paarden kost de penning een veelvoud van 92,00/ 41,75.

De herkenningsplaatjes zijn geldig voor alle aangegeven ruiterpaden in de gemeente Soest, dus ook op ruiterpaden van andere terreineigenaren. Dit herkenningsplaatje dient goed zichtbaar aan het paard bevestigd te worden.

De plaatjes kunnen afgehaald worden bij de balie in de hal van de gemeente Soest.

Bezoekadres is Raadhuisplein 1 te Soest. Ook kan men een brief sturen naar de gemeente Soest, afdeling Groen & Milieu, Postbus 2000, 3760 CA Soest of telefonisch contact opnemen. Dat kan s morgens van 09.00-13.00 uur, telefoonnummer 035-6093647.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie