Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 28-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.45 uur
Winkeldieven aangehouden

LEERSUM Politieagenten hielden vrijdag even na half twaalf twee winkeldieven aan in een winkel aan de Honingraat.

Agenten zagen dat de twee mannen, een 24-jarige inwoner van Amerongen en een 16-jarige Zeister, goederen uit de winkel wilden wegnemen, waarop zij de mannen aanhielden. Beide mannen probeerden weg te komen en verzetten zich tegen hun aanhouding. Dat lukte echter niet. Op het bureau bekende de 24-jarige verdachte de diefstal. Proces-verbaal is tegen beide mannen opgemaakt.

Inbrekers gepakt

DOORN Door een oplettende getuige die direct de politie belde konden agenten zaterdagmorgen rond half twee twee mannen aanhouden bij een pand aan de Boswijklaan.

De getuige zag de twee mannen bij het pand, vertrouwde het niet en belde de politie. In de auto van de mannen zijn inbrekersspullen gevonden. Voor zover bekend hebben de mannen geen kans gehad het pand binnen te komen.

Verzet bij aanhouding

VEENENDAAL Een 37-jarige Veenendaler wenste vrijdagavond niet mee te werken aan een verzoek van agenten, negeerde een vordering en werd daarop aangehouden. Ook daar wilde de man niet aan meewerken; hij verzette zich tegen zijn aanhouding, en werd vervolgens door de agenten geboeid naar het bureau gebracht.

De man had zich rond negen uur in een winkel aan de Scheepjeshof voorgedaan als medewerker van een elektriciteitsmaatschappij. Het personeel vertrouwde het niet en belde direct de politie. Die zag de man in een andere zaak en sprak hem aan. De man werd direct agressief en wilde niets verklaren. Op een vordering de zaak te verlaten reageerde hij ook niet. Daarop werd de man aangehouden, waarbij hij verzet pleegde. Met gepast geweld werd de man geboeid en naar het politiebureau gebracht. Daar zei de man spijt te hebben van zijn gedrag. Proces-verbaal is opgemaakt.

Inbrekers komen weg

RHENEN Toevallig zagen twee getuigen twee personen uit een winkel aan de Frederik van de Paltshof komen. Gezien het half vier in de nacht (van vrijdag op zaterdag) was, en de personen bivakmutsen droegen, zetten de getuigen de achtervolging in. Helaas wisten de gemaskerde personen te ontkomen. Zij hadden ingebroken in de winkel en daarbij tientallen dvds, tabak en een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie