Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 28-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 28-07-2001
Politieberichten van 27/7 (13.00 uur) t/m 28/7 (13.00 uur)

Harlingen: autobrand
Donderdag omstreeks 20.05 uur brak brand uit in een personenauto, die stond op de Klipperstraat. Door de brandweer werd het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De auto was eigendom van een 38-jarige inwoner van Leeuwarden. De auto is weggesleept.

Drachten: autobrand
Vrijdag omstreeks 13.10 uur brak brand uit in een personenauto, die geparkeerd stond op het van Knobelsdorfplein. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Het vuur werd door de brandweer geblust en de auto werd afgevoerd. De auto was eigendom van een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Drachten: brand speelterrein
Donderdag omstreeks 13.30 uur werd gemeld dat een houten speeltoestel op het Oranjeterrein in brand stond. Onder het speeltoestel, een soort kasteel, werden kranten aangetroffen, die in brand waren gestoken, waarna het speeltoestel vlam had gevat. De brandweer heeft het vuur geblust. Waarschijnlijk heeft jeugd met vuur gespeeld.

Leeuwarden: aanrijding met licht gewonde
Vrijdag omstreeks 14.30 uur reed een bestuurder van een motor over de Valeriusstraat. Een voor hem rijdende personenauto remde af, waarna de motorrijder, een 32-jarige inwoner van Finsterwolde, ook moest afremmen. Hij kwam daardoor in een slip terecht en sloeg over de kop. De bestuurder liep licht beenletsel op en werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De motor werd licht beschadigd.

Sneek: zakkenrollerij
Donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur werd in de V en D aan het Schaapmarktplein de portemonnee gerold van een 30-jarige inwoner van Sneek. In de portemonnee zat een paar honderd gulden en 2 bankpasjes. Op het moment dat de portemonnee werd gerold was het erg druk in de winkel en de aangever heeft niet bijzonders opgemerkt.

Gorredijk: inbraak camper
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een camper, die geparkeerd stond op de Sjoelstrjitte. Het rechter achterportier werd geforceerd Uit de camper werden een kleuren tv, een videocamera met tas, een reserve accu en een radio/cd-speler met wisselaar en omvormer 12 V/ 220 V weggenomen. De eigenaar een 58-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: vechtpartij
Vrijdag omstreeks 15.15 uur ontstond op de Heide een vechtpartij, waarbij een aantal jongeren achter één persoon zou aanzitten. Een 17-jarige inwoner van Heerenveen had ruzie gekregen met een 18-jarige inwoner van Heerenveen. De jongste was op z`n scooter tegen de oudste aangereden. Hierover ontstond een woordenwisseling, waarbij over en weer klappen vielen. De jongste belde toen via z`n gsm een aantal vrienden op, waarna de oudste werd belaagd. Deze vluchtte daarop een woning binnen. De politie heeft de zaak gesust. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Franeker: diefstal auto
Donderdag omstreeks 12.00 uur werd van de Academiestraat een personenauto, merk Daihatsu Charade, kleur rood, voorzien van het kenteken ZG-86-YB, weggenomen. De eigenaar, een 64-jarige inwoner van Franeker, heeft aangifte gedaan.

Joure: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.40 uur werd de aandacht van een patrouille getrokken door de bestuurster van een personenauto, die zeer langzaam over de Sewei reed. De bestuurster, een 35-jarige inwoonster van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 845 ug/l. Zij kreeg een rijverbod voor 10 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Dokkum: auto te water
Zaterdag omstreeks 01.20 uur kwam een autobestuurder door nog onverklaarbare oorzaak met zijn auto in de sloot naast de Strobosserweg terecht. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Rinsumageest, werd door twee voorbijgangers, 58 en 30 jaar, beiden uit Dokkum, uit de auto gehaald. De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum en aldaar is een bloedproef van de man genomen. De bestuurder werd opgenomen. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Drachten: moeilijkheden horecagelegenheid
Zaterdag omstreeks 00.50 uur werden twee inwoners van Drachten, 23 jaar, uit een discotheek aan de Zuidkade gezet. De beide mannen hadden moeilijkheden in de zaak veroorzaakt, waarna zij werden verwijderd. Toen ze buiten stonden, pakten zij een steen en gooiden deze tegen de deur van de discotheek, waardoor deze beschadigd werd. Hierop werden de beide mannen door het personeel aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Een medeweker van de discotheek, een 45-jarige inwoner van Surhuisterveen, heeft aangifte gedaan. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: valse kentekenplaat
Zaterdag omstreeks 01.10 uur werd op de Valkstraat een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het voeren van valse kentekenplaten. De kentekenplaten die op zijn auto waren aangebracht, bleken van een andere auto te zijn. Voor de auto waarin hij reed, was geen kenteken afgegeven, daar de auto nog moest worden gekeurd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Workum, kreeg een bekeuring en zijn auto werd in beslag genomen.

Leeuwarden: onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.20 uur werd op het Noordvliet een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 535 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Sneek: mishandeling
Zaterdag omstreeks 02.15 uur werd een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan de Kleine Kerkstraat met een bierglas op zijn achterhoofd geslagen, waardoor het een diepe wond achter zijn linkeroor opliep. Een 22-jarige inwoner van Sneek had zich op de dansvloer vervelend en lastig gedragen en werd vervolgens door het personeel buiten de deur gezet. Bij de buitendeur had de verdachte de beveiligingsmedewerker, een 28-jarige inwoner van Sneek, vervolgens met een bierglas geslagen. De verdachte was daarop weggelopen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar de wond werd gehecht. De verdachte kon iets later in de binnenstad van Sneek worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Midsland: bezit boksbeugel
Zaterdag omstreeks 02.50 uur werd een 19-jarige inwoner van Blokzijl op een camping te Midsland aangehouden ter zake het voorhanden hebben van een boksbeugel. Bij de fouillering werden ook 24 XTC pillen aangetroffen. De boksbeugel en de pillen werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Oosterwolde: inbraak woning
Vrijdag tussen 19.15 en 22.55 uur werd ingebroken in een woning aan de Kringgrepelstraat. Via een openstaand bovenlicht kwam men de woning binnen. Uit de woning werden twee paspoorten, een gsm en een klein geldbedrag weggenomen. De eigenaar, een 49-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Dongjum: onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.00 uur werd op de Tzummarumerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Minnertsga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 560 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren.

Drachten: onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.20 uur werd op de Kletsterlaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Nijega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 600 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zaterdag omstreeks 04.45 uur werd op de Zuidkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Rotterdam, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Zaterdag omstreeks 03.20 uur vond op de Saturnusweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto ramde een lantaarnpaal en kwam vervolgens 100 meter verder met zijn auto tot stilstand. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Grou, werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid en aldaar opgenomen. De bestuurder bleek gedronken te hebben. In het ziekenhuis werd een bloedproef van de bestuurder genomen. De uitslag hiervan is pas over ongeveer een week bekend. De auto werd totaal vernield. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak benzinestation
Zaterdag omstreeks 03.45 uur werd ingebroken in een benzinestation aan de Tesselschadestraat. Door een gat in het dak te maken, kwam men het station binnen. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag twee mannen wegrennen in de richting van de Harlingertrekweg. De omgeving uitgekamd, doch de verdachten werden niet meer aangetroffen. Wel werd in de bosjes nabij de Harlingertrekweg een rugzak gevonden met daarin sigaretten, die afkomstig waren van het benzinestation. De eigenaar van het benzinestation, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Van de verdachten is een summier signalement bekend, 2 jongens in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, kort geknipt haar, droegen een wit T-shirt.

Leeuwarden: vechtpartij
Zaterdag omstreeks 05.00 uur vond op de Nieuwestad een vechtpartij plaats tussen twee groepen van ieder ongeveer 10 personen. De ruzie was waarschijnlijk ontstaan doordat de ene groep twee meisjes op een scooter had tegengehouden, waardoor een vechtpartij ontstond. Over een weer vielen er klappen. Met veel moeite lukte het om de vechtenden te scheiden. Even dreigden de groepen op het Ruiterskwartier elkaar weer in de haren te vliegen. Dit kon worden voorkomen, waarna de rust weer keerde. Geen van de partijen heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: eenzijdig ongeval
Zaterdag omstreeks 04.20 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Rijksweg A7 komende uit de richting Joure en gaande in de richting Heerenveen. In een bocht van de weg is de bestuurder, een 21-jarige inwoner van Groningen, rechtdoor gereden. Hij kwam via de berm met zijn auto op de kop op de lager gelegen spoorbaan terecht. De bestuurder raakte licht gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sneek: aantreffen wapens
Zaterdag omstreeks 05.50 uur werd op de IJlsterkade een personenauto aangetroffen met in de onmiddellijke nabijheid twee mannen. In de auto werden een dolkmes, diverse andere messen en een op een pistool gelijkend wapen aangetroffen. De auto was eigendom van een 19-jarige inwoner van Joure, die bij de auto stond. Hij werd aangehouden. De andere man, een 26-jarige inwoner van Sneek, had een stiletto bij zich en werd eveneens aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Het vuurwapen bleek later een luchtdrukwapen te zijn, dat voor af- en bedreiging geschikt was en daardoor viel onder de Wet Wapens en Munitie. De wapens zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie