Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 28-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 28-07-2001
Politieberichten van 27/7 (13.00 uur) t/m 28/7 (13.00 uur)

Harlingen: autobrand
Donderdag omstreeks 20.05 uur brak brand uit in een personenauto, die stond op de Klipperstraat. Door de brandweer werd het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De auto was eigendom van een 38-jarige inwoner van Leeuwarden. De auto is weggesleept.

Drachten: autobrand
Vrijdag omstreeks 13.10 uur brak brand uit in een personenauto, die geparkeerd stond op het van Knobelsdorfplein. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Het vuur werd door de brandweer geblust en de auto werd afgevoerd. De auto was eigendom van een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Drachten: brand speelterrein
Donderdag omstreeks 13.30 uur werd gemeld dat een houten speeltoestel op het Oranjeterrein in brand stond. Onder het speeltoestel, een soort kasteel, werden kranten aangetroffen, die in brand waren gestoken, waarna het speeltoestel vlam had gevat. De brandweer heeft het vuur geblust. Waarschijnlijk heeft jeugd met vuur gespeeld.

Leeuwarden: aanrijding met licht gewonde
Vrijdag omstreeks 14.30 uur reed een bestuurder van een motor over de Valeriusstraat. Een voor hem rijdende personenauto remde af, waarna de motorrijder, een 32-jarige inwoner van Finsterwolde, ook moest afremmen. Hij kwam daardoor in een slip terecht en sloeg over de kop. De bestuurder liep licht beenletsel op en werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De motor werd licht beschadigd.

Sneek: zakkenrollerij
Donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur werd in de V en D aan het Schaapmarktplein de portemonnee gerold van een 30-jarige inwoner van Sneek. In de portemonnee zat een paar honderd gulden en 2 bankpasjes. Op het moment dat de portemonnee werd gerold was het erg druk in de winkel en de aangever heeft niet bijzonders opgemerkt.

Gorredijk: inbraak camper
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een camper, die geparkeerd stond op de Sjoelstrjitte. Het rechter achterportier werd geforceerd Uit de camper werden een kleuren tv, een videocamera met tas, een reserve accu en een radio/cd-speler met wisselaar en omvormer 12 V/ 220 V weggenomen. De eigenaar een 58-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: vechtpartij
Vrijdag omstreeks 15.15 uur ontstond op de Heide een vechtpartij, waarbij een aantal jongeren achter één persoon zou aanzitten. Een 17-jarige inwoner van Heerenveen had ruzie gekregen met een 18-jarige inwoner van Heerenveen. De jongste was op z`n scooter tegen de oudste aangereden. Hierover ontstond een woordenwisseling, waarbij over en weer klappen vielen. De jongste belde toen via z`n gsm een aantal vrienden op, waarna de oudste werd belaagd. Deze vluchtte daarop een woning binnen. De politie heeft de zaak gesust. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Franeker: diefstal auto
Donderdag omstreeks 12.00 uur werd van de Academiestraat een personenauto, merk Daihatsu Charade, kleur rood, voorzien van het kenteken ZG-86-YB, weggenomen. De eigenaar, een 64-jarige inwoner van Franeker, heeft aangifte gedaan.

Joure: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.40 uur werd de aandacht van een patrouille getrokken door de bestuurster van een personenauto, die zeer langzaam over de Sewei reed. De bestuurster, een 35-jarige inwoonster van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 845 ug/l. Zij kreeg een rijverbod voor 10 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Dokkum: auto te water
Zaterdag omstreeks 01.20 uur kwam een autobestuurder door nog onverklaarbare oorzaak met zijn auto in de sloot naast de Strobosserweg terecht. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Rinsumageest, werd door twee voorbijgangers, 58 en 30 jaar, beiden uit Dokkum, uit de auto gehaald. De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum en aldaar is een bloedproef van de man genomen. De bestuurder werd opgenomen. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Drachten: moeilijkheden horecagelegenheid
Zaterdag omstreeks 00.50 uur werden twee inwoners van Drachten, 23 jaar, uit een discotheek aan de Zuidkade gezet. De beide mannen hadden moeilijkheden in de zaak veroorzaakt, waarna zij werden verwijderd. Toen ze buiten stonden, pakten zij een steen en gooiden deze tegen de deur van de discotheek, waardoor deze beschadigd werd. Hierop werden de beide mannen door het personeel aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Een medeweker van de discotheek, een 45-jarige inwoner van Surhuisterveen, heeft aangifte gedaan. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: valse kentekenplaat
Zaterdag omstreeks 01.10 uur werd op de Valkstraat een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het voeren van valse kentekenplaten. De kentekenplaten die op zijn auto waren aangebracht, bleken van een andere auto te zijn. Voor de auto waarin hij reed, was geen kenteken afgegeven, daar de auto nog moest worden gekeurd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Workum, kreeg een bekeuring en zijn auto werd in beslag genomen.

Leeuwarden: onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.20 uur werd op het Noordvliet een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 535 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Sneek: mishandeling
Zaterdag omstreeks 02.15 uur werd een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan de Kleine Kerkstraat met een bierglas op zijn achterhoofd geslagen, waardoor het een diepe wond achter zijn linkeroor opliep. Een 22-jarige inwoner van Sneek had zich op de dansvloer vervelend en lastig gedragen en werd vervolgens door het personeel buiten de deur gezet. Bij de buitendeur had de verdachte de beveiligingsmedewerker, een 28-jarige inwoner van Sneek, vervolgens met een bierglas geslagen. De verdachte was daarop weggelopen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar de wond werd gehecht. De verdachte kon iets later in de binnenstad van Sneek worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Midsland: bezit boksbeugel
Zaterdag omstreeks 02.50 uur werd een 19-jarige inwoner van Blokzijl op een camping te Midsland aangehouden ter zake het voorhanden hebben van een boksbeugel. Bij de fouillering werden ook 24 XTC pillen aangetroffen. De boksbeugel en de pillen werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Oosterwolde: inbraak woning
Vrijdag tussen 19.15 en 22.55 uur werd ingebroken in een woning aan de Kringgrepelstraat. Via een openstaand bovenlicht kwam men de woning binnen. Uit de woning werden twee paspoorten, een gsm en een klein geldbedrag weggenomen. De eigenaar, een 49-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Dongjum: onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.00 uur werd op de Tzummarumerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Minnertsga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 560 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren.

Drachten: onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.20 uur werd op de Kletsterlaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Nijega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 600 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zaterdag omstreeks 04.45 uur werd op de Zuidkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Rotterdam, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Zaterdag omstreeks 03.20 uur vond op de Saturnusweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto ramde een lantaarnpaal en kwam vervolgens 100 meter verder met zijn auto tot stilstand. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Grou, werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid en aldaar opgenomen. De bestuurder bleek gedronken te hebben. In het ziekenhuis werd een bloedproef van de bestuurder genomen. De uitslag hiervan is pas over ongeveer een week bekend. De auto werd totaal vernield. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak benzinestation
Zaterdag omstreeks 03.45 uur werd ingebroken in een benzinestation aan de Tesselschadestraat. Door een gat in het dak te maken, kwam men het station binnen. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag twee mannen wegrennen in de richting van de Harlingertrekweg. De omgeving uitgekamd, doch de verdachten werden niet meer aangetroffen. Wel werd in de bosjes nabij de Harlingertrekweg een rugzak gevonden met daarin sigaretten, die afkomstig waren van het benzinestation. De eigenaar van het benzinestation, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Van de verdachten is een summier signalement bekend, 2 jongens in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, kort geknipt haar, droegen een wit T-shirt.

Leeuwarden: vechtpartij
Zaterdag omstreeks 05.00 uur vond op de Nieuwestad een vechtpartij plaats tussen twee groepen van ieder ongeveer 10 personen. De ruzie was waarschijnlijk ontstaan doordat de ene groep twee meisjes op een scooter had tegengehouden, waardoor een vechtpartij ontstond. Over een weer vielen er klappen. Met veel moeite lukte het om de vechtenden te scheiden. Even dreigden de groepen op het Ruiterskwartier elkaar weer in de haren te vliegen. Dit kon worden voorkomen, waarna de rust weer keerde. Geen van de partijen heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: eenzijdig ongeval
Zaterdag omstreeks 04.20 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Rijksweg A7 komende uit de richting Joure en gaande in de richting Heerenveen. In een bocht van de weg is de bestuurder, een 21-jarige inwoner van Groningen, rechtdoor gereden. Hij kwam via de berm met zijn auto op de kop op de lager gelegen spoorbaan terecht. De bestuurder raakte licht gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sneek: aantreffen wapens
Zaterdag omstreeks 05.50 uur werd op de IJlsterkade een personenauto aangetroffen met in de onmiddellijke nabijheid twee mannen. In de auto werden een dolkmes, diverse andere messen en een op een pistool gelijkend wapen aangetroffen. De auto was eigendom van een 19-jarige inwoner van Joure, die bij de auto stond. Hij werd aangehouden. De andere man, een 26-jarige inwoner van Sneek, had een stiletto bij zich en werd eveneens aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Het vuurwapen bleek later een luchtdrukwapen te zijn, dat voor af- en bedreiging geschikt was en daardoor viel onder de Wet Wapens en Munitie. De wapens zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...