Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 29-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-07-2001
Politieberichten van 28/7 (13.00 uur) t/m 29/7 (13.00 uur)

Heerenveen: autobrand
Zaterdag omstreeks 08.00 uur werd brand gemeld in een personenauto, die geparkeerd stond op de Oostergo. Waarschijnlijk was kortsluiting onder het dasboard de oorzaak van de brand. Daar de deuren en ramen dicht zaten, kreeg hij vuur niet voldoende zuurstof en ging de auto niet in vlammen op. Het interieur liep rook- en roetschade op. De auto was eigendom van een 26-jarige inwoner van Holwerd.

Lemmer: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 11.25 uur werd bij een supermarkt aan de Lijnbaan een winkeldiefstal gepleegd. Een 37-jarige man van Italiaanse afkomst, zonder vaste woon- of verblijfplaats nam uit de winkel een aantal goederen weg en stopte deze in zijn rugzak en wilde vervolgens zonder te betalen de winkel verlaten. De man werd aangehouden. Een 27-jarige medewerkster van de winkel deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daar hij niet in het bezit was van identiteitspapieren werd de man ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingendienst

Dokkum: vernieling ruiten
Van vrijdag op zaterdag werden van een gebouw van het Dockingacollege VMBO aan de Birderderstraatweg een achttal ruiten vernield. De ruiten werden ingegooid met zgn. veldkeien. Enkele keien waren door de thermopane ruiten gegooid. Het schadebedrag is nog niet bekend. Een medeweker van de school, een 48-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Lermmer: lastige man
Zaterdag omstreeks 12.30 uur kwam een man aan het bureau, die aangifte wilde doen van mishandeling. De man, een 46-jarige inwoner van Lemmer, was volgens zijn zeggen de afgelopen nacht mishandeld. De man was onder invloed. Daar de dienstdoende agenten het te druk hadden met andere zaken, werd de man verwezen naar komende maandag voor het doen van aangifte. De man was het daar niet mee eens. De man dreigde met van alles en nog wat, doch verliet uiteindelijk al scheldend het bureau. Kort daarna kwam de melding dat de man in het centrum van Lemmer mensen lastig viel en met meubilair, dat op een terrasje stond, liep te gooien. Op de rijbaan werden her en der een aantal stoelen aangetroffen. De man werd hierop als verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten. De verdachte werd in de loop van de dag gehoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij weer in vrijheid is gesteld.

Harlingen: inbraak auto
Zaterdag tussen 16.15 en 18.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Zeedijk. Het linker portierslot werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: diefstal uit winkel
Zaterdag tussen 14.10 en 15.10 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een winkel aan de Dracht. Een onbekende man en vrouw hadden uit de winkel voor ruim f 2000.- aan cosmetica artikelen weggenomen. De ongeveer 100 artikelen zijn meegenomen in een tas. Het signalement van de man: leeftijd 30 tot 40 jaar, Afrikaans uiterlijk, klein gedrongen postuur, 1.70 meter, droeg een zwarte spijkerbroek met zwart/grijs T-shirt. Het signalement van de vrouw: leeftijd tussen 30 en 40 jaar, Afrikaans uiterlijk, fors postuur, opvallend gekleed met kleden in fel rood/ geel oranje, hoofddoek in de kleur oranje/wit. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Drachten: rijden tijdens ontzegging
Zaterdag omstreeks 20.15 uur werd op de Overstesingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Lemmer, bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, die liep tot 2013 (echt waar) De bestuurder werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Elsloo: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 18.55 uur vond op de Noord een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een motor. De bestuurster van de bestelauto, een 47-jarige inwoonster van Brantgum, sloeg op de Noord linksaf en zag daarbij een motor, bestuurd door een 42-jarige inwoner van Boijl, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd. De motor botste tegen de linkervoorzijde van de auto. De motorrijder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bakkeveen: inbraak woning
Zaterdag tussen 15.40 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan De Bult. Een raam aan de voorzijde van de woning werd opengebroken. De gehele benedenverdieping werd doorzocht. Uit de woning werden een gouden speld en twee bankpasjes weggenomen. De bewoonster, een 70-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Hurdegaryp: onder invloed
Zondag omstreeks 01.14 uur werd op de Rijksstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Gytsjerk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 415 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Zwaagwesteinde: onder invloed
Zondag omstreeks 01.30 uur werd op de Verlengde Stationsstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Veenwouden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 645 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: vernieling ruit
Zondag omstreeks 01.30 uur werd bij het wijkcentrum `De Skammel` aan de Melkkelder een fietsenrek door de ruit gegooid. Aan de hand van een signalement konden drie verdachten in de onmiddellijke omgeving worden aangehouden. De verdachten, 21, 19 en 20 jaar allen uit Drachten, werden overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Scharsterbrug: onder invloed
Zondag omstreeks 02.25 uur werd op de Scharren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Sint Nicolaasga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 260 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Formerum: dealers aangehouden
Zondag omstreeks 02.30 uur werden op een camping in Formerum twee dealers aangehouden. De dealers, 20 en 19 jaar, beiden uit Leusden werden overgebracht naar het bureau. Zij zijn ingesloten. Bij de verdachten werden 56 XTC pillen aangetroffen, alsmede een wikkel speed en 14 gram weed. De drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 03.45 uur werd op het Zuidvliet een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Damwoude, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 425 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren

Drachten: aanhouding
Zondag omstreeks 04.05 uur namen twee mannen uit een horecagelegenheid een flesje drinken mee naar buiten. Door de eigenaar werd hiervan iets gezegd, waarna er enig tumult ontstond. Eén van de mannen weigerde het flesje terug te geven. De inmiddels gewaarschuwde politie verzocht de mannen om zich te verwijderen. Eén van de mannen weigerde te vertrekken. Ook nadat dit een aantal malen was gevorderd. De man, een 17-jarige inwoner van Jistrum, werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij zijn aanhouding verzette de jongeman zich, zodat hij geboeid werd overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en in de loop van zondag is hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: belediging
Zondag omstreeks 04.45 uur werd een 18-jarige inwoner van Sneek op het Schaapmarktplein aangehouden ter zake belediging. De jongeman was daarvoor reeds bekeurd voor het drinken van en blikje bier op straat. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring werd hij lastig. Hij schold de agenten uit en toen dit beledigend werd, werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: brand
Zondag omstreeks 04.10 uur brak brand uit in een schuur achter een woning aan de Stationsstraat. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. De brandweer heeft het vuur geblust. Een schadebedrag is nog niet bekend en ook niet wie eigenaar van het schuurtje is. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 05.25 uur werd op de Harlingerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Dronrijp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 715 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: bedreiging
Zondag omstreeks 05.00 uur werd 32-jarige inwoner van Dronten uit een horecagelegenheid op het Ruiterskwartier gezet. De man had kort daarvoor een meisje lastig gevallen. Toen hij buiten werd gezet, dreigde hij met twee messen en stak op zich heen. Niemand werd geraakt. De verdachte kon op het Ruiterskwartier op aanwijzingen van getuigen door de inmiddels gewaarschuwde politie worden aangehouden. Er werd geen messen aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...