Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 29-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 29-07-2001
Persbericht van zondag 29 juli 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesroof
Zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur is op de parkeerplaats van het winkelcentrum Woensel een 23-jarige Eindhovense beroofd van haar tas. De vrouw was bezig om een kind in de kinderwagen te leggen toen plotseling haar tas van haar schouder werd gerukt door een voorbijrijdende jongeman op een fiets. Deze ging er vandoor in de richting van de Genovevalaan. In de tas zat een portemonnaie met ongeveer 350 gulden.

Best: Diefstal uit een woning
Uit een woning aan het Hannie Schaftplein is tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagmorgen 02.30 uur een breedbeeld kleurentelevisie en een videorecorder weggenomen. De dader is via het dak en een, op een kier staand dakraam, de woning binnen gekomen.

Gemert: Verkeersongeval met dodelijke afloop
De 17-jarige Joyce Verhappen is zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur, op de kruising Peeldijk Grindweg bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De auto waarin zij zat, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Gemert, reed over de Peeldijk in de richting Elsendorp. Op de kruising met de Grindweg sloeg de bestuurder linksaf zonder een tegemoetkomende personenauto bestuurd door een 42-jarige man uit Polen, vrije doorgang te verlenen. Twee meisjes die achter in de aangereden auto zaten raakten ernstig gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige bestuurder is met verwondingen aan zijn hand overgebracht naar het ziekenhuis. De 42-jarige Poolse bestuurder en zijn 30-jarige passagier zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en konden na behandeling vetrekken. Beide auto waren total loss en zijn weggesleept. De brandweer maakte de rijbaan schoon. De technische recherche stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Eindhoven: Zakkenrollen
Op de Rechtestraat is zaterdagmiddag omstreeks 15.15 uur een 52-jarige inwoner van St. Oedenrode het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de man was uit de tas van zijn vrouw weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes, een rijbewijs en een kentekenbewijs.

In de Heuvel Galerie is de portemonnaie van een 20-jarige inwoonster van Someren uit haar schoudertas weggenomen. In de portemonnaie zaten een bankpas, een giropas en een rijbewijs.

Ook in de Heuvel Galerie is de portemonnaie van een 58-jarige vrouw uit Oisterwijk uit haar handtas weggenomen. In de portemonnaie zaten twee bankpassen, een creditcard en 100 gulden.

Op de Rechtestraat is de portemonnaie van een 37-jarige vrouw uit Boxtel uit haar schoudertas weggenomen. In de portemonnaie zaten een horlogebandje en 125 gulden.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Zaterdagmorgen is er op de Offenbachlaan, van 11.20 uur tot 12.50 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 180 gecontroleerde voertuigen reden er 16 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Zaterdagmiddag is ertussen 13.50 uur en 15.00 uur, op de Elzentlaan op snelheid gecontroleerd van de 70 gecontroleerde voertuigen reden er 5 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u.

Op de Dr. Berlagelaan is van 15.25 uur tot 17.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 700 gecontroleerde voertuigen reden er 67 harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u.

Eindhoven: Beroving
Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur is een 57-jarige Tilburger door een jongeman, getint uiterlijk, leeftijd tussen de 20 a 25 jaar, lengte
1.80 cm, donker haar tot op de schouders, gekleed in donkere kleding met een donker petje op zijn hoofd, van zijn portemonnaie beroofd. Het slachtoffer was op weg naar het station toen hij plotseling van achter werd vastgegrepen en enkele klappen op zijn hoofd kreeg. Toen de man op de grond lag greep de overvaller zijn portemonnaie en ging ervandoor. Doordat de man onbekend is in Eindhoven kon hij niet aangeven waar de overval had plaats gevonden. Hij heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moeten laten behandelen.

Best: Onder invloed
Op de A2 is zaterdagavond om 21.16 uur een 58-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man bestuurde zijn voertuig terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,60 promille. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eersel: Onder invloed
Op de provinciale weg 316 is zondagmorgen omstreeks 00.10 uur, een 23-jarige automobilist uit Eersel gecontroleerd. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,65 promille aan. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 2 uur en een transactie van 410 gulden aangeboden.

Valkenswaard: Aanhoudingen na mishandeling en bedreiging Zondagmorgen om 00.15 uur zijn op de Kromstraat twee inwoners van Valkenswaard aangehouden. De mannen, leeftijd 20 jaar, worden ervan verdacht kort ervoor betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak
Op de Frederiklaan is zondagmorgen om 01.10 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een school aan de Frederiklaan. Een getuige had gezien dat de verdachte met een computer liep te sjouwen. Na de aanhouding werd de computer in een steeg achter een woning aangetroffen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Knegsel: Onder invloed
Zondagmorgen om 02.05 uur is er op Het Groen een 40-jarige automobilist uit Reusel aangehouden. Bij controle bleek hij zijn auto onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,75 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Op het Hemelrijkdijkje is vanmorgen om 03.20 uur, een 31-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een woning aan de Beelstraat te hebben vernield. Op het moment van zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van een groot mes. Hij is voor onderzoek ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld. Het mes is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal Gsm
Op de Keizersgracht is zondagmorgen om 03.45 uur een 16-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht kort ervoor, op het Stratumseind, de Gsm van een 20-jarige Eindhovenaar uit zijn handen te hebben gegrist. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van de Gsm die direct kon worden terug gegeven. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling politieauto Zondagmorgen om 04.45 uur is op het Stratumseind een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor met een baksteen de ruiten van een politieauto te hebben vernield. Getuigen hadden dit gezien en waarschuwden de politie. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig waarbij enkele agenten verwondingen opliepen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Veldhoven: Aanhouding na winkeldiefstal
Zaterdagmiddag om 15.45 uur is op de Rapportstraat een 61-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht uit een winkel aan de rapportstraat diverse levensmiddelen te hebben weggenomen.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Loggerstraat is tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagmorgen 05.30 uur een personenauto, merk Opel, type Corsa, kleur blauw, voorzien van het kenteken TY-24-PY, weggenomen.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad aangehouden.
Op de Kalmoesstraat is vanmorgen om 07.45 uur een 14-jarige Eindhovenaar aangehouden terwijl hij uit een woning klom. Uit onderzoek bleek dat de verdachte binnen gekomen was door het WC raampje. Een getuige had de verdachte bezig gezien en de politie gewaarschuwd. Deze kon de man in de kraag vatten toen hij naar buiten klom via het raam van de woonkamer. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...