Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Criminoloog Jan Nijboer beste Nestor docent

Datum nieuwsfeit: 29-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

03 jul 2001

Nummer 92 29 juli 2001

Criminoloog Jan Nijboer beste Nestor docent

Enthousiasme
Komend studiejaar voor alle studenten
Noot voor de pers

De prijs voor het beste gebruik van de elektronische leeromgeving Nestor, die op het ogenblik aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt ontwikkeld, is donderdag 28 juni 2001 aan criminologiedocent dr. Jan Nijboer uitgereikt. Nijboer kreeg de onderscheiding, omdat de Nestor website waarmee hij communiceert met zijn studenten, zo uitstekend en actueel aansluit bij de cursus zelf. Ook was volgens de jury de interactie met de studenten op Nijboers site heel erg goed. Aan de prijs is een bedrag van f 5.000 verbonden te besteden aan onderwijsontwikkeling.

Een belangrijk onderdeel van de elektronische leeromgeving Nestor is een afgesloten stuk internet waar studenten via een wachtwoord toegang toe kunnen krijgen. Daar vinden ze informatie over de cursus en kunnen ze plenair of in groepjes communiceren via e-mail of chat-programma's. Ook kunnen ze daar samen met werkstukken bezig zijn.

Enthousiasme

Op de Nestor-conferentie die 28 juni aan de RUG werd gehouden, wisselden deelnemers ervaringen uit. Die waren over het algemeen zeer positief. Wel bleek dat inspanning van de docenten vereist is om de site te ontwerpen en vervolgens bij te houden. Nijboer is een docent die het geduld en het enthousisame die daarvoor voor nodig zijn, uitstekend kan opbrengen. Dat geldt ook voor dr. Karin Prins (bedrijfskunde) en dr. Jan Apotheker (wiskunde). Zij namen respectievelijk een tweede en derde prijs in ontvangst.

Komend studiejaar voor alle studenten

Met ingang van het nieuwe academische jaar zullen alle eerstejaars studenten en de meeste ouderejaars standaard toegang hebben tot Nestor. Ruim 8.000 studenten en docenten zijn in het afgelopen jaar met Nestor aan de slag geweest. Groningen is daarmee de eerste universiteit in Nederland die zo'n grootschalig daadwerkelijk gebruik kent van een elektronische leeromgeving in het onderwijs.

Noot voor de pers

Meer informatie: dr. B. Wiersema (projectleider), tel. (050) 363 49 15, e-mail (b.wiersema@eccoo.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie