Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe stap bij strijd tegen OPS in parket

Datum nieuwsfeit: 30-07-2001
Bron: FNV Bouw
Zoek soortgelijke berichten
FNV Bouw


Nieuwe stap bij strijd tegen OPS in parket

Het Ministerie van Sociale Zaken heeft een nieuwe stap gezet in de strijd tegen OPS. Het heeft 'olie- of wasachtige producten' en 'parketimpregneermiddel' toegevoegd aan de lijst van stoffen die vervangen moeten worden door producten met weinig vluchtige oplosmiddelen.

Sinds 1 januari 2000 mogen lakken en lijmen waarmee parketleggers werken, geen of nauwelijks vluchtige organische stoffen bevatten. Dit om de ernstige ziekte OPS, organisch psycho-syndroom, te voorkomen. De vluchtige oplosmiddelen, waarmee ook matrassenfabrieken, grafische bedrijven, autospuiterijen en schilders jarenlang werkten, tast het centrale zenuwstelsel aan. Het Ministerie heeft ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie