Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 30-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 30-07-2001

1e persbericht van maandag 30 juli 2001

Berichten uit de regio

Geldrop: Aanhouding na vechtpartij
Zondagmiddag om 14.10 uur is een 54-jarige inwoner van Geldrop op de Korte Kerkstraat aangehouden. De man zat op een terras van een horeca gelegenheid plaatjes te draaien op een draagbare pick-up. Andere bezoekers van het terras hadden hier last van. De politie sommeerde de man om op te houden met plaatjes te draaien omdat in strijd was met de Algemene Politie Verordening. De verdachte weigerde dit en sloeg een agent met gebalde vuist in het gezicht. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en is voor onderzoek ingesloten. De platenspeler is in beslag genomen.

Bakel: Aanhouding na mishandeling
Op het Nuijeneind is zondagmiddag om 18.00 uur een 35-jarige inwoner van Bakel aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, zonder reden, een 40-jarige inwoner van Bakel met een stok in zijn gezicht te hebben geslagen. De man is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Deurne: Poging diefstal uit een woning
Zondagmiddag werd er bij een woning aan de Schommerveld aangebeld door een jonge blonde vrouw, leeftijd tussen de 18 en 21 jaar. De 60-jarige bewoner kwam elders uit de woning en zag nog net de vrouw door het raam kijken. Hierop liep zij naar een auto en zei iets tegen een man. Direct hierna stapt de man, Indisch type, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, normaal postuur, lengte ongeveer 160/165 cm, uit en loopt naar de woning. De bewoner hoort gerommel en ziet dat de man via een wc raampje binnen klimt. Hij grijpt de inbreker vast en er volgt een worsteling waarbij de bewoner op zijn gezicht geslagen wordt. Hierop verlaat de inbreker via het wc raampje weer de woning en stapt in een antracietkleurige personenauto, merk Ford Escort. Het slachtoffer liep bij de worsteling een dik oog en enkele krassen op zijn arm op.

Eersel: Diefstal personenauto
Vanuit de berm aan de Steenovens is zondag tussen 13.00 uur en 19.00 uur een personenauto, merk Subaru, type Legacy, kleur rood, voorzien van het kenteken JJ-DV-24, weggenomen.

Elsendorp: Onder invloed
Op de Keizersberg is zondagavond om 20.30 uur een 26-jarige inwoner van Radom (Polen) aangehouden. De man was met zijn personenauto in een greppel langs de Zeelandsedijk gereden en bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,6 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal. Zijn auto is weggetakeld.

Best: Aanhouding na vernieling
Zondagavond om 21.10 uur is op de Spinnerstraat een 20-jarige inwoner van Liempde aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Raadhuisstraat van enkele autos de spiegels te hebben vernield. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heen gezonden.

Helmond: Aanhouding
Op de Meijerijhof is zondagavond om 21.05 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor flessen te hebben gegooid naar de achterzijde van twee woningen aan de Meijerijhof. Deze flessen kwamen op het terras van de woningen terecht tussen de daar zittende bewoners. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Hij zal in het hulpverleningstraject worden opgenomen.

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Zondagavond omstreeks 21.00 uur is op het Bogardeind een 23-jarige bromfietser bij een aanrijding met een personenauto gewond geraakt. Een 51-jarige automobilist reed over het Bogardeind in de richting van het centrum. Op het moment dat de bromfietser hem aan de linkerzijde passeerde sloeg de automobilist links af waardoor de bromfietser kwam te vallen en zijn bovenbeen brak

Eindhoven: Onder invloed
Op de Cornelis Bloemaertstraat is zondagavond een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort ervoor met een bromfiets tegen een geparkeerd staande auto gereden en bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage 1,65 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Doorrijden na aanrijding onder invloed Op de Jan van Riebeecklaan is zondagavond om 23.53 uur een 34-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de kruising Boschdijk, Kronehoefstraat, Marconilaan een aanrijding te hebben veroorzaakt waarna hij was doorgereden. Uit onderzoek bleek dat hij zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed was. Hij is overgebracht naar het bureau waarbij van hem een bloedproef werd genomen. De man kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Beroving
Een 40-jarige Eindhovense taxichauffeur is maandagmorgen omstreeks 00.30 uur op de Zoutstraat van zijn taxigeld beroofd. Op het stationsplein stapte een man in van ongeveer 25 jaar, lengte 1.80 cm, kort zwart, stijl haar, gekleed in een wit T shirt. In de taxi. De man wilde naar de Zoutstraat gebracht worden. Daar aangekomen bedreigde hij de taxichauffeur met een tang en eiste geld van hem. De taxichauffeur gaf hem zijn portemonnaie waarop de man al het geld eruit nam waarna hij het snoer van de mobilofoon doorknipte, uitstapte en verdween in de richting van de Lijmbeekstraat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie