Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 30-07-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 30 juli 2001

Onder invloed rijden Lisse (D1)
De politie hield op vrijdag 27 juli rond 14.45 uur op de Stationsweg een 22-jarige automobilist uit Polen aan. De man had met zijn auto de gehele weg nodig. Een ademanalyse kwam uit op 590 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De politie vorderde zijn Poolse rijbewijs in. Op maandag 30 juli rond 01.30 uur hield de politie op de Westelijke Randweg een 38-jarige automobilist uit Drachten aan. Hij blies 635 ug/l. Ook van hem vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Motorrijder loopt verbrijzelde voet op Hillegom (D1) Een 42-jarige motorrijder uit Triphon liep op vrijdag 27 juli rond 16.30 uur op de Bartenweg een verbrijzelde voet op bij een aanrijding met een vrachtauto. Hij werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem. De motorrijder remde af om links een benzinestation op te rijden. Hij werd daarop van achteren aangetikt door een 53-jarige motorrijder uit Den Haag. Daarop kwam hij op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer waar op dat moment een vrachtauto bestuurd door een 47-jarige Lissenaar naderde. Een aanrijding volgde.

Onder invloed rijden Noordwijkerhout (D1) De politie hield op zaterdag 28 juli rond 05.10 uur op de Provinciale weg N206 een 35-jarige automobilist uit Katwijk aan. Agenten zagen dat de man moeite had om op de weg een rechte lijn aan te houden. Een ademanalyse wees het uit. 695 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. Met een proces-verbaal op zak mocht de man het bureau weer verlaten.

Onder invloed rijden Hillegom (D1) De politie hield op zaterdag 28 juli rond 05.25 uur op de Beeklaan een 34-jarige automobilist uit Katwijk aan. Voorbijgangers attendeerden agenten er op dat er een automobilist dronken achter het stuur zat. Agenten zagen daarop dat de man een rotonde bijna verkeerd nam en op een haar na de middengeleider bij de spoorwegovergang ramde. Een ademanalyse wees het uit. 580 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet in het verkeer is. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Auto te water Noordwijk (D1) Een 35-jarige automobilist uit Leiden kwam er op zaterdag 28 juli rond 12.30 uur op de Leeweg met een nat pak vanaf nadat hij met zijn auto te water was geraakt. Bij een inhaalmanoeuvre raakte hij de controle over zijn auto kwijt. Ondanks de doorgetrokken witte streep op het wegdek haalde hij met hoge snelheid een auto in. Bij het terugsturen raakte hij in een slip, reed door de berm, stuiterde over de Leeweg en kwam vervolgens tot stilstand in de sloot. Daar kon hij op eigen kracht de auto verlaten.

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan Hillegom (D1) Dankzij een oplettende buurtbewoner kon de politie op zondag 29 juli rond 19.00 uur bij een woning aan het Kerkplein drie inbrekers in de kraag vatten. De drie, een 48-jarige en 41-jarige man uit Hillegom en een 35-jarige man uit Stockport (Engeland), waren bezig in en uit de woning te klimmen toen de politie arriveerde. De drie zijn ingesloten.

Onder invloed rijden Noordwijk (D1) De politie hield op maandag 30 juli rond 01.15 uur op de Langevelderslag een 26-jarige automobilist uit Maastricht aan. De man had met zijn auto nagenoeg de gehele weg nodig om vooruit te komen. Aan het bureau blies de man 460 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Scooterrijder rijdt tegen lichtmast Katwijk (D2) Een 25-jarige scooterrijder uit Katwijk reed op vrijdag 27 juli rond 19.45 uur op de Rijnstraat tegen een lichtmast. Daarbij liep hij een gebroken voet en snijwonden op. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De politie denkt dat alcohol dit kan zijn geweest. Zij heeft van de Katwijker een bloedproef afgenomen.

Zonder helm loopt met hoofdpijn af Rijnsburg (D2) Doordat een 23-jarige bromfietser en zijn 32-jarige bijrijder, beiden uit Katwijk, geen helm droegen, liepen ze op zaterdag 28 juli rond 18.15 uur op de Vinkenweg een lichte hersenschudding op. Door nog onbekende oorzaak vlogen ze een bocht uit en kwamen in de berm en sloot terecht. Naast de lichte hersenschudding liepen ze de nodige schaafwonden op. De 23-jarige werd voor behandeling nog naar het LUMC gebracht.

Dronken automobilist ramt vangrail Oegstgeest (D2) Een 27-jarige automobilist uit Rijnsburg raakte op zaterdag 28 juli rond 20.00 uur op de Rijksweg 44 de controle over zijn auto kwijt en raakte op onzachtzinnige wijze de vangrail in de middenberm. Hij kon zijn auto tot stilstand brengen op het terrein van een tankstation. Een politieman uit Utrecht die daar toevallig in zijn vrije tijd was, vertrouwde het niet en vermoedde dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij lichtte de plaatselijke hermandad in. De nam de bestuurder mee. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Verder vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Politie houdt krattendief aan Sassenheim (D2) De politie hield op zaterdag 28 juli rond 18.00 uur in Voorhout een 25-jarige Leidenaar aan. De man had kort daarvoor een krat met daarin vier lege flessen gestolen bij een restaurant aan de Warmonderweg. De krat en de lege flessen leverde hij in bij een supermarkt in Voorhout. De Leidenaar is een bekende van de politie. Hij had de opbrengst, fl. 10,--, nodig voor zijn drugsverslaving.

Auto in de brand gestoken Sassenheim (D2) Surveillerende agenten zagen op zondag rond 00.45 uur nabij een bedrijfspand aan de Oude Haven een rode gloed. Achter de ommuring bleek een brandende auto onder het afdak van het pand te staan. Het afdak had ook al vlam gevat. De brandweer bestreed het vuur. Volgens de eigenaar van de auto, een 60-jarige Sassenheimer, was zijn auto verplaatst. De politie denkt dan ook aan brandstichting. Zij stelt daar een onderzoek naar in. De auto verbrandde geheel.

Strandverhuurders dupe van brandstichting Katwijk (D2) In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli werden op het strand bij enkele verhuurders en strandtenthouders door onbekenden, vier windschermen, een strandstoel en enkele cabines in de brand gestoken. De brandweer zorgde dat het vuur gedoofd werd.

Automobiliste raakt bekneld Sassenheim (D2) Een 69-jarige automobiliste uit Noordwijk raakte op zondag 29 juli rond 12.15 uur op de Rijksweg A44 nabij de afrit van Sassenheim bekneld in haar auto. Door nog onbekende oorzaak ging zij in de vangrail en werd over de vangrail gelanceerd. De auto kwam op de kop tot stilstand. De brandweer bevrijdde haar uit haar benarde positie. Met onbekende verwondingen is zij overgebracht naar het LUMC. Twee katten en een hond die bij haar in de auto zaten bleven ongedeerd. Omstanders ontfermden zich over de dieren. Deze werden later door de dierenambulance overgebracht naar het dierenasiel. Een beginnende brand werd eveneens door omstanders met brandblussers in de kiem gesmoord. De afrit, nabij het benzine station, werd tijdelijk afgesloten. De bemanning van een trauma-heli verleende assistentie. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Politie houdt drie verdachten van inbraak aan Oegstgeest (D2)
Dankzij een passant die de politie belde dat hij bij een restaurant aan de Terweeweg glasgerinkel hoorde, wist de politie op zondag 29 juli rond 19.15 uur op het Terweeplein drie mannen aan te houden. Zij worden ervan verdacht te hebben ingebroken of daartoe een poging te hebben ondernomen bij het restaurant. Een ruit was vernield. De mannen, een 27 en 35-jarige Katwijker en een 26-jarige Leidenaar, zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Auto en fietsen weg na inbraak Benthuizen (D3)
In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Dorpsstraat. Vanuit het autobedrijf werd een Mercedes gestolen. Van het in hetzelfde pand gevestigde fietsenzaak werden vier fietsen gestolen. Vermoedelijk zijn de inbrekers binnen gekomen na het openen van de schuifpui.

Houseparty Leiden (D4) De politie in Leiden heeft zondag 29 juli rond middernacht een einde gemaakt aan een beginnende illegale housepartij onder het viaduct aan het Heinekenpad. Er waren op dat moment rond de 150 mensen aanwezig. De organisatoren werden te verstaan gegeven dat bij een volgende keer de apparatuur in beslag wordt genomen.

Mishandeling Voorschoten (D4) Een 20-jarige man uit Voorschoten is zondag 29 juli rond 1.45 uur aangehouden op verdenking van mishandeling van een 43-jarige man uit Voorschoten op de Bloklaan. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij een groep jongeren had aangesproken omdat de jongeren de mobiele telefoon van zijn zoon zouden hebben gestolen. Eén van de jongeren zou hem hebben geslagen en geschopt. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op zondag 29 juli rond 05.10 uur op de Churchilllaan een 59-jarige automobilist uit Leiden aan. Agenten kwam de automobilist tegen met de neus op het raam gedrukt. Daarnaast had hij moeite om vooruit te komen, reed zonder licht en had nagenoeg de gehele weg nodig. De agenten hielden de man aan en namen aan het bureau een ademanalyse af. Deze kwam tot 940 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Vrouw moet geld afgeven Leiden (D4)
Een 26-jarige vrouw uit Leiden kreeg op zondag 29 juli rond 06.50 uur op de Haarlemmerweg de schrik van haar leven. De vrouw, met haar fiets onderweg naar haar werk, werd tot stoppen gemaand door een nog onbekend gebleven man op een snorfiets. De man kwam bedreigend op de vrouw over en vroeg haar geld af te staan. Zij gaf de man een klein geldbedrag. Daarop reed hij weg en verdween in de Groenoordstraat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Openstaande boete Leiden (D4) Op 27 juli werd een bromfietser gecontroleerd op de Nicolaas Beetslaan te Leiden. De man, een 27-jarige Leidenaar, had nog een paar boetes openstaan ter waarde van in totaal 850 gulden. Hij werd overgebracht naar het bureau om ervoor te zorgen dat het geld werd betaald, anders moest hij 17 dagen gaan zitten. Het geld werd door oma aan het bureau gebracht en de betrokkene telde zelf ook nog eens 350 gulden neer. Hierna kon de man het bureau weer verlaten. Aan de bromfiets werd een technisch onderzoek verricht. Deze bleek niet verzekerd te zijn. Hiervoor werd opnieuw een proces-verbaal uitgeschreven.

Man neergestoken Leiden (D4) Op 28 juli, omstreeks 00.20 uur, werd een 18-jarige man uit Den Haag op de parkeerplaats nabij de Lammermarkt aangetroffen met twee steekwonden in zijn bovenlichaam. De man was verward en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Bleek dat vermoedelijk zijn lever was geraakt en dat hij moest worden opgenomen. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat het slachtoffer kort voor het aantreffen betrokken is geweest bij handel in verdovende middelen. Hierbij zou hij uiteindelijk gestoken zijn door een vermoedelijk Surinaamse man van ongeveer 27 jaar oud, lengte ongeveer 1.75 mtr. 1.78 mtr. en met vermoedelijk een gouden boventand. De steekpartij heeft plaatsgevonden op of nabij een bankje achter Molen de Valk. Eventuele getuigen hiervan worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Onder invloed Nieuwkoop (D5) Een 53-jarige Nieuwkoper is zaterdagavond 28 juli rond 23.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Zijn rijgedrag op een rotonde viel agenten op. De ademanalyse wees 325 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Man overloopt dief Alphen a/d Rijn (D5) Een 59-jarige man heeft vrijdagmiddag 27 juli in zijn woning aan de Lupinesingel een man overlopen die een tasje uit zijn woning wilde wegnemen. De dief wist te ontkomen per fiets in de richting van de Wederikstraat. De Alphenaar is hem nog enige tijd achterna gerend. Later zag het slachtoffer de man bij een pinautomaat bij de Herenhof. Met behulp van een omstander heeft hij geprobeerd de dief aan te houden. Hierbij kreeg hij wel de tas terug samen met een andere tas die de dief bij zich had. De dief wist helaas te ontkomen. De inhoud van de tweede tas bleek ook van diefstal afkomstig te zijn. De eigenaar hiervan kreeg de spullen terug.

Auto te water Boskoop (D6) Op 27 juli, omstreeks 21.40 uur reed een 19-jarige Reeuwijker met zijn auto de sloot in op de Middelburgseweg. Door onbekende oorzaak kwam hij met zijn rechterwiel in de berm. Hij wilde corrigeren, maar verloor de macht over het stuur en reed na heftig remmen aan de rechterzijde de sloot in. Eigenhandig wist de man weer uit het voertuig te klimmen. Uit angst voor water in de longen werd de man afgevoerd naar het GHZ, doch het bleek mee te vallen.

Feestje ontaardt in vechtpartij Waddinxveen (D6)
Een feestje in de Meidoornstraat is vrijdagavond uit de hand gelopen. Er was al melding gedaan van geluidsoverlast. Daarna belandde er nog een bierflesje in de tuin van de buurman en toen liep eea uit de hand. Er zijn klappen gevallen en er is een poortdeur uit zijn voegen geduwd. Ook een ruit van een voordeur sneuvelde. Twee verdachten zijn gehoord, vijf getuigen en twee aangevers. De politie zal proces-verbaal opmaken.

Man mishandeld, verdachte aangehouden Gouda (D7)
Op 27 juli, omstreeks 21.35 uur kwam een melding binnen dat een man was mishandeld nabij de Prins Hendrikstraat. Daar werd door agenten een 56-jarige Gouwenaar aangetroffen met een hoofdwond. Hij zou mishandeld zijn door drie jongens. De man werd overgebracht nar het ziekenhuis om de wond te laten hechten. De politie trof n.a.v. opgegeven signalementen kort daarop drie verdachten aan nabij het Bolwerk. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Twee werden na verhoor heengezonden. Zij bleken de man niet mishandeld te hebben. Eén verdachte werd ingesloten voor de nacht en de volgende dag verder gehoord. Hij bekende en werd daarna heengezonden.

Woninginbraken Reeuwijk (D7)
Op de Haarmos is afgelopen weekend ingebroken in een woning. De woning is betreden dmv de flipper- of hengelmethode. Een portemonnaie met inhoud werd weggenomen. Bij het ingestelde buurtonderzoek werd in de omgeving nog een aktetas aangetroffen afkomstig uit een nabij gelegen woning. Na onderzoek bleek ook hier ingebroken te zijn. Het is niet bekend wat hier weggenomen is.

Inbraken Gouda (D7)
Op klaarlichte dag is op 27 juli jl. ingebroken in een woning aan de Jacob van Lennepkade. Een slaapkamerraam op de 2e etage werd verbroken. Een muntenverzameling werd weggenomen. In een woning aan de Vlietenburg is dit weekend ingebroken. De glaslatten van de voordeur werden verwijderd en de ruit werd uitgenomen. (tip: glaslatten vastzetten met zgn. 1-tourschroeven). Het is nog niet bekend wat is weggenomen. Ook in een woning aan de Helena Hoeve werd ingebroken. Hier werd een keukenraam geforceerd. Een tas stond klaar met weggenomen goederen. Vermoedelijk voelde de dader zich gestoord en heeft de woning weer verlaten en de goederen laten staan. Aangifte is opgenomen en buurtonderzoek werd ingesteld.

Insluiping woning Schoonhoven (D8) In een woning aan de Tiendweg in Schoonhoven is op 29 juli om 08.45 uur een insluiper overlopen. De man was binnen gekomen, terwijl de bewoonster boven was. Toen zij beneden kwam zag zij een sporttas klaarstaan met daarin haar eigen geluidsapparatuur. Vervolgens keek zij de insluiper recht in zijn ogen. Na een korte woordenwisseling vluchtte de dader de woning uit. De aangifte is opgenomen en de technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Onder invloed Lekkerkerk (D8) Op de C.G. Roosweg is op 29 juli, omstreeks 22.35 uur een 29-jarige Nieuwerkerker aangehouden voor het rijden onder invloed. Een agent reed achter hem en zag de auto slingeren. Op het bureau blies de man 440 ug/l. Goed voor een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie