Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland van 29/7 (13.00) t/m 30/7 (07.00)

Datum nieuwsfeit: 30-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 30-07-2001
Politieberichten van 29/7 (13.00 uur) t/m 30/7 (07.00 uur)

Heerenveen: fietsster valt
Zondag omstreeks fietste een 79-jarige inwoonster van Mildam over de Jousterweg. Voor de minirotonde stopten enkele fietsers om het verkeer op de rotonde voorrang te verlenen. De vrouw had dit te laat in de gaten en kwam ten val. De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Offingawier: inbraak boot
Afgelopen week werd ingebroken in een motorkruiser die lag afgemeerd in de jachthaven aan de Paviljoenwei. Het dekzeil werd opengesneden. Uit de boot werden een dieptemeter, radar, kleding en keukengerei weggenomen. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Beekbergen, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: inbraak kantine
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in de kantine van de korfbalvereniging `Lemmer` aan het Fregat. Een ruit werd uit de sponning genomen. Uit de bar werden een koffiezetapparaat, ijslolly`s, zakjes chips en blikjes frisdranken weggenomen. Een lid van de vereniging, een 47-jarige inwoner van Lemmer, heeft aangifte gedaan. Kortgeleden was in de kantine ook reeds ingebroken.

Morra: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 18.00 uur vond op de Lauwersseewei ter hoogte van Morra een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 31-jarige inwoner van Damwoude reed over de Lauwersseewei komende uit de richting Lauwersoog en gaande in de richting Dokkum. Ter hoogte van Morra kreeg hij geen voorrang van een personenauto, die bestuurd werd door een 28-jarige inwoonster van Morra, die de kruising wilde oversteken, komende uit de richting Morra. Deze bestuurster bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies zij 700 ug/l. Zij kreeg een rijverbod voor 8 uren en haar rijbewijs werd ingevorderd. Beide auto`s raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept.

Wolvega: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 19.10 uur reed een bestuurder met zijn personenauto over de Stationsweg. Onder het rijden was de bestuurder, een 32-jarige inwoner van Heerenveen, aan het telefoneren. Hij raakte vervolgens van de weg en botste tegen een rechts van de weg staande lantaarnpaal. Bovendien bleek dat de bestuurder gedronken had. Aan het bureau blies de man 640 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Follega: doorrijden na aanrijding
Zondag omstreeks 18.50 uur reed een 31-jarige inwoner van Zeewolde met zijn auto over de Rijksweg A6 onder Follega. De bestuurder bereed de linker rijstrook en was bezig met inhalen. Plotseling reed een bestuurder van een witte personenauto, merk Peugeot, van de rechter naar de linker rijstrook en sneed daarbij de inwoner uit Zeewolde. Deze moest om een aanrijding te voorkomen de berm in, botste tegen de vangrail en kwam vervolgens na een keer over de kop te zijn geslagen in de rechterberm tot stilstand. Een vrachtwagen kon het geheel net ontwijken. De bestuurder van de witte personenauto reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. De bestuurder uit Zeewolde en zijn echtgenote, 30 jaar, een hun kind, leeftijd niet bekend, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Na behandeling bleek dat zij behalve een aantal kneuzingen, geen verder letsel hadden opgelopen.

Veenwouden: onder invloed
Zondag omstreeks 20.40 uur werd op de Lijsterstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Veenwouden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 320 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Heerenveen: dealer aangehouden
Zondag omstreeks 22.50 uur zag een patrouille een man staan bij het computercentrum aan de K.R. Poststraat. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor. Op de Rozenstraat de man, een 30-jarige inwoner van Heerenveen, gecontroleerd. De man bleek in het bezit te zijn van ongeveer 5 gram heroïne en nog een zakje met wat cocaïne. De man was waarschijnlijk aan het dealen. Hij werd daarop als verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 21.35 uur werd op de Dammelaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De aanleiding tot de controle was, dat de bestuurder slingerend had gereden. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Damwoude, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 560 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren.

Maandag omstreeks 01.25 uur werd op de Harlingersingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Stiens, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 325 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Joure: inbraak auto
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Ulekamp. Het linker portierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 19-jarige inwoonster van Balk, heeft aangifte gedaan.

Menaldum: aanrijding met paard
Zondag omstreeks 22.40 uur vond op de Bitgumerdyk een aanrijding plaats tussen een personenauto en een paard. Het paard, eigendom van een 47-jarige inwoner van Menaldum, stak plotseling de weg over. De autobestuurder, een 56-jarige inwoner van Oudebildtzijl kon het paard niet meer ontwijken. De auto werd aan de voorzijde zwaar beschadigd. Het paard liep verwondingen op aan zijn achterbenen en buik. Het dier werd door een dierenarts behandeld. De autobestuurder raakte niet gewond.

Oldeholtpade: onder invloed
Maandag omstreeks 03.15 uur werd op de Rijksweg A32 onder Oldeholtpade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Basse, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 530 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren.

Heerenveen: diefstal auto
Van zaterdag op zondag werd vanaf een parkeerplaats aan de Munt een personenauto, merk Volvo 460 GL E2, kleur grijs, voorzien van het kenteken GP-GL-92, gestolen. De eigenaresse, een 28-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie