Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duits Verkeersbureau gaat Beieren intensiever promoten

Datum nieuwsfeit: 30-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 29 JULI 2001

Duits Verkeersbureau gaat intensiever
werken aan promotie van Beieren

Het Duits Verkeersbureau in Amsterdam, dat verantwoordelijk is voor de promotie van het vakantieland Duitsland in Nederland, is sinds enige tijd ook officieel vertegenwoordiger van Bayern Tourismus Marketing GmbH voor de Nederlandse markt.

Op deze wijze wil de deelstaat zijn marketing-activiteiten in Nederland, naast de door het Duits Verkeersbureau tot nu toe al voor Beieren gevoerde activiteiten, de komende jaren verder intensiveren.

Bij het Duits Verkeersbureau is onlangs Birgit Lahne in dienst getreden om zich in het bijzonder met de marketing-activiteiten voor Beieren bezig te houden. Birgit is in de Beierse hoofdstad München geboren en ook in Beieren opgegroeid. Na haar toeristische opleiding deed zij werkervaring op bij achtereenvolgens een incoming-touroperator in München, in Portugal en in Zuid-Afrika.

Mede door haar goede kennis van de Nederlandse taal kan zij een belangrijke bijdrage leveren bij de promotie van het vakantiegebied Beieren. Birgit Lahne zal onder meer de contacten onderhouden met de toeristische pers en met de reisbranche.

Overnachtingen
Beieren is de deelstaat met het hoogste aantal toeristische overnachtingen van Duitsland. Vorig jaar werden 73 miljoen overnachtingen in Beieren geregistreerd, waarvan 9.5 miljoen (13%) uit het buitenland. Nederlandse bezoekers nemen op de ranglijst van buitenlanders in deze regio de tweede plaats in - na die uit de Verenigde Staten. Vorig jaar werden er 804.000 overnachtingen van Nederlanders in Beieren geteld.

Ruim driekwart van alle reizen van Nederlanders naar Beieren hebben te maken met vakantie. Nederlanders gaan tot nu toe vooral naar Beieren voor vakantie in de bergen, rondreizen, verblijf op het platteland en stedentrips. Beieren hanteert in verband daarmee voor Nederland de toeristische kernthema's 'Family Fun', 'Avontuurland Beieren' en 'Fietsvakantie en meer'. Het duits Verkeersbureau zal de komende tijd ook veel aandacht besteed aan de vele wintersportmogelijkheden van dit populaire zuidoostelijke deel van Duitsland.

Duits Verkeersbureau
Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie