Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslaande brand in Lopik

Datum nieuwsfeit: 30-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 08.40 uur
Uitslaande brand

LOPIK Een grote brand heeft ervoor gezorgd dat twee opslagloodsen van een fabriek aan de 2e industrieweg volledig in de as zijn gelegd. Zondagavond rond half tien zag de bemanning van een politiehelikopter vlammen uit het dak van één van de fabriekshallen komen. Nadat de brandweer en politie ter plaatse waren gekomen, werd het sein grote brand gegeven. De brandweer Lopik en IJsselstein kreeg hulp van de omliggende brandweerkorpsen.
Er werden tien brandweervoertuigen ingezet voor het bestrijden van de brand. In de oplagloodsen lagen pindaschilfers en verpakkingsmaterialen. Waarschijnlijk is de brand door broei in de pindaschilfers ontstaan en is overgeslagen naar een andere loods.

Vanwege de hevige rookontwikkeling is de N210 tussen de Enschedeweg en de Lopikerweg oost tussen halftien en middernacht afgesloten geweest. Om tien voor half twaalf werd het sein brand meester gegeven en werd begonnen met het nablussen. Voor zover bekend zijn er tijdens de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De schade wordt door de verzekering getaxeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie