Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug, 09.25 uur

Datum nieuwsfeit: 30-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.25 uur
Snelheidscontroles

LEERSUM/ELST/RHENEN Op zondag 29 juli werd door de politie op diverse plaatsen gecontroleerd op snelheid. Tijdens de ochtenduren werd gecontroleerd op de Rijksstraatweg in Leersum. In totaal passeerden 2048 voertuigen de radarcontrole. Van dit aantal reden 210 bestuurders met hun voertuig te snel. De hoogst gemeten snelheid bleek 78 km/h te zijn.
In de middag werd gecontroleerd op de Rijksstraatweg in Elst. Hier werden 1680 bestuurders met hun voertuig gecontroleerd. Hiervan bleken 215 bestuurders in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/h.
Tevens werd in de middag gecontroleerd op de Grebbeweg in Rhenen. Bij deze controle werden 2051 bestuurders met hun voertuig gecontroleerd. Van deze bestuurders bleken 590 bestuurders te snel te hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/h.
Op alle genoemde wegen geldt een maximum snelheid van 50 km/h.

Controle watersport

WIJK BIJ DUURSTEDE/RHENEN Tijdens het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juli werd door de politie gecontroleerd op het drukke watersportverkeer op de Rijn en Lek. De politie verbaliseerde op zaterdag 28 juli, bij het eiland van Mourik, drie schippers voor te snel varen en twee schippers voor het niet gebruiken van de dodemansknop. Eén schipper bleek niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Bij Rhenen werd één schipper geverbaliseerd voor te snel varen.

Op zondag 29 juli werden in totaal 15 snelle boten en jetski`s gecontroleerd. Twee schippers werden bekeurd voor te snel varen, één keer werd er gewaterskied zonder dat daarbij een uitkijk aanwezig was en een schipper had geen vaarbewijs.

Verkeersveiligheidsproject De Veilige Dijk

WIJK BIJ DUURSTEDE/AMERONGEN In het kader van het verkeersveiligheidsproject De Veilige Dijk, werd door de politie op zondag 29 juli gecontroleerd op de dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede. De controle werd de gehele dag uitgevoerd door motoragenten die gebruik maakten van laserapparatuur. Door het mooie weer bevonden zich veel fietsers op de dijk waardoor de snelheid van motorfietsen en auto`s over het algemeen laag bleef.

Met de laserapparatuur werden 169 motorfietsen en autos gemeten. Een automobilist werd bekeurd omdat deze 76 km/h reed, een motorfietsbestuurder reed 66 km/h en een bromfietser 54 km/h. Ook deze werden bekeurd. Op de dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede geldt een maximum snelheid van 60 km/h.

Onder invloed achter het stuur

VEENENDAAL Op maandag 30 juli werd omstreeks 02.50 uur een automobilist gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan. Bij de blaastest bleek de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Kesteren, alcohol gedronken te hebben. De bestuurder werd aangehouden en aan het bureau bleek tijdens de ademanalyse dat de verdachte 1,1 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van vier uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie