Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Datum nieuwsfeit: 30-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur
Man met teveel op gaat weer rijden

LINSCHOTEN In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond kwart voor vier moest een 33-jarige automobilist uit Maartensdijk op de M.A. Reinaldaweg een blaastest afleggen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij aan de ademanalyse mee te werken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Rond kwart voor vijf werd de man heengezonden.

Rond half zes zagen politiemensen dat de man bij zijn auto die nog op de M.A. Reinaldaweg geparkeerd stond, kwam aanfietsen. Hij stapte van zijn fiets, stapte in zijn auto en reed weg. De politiemensen gingen achter hem aan en zetten hem op de A12 aan de kant. Hij werd aangehouden. Zijn auto werd in overleg met de Officier van Justitie in beslag genomen. Nu werkte de man wel aan de ademanalyse mee. Hij blies 330 ug/l (0,85 promille), ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hoe de man aan de fiets kwam wordt nog uitgezocht. Tegen de man is voor het wederom rijden onder invloed en het rijden met een ingevorderd rijbewijs en in strijd met een rijverbod proces-verbaal opgemaakt.

Paard met wagen te water

WOERDEN Op zondag 29 juli is een paard met wagen te water geraakt. Niemand raakte gewond.

Rond het middaguur reed een man uit Woerden met vier passagiers op een paard met wagen over het Breeveld. Doordat het paard ergens van schrok, mogelijk een langs de weg staande destructieton, reed het dier met wagen en passagiers te water. Alle passagiers konden zonder kleerscheuren weer op de kant komen. De brandweer slaagde er in het paard met wagen weer op de wal te krijgen. Ook het paard liep buiten de schrik geen letsel op.

Toezicht op de Vinkeveense Plassen

VINKEVEEN Op zondag 29 juli heeft de politie varend toezicht op de Vinkeveense plassen gehouden.

Door het schitterende weer was het zeer druk op en rond de Plassen. Twee jongens van 13 en 15 jaar en beiden uit Amsterdam werden bekeurd voor het varen met een snelle motorboot, terwijl ze daar nog niet oud genoeg voor waren. Een 20-jarige man uit Uithoorn werd bekeurd voor te snel varen en een 26 jarige man uit Wilnis alsmede een 29-jarige man uit Voorhout werden bekeurd voor het varen met een snelle motorboot terwijl zij niet in het bezit waren van een vaarbewijs.

Man fietst tegen opengaande brug

VINKEVEEN Op zondag 29 juli is een man met zijn fiets tegen een opengaande brug gefietst. Hij en zijn zoontje raakten gewond.

Rond zes uur in de middag draaide de brugwachter de handbediende brug over de Gemeenlandsvaart aan het Achterbos omhoog. Daarbij was hij vergeten eerst de slagboom aan de kant van het Achterbos te sluiten. Op dat moment kwam een 38-jarige fietser uit Maarssen aanfietsen. Hij had zijn zoontje in een kinderzitje voorop de fiets. De man zag kennelijk niet dat de brug omhoog ging en terwijl de brug al zo`n 20 à 30 cm omhoog was, fietste hij met zijn voorwiel tegen het brugdek en sloeg met de fiets over de kop.

Het zoontje had een tand door zijn lip en de vader had in ieder geval een kaakfractuur. Beiden zijn per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Man met teveel op met zijn auto op de kop
WOERDEN Op zondag 29 juli is een automobilist na een ongeval voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond kwart voor negen in de avond reed een 28-jarige automobilist uit Woerden over de Steinhagenseweg. In de bocht raakte de man de macht over het stuur kwijt, raakte een stoeprand, waarna de auto over de kop sloeg en op zijn dak op het fietspad bleef liggen. De bestuurder kon met behulp van enige omstanders uit zijn auto klimmen. Daar de auto brandstof lekte, werd de komst van de brandweer verzocht. De auto is weggesleept. De bestuurder werd ter controle per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Hij mocht na controle het ziekenhuis verlaten. Hij moest daar een blaastest afleggen, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 685 ug/l (1,70 promille), ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man met teveel op achter het stuur
WILNIS In de nacht van zondag 29 op maandag 30 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Even na middernacht controleerden politiemensen een 27-jarige automobilist uit Mijdrecht op de Pastoor Kannelaan. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 630 ug/l (1,55 promille), meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Diverse inbraken opgelost
OUDEWATER - Met de aanhouding van drie verdachten, respectievelijk 20 en 18 jaar beiden uit Oudewater en een 16-jarige inwoner van Montfoort, heeft het wijkteam Oudewater / Montfoort in samenwerking met de recherche in totaal zes bedrijfsinbraken in Oudewater en twee scooterdiefstallen in Harmelen, weten op te lossen.

Een vierde verdachte, een 16-jarige inwoner van Oudewater, wordt binnenkort gehoord over zijn aandeel bij de gepleegde strafbare feiten.

De politie kwam de verdachten op het spoor naar aanleiding van een getuigenverklaring. Hierop kon op 17 juli de eerste verdachte worden aangehouden en volgde spoedig daarna de aanhouding van de twee andere verdachten.

De inbraken en diefstallen gepleegd in de maand juni 2001, vonden plaats in met name gebouwen van sportverenigingen in Oudewater. De buit bestond voornamelijk uit geld, drank en snoepgoed.

Na afronding van het verhoor en onderzoek bevinden de drie verdachten zich inmiddels weer op vrije voeten en zijn in afwachting dat hun zaak zal dienen bij de rechtbank in Utrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie