Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 31-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 31-07-2001
Politiebericht district Den Bosch

VERKEERSCONTROLE (Heusden)

Bij een maandagmorgen tussen 09.45 uur en 11.45 uur gehouden verkeerscontrole op de Provincialeweg N267 zijn negen bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de maximum toegestane snelheid van 80 kilometer uur. Een van hen reed zelfs met een snelheid van 159 kilometer per uur. Van deze bestuurder is het rijbewijs ingenomen. Verder is tegen twee bestuurders proces-verbaal opgemaakt omdat zij bij het inhalen van een voorganger de doorgetrokken streep geheel overschreden.

SNELHEIDSCONTROLE (Drunen)

Maanmiddag tussen 12.00 uur en 12.30 uur is een kortdurende snelheidscontrole gehouden op de Duinweg in Drunen. De maximum snelheid bedraagt daar 50 kilometer per uur. Tegen vier bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 kilometer per uur.

NEPVUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN (Rosmalen)

Naar aanleiding van een melding dat jongeren op de Oude Baan in Rosmalen op een verkeersbord aan het schieten waren trof de politie daar twee Rosmalenaren aan van 19 en 18 jaar oud. Beiden waren in het bezit van in Spanje gekochte nepwapens. Het bezit van dergelijke wapens, die op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn, is in Nederland verboden. De wapens zijn in beslag genomen.

GESTOLEN AUTOS GEVONDEN (S-Hertogenbosch)

Op de Rijnstraat in s-Hertogenbosch is een van diefstal afkomstige personenauto in brand gestoken. De in Tilburg gestolen Opel Kadett is maandagavond door ten minste twee inbrekers gebruikt voor het vervoer van een tv toestel, dat is weggenomen uit een woning aan de David Teniersstraat in s-Hertogenbosch. Getuigen hebben het tweetal zien inbreken in de betreffende woning en de tv in de auto zien laden.

Op de Goudkinderen in s-Hertogenbosch is maandagavond een Opel Corsa aangetroffen waarvan de portieren open stonden. Bij navraag van het kenteken bleek dat de eigenaar eerder op de dag aangifte had gedaan van diefstal van de auto. De auto is in het afgelopen weekeinde ontvreemd vanaf de Zuiderparkweg.

INBRAAK IN BEDRIJF (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een restaurant aan het winkelcentrum Rompertpassage in s-Hertogenbosch. Na het vernielen van een ruit is men naar binnen gegaan. Toen het inbraakalarm afging zijn de daders er vermoedelijk vandoor gegaan. Er zijn vooralsnog geen vermissingen geconstateerd.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Door het boren van een gaatje ter hoogte van de onderste knip van een deur van een woning aan de Meester Joerdenslaan in s-Hertogenbosch wist een woninginbreker deze deur afgelopen nacht te ontgrendelen. De bovenste knip kon via het bovenlicht worden geopend. Terwijl de bewoners lagen te slapen is de woonkamer doorzocht. Ter hoogte van de Zilverlinde heeft een vrouw een tas gevonden die bij de inbraak was weggenomen. Het is nog niet bekend wat er is ontvreemd.

AUTODIEFSTAL (Rosmalen)

Afgelopen nacht is vanaf de Willem Alexanderstraat in Rosmalen een blauwe bedrijfsauto, merk Mitsubishi Pajero voorzien van het kenteken VF-52-YJ gestolen.

FLINKE BEENWOND (s-Hertogenbosch)

Bij het parkeren van zijn motorfiets op de Minderbroedersstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch raakte een 50-jarige vanmiddag gewond. Zijn motorfiets viel om waardoor hij een flinke beenwond opliep. De man is voor behandeling met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

GELD GESTOLEN IN ZWEMBAD (Rosmalen)

Vanmiddag zijn twee in Rosmalen wonende jongens van 13 en 10 jaar aangehouden omdat zij in het zwembad aan de Sportlaan uit een portemonnee van andere zwemmers geld hadden weggenomen. Een getuige had dit gezien en de badmeester in kennis gesteld. De beide jongens zijn door de badmeester opgehouden in afwachting van de komst van de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie