Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duitsers sluiten zichzelf in op zandplaat Schiermonnikoog

Datum nieuwsfeit: 31-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 31-07-2001
Politieberichten van 30/7 (13.00 uur) t/m 31/7 (07.00 uur)

Hijum: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 12.00 uur vond op de Bredyk een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 57-jarige inwoner van Hijum sorteerde op de kruising Bredyk Lege Hearewei voor met de bedoeling linksaf te slaan. Hij zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd. Op het moment dat de bestuurder afsloeg, volgde de aanrijding. De inwoner van Hijum liep een hoofdwond op, die ter plaatse door het ambulancepersoneel werd behandeld. De beide auto`s werden zwaar beschadigd.

Oosterwolde: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Kuunderhof. Het rechter portierraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en twee cd`s weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 14.40 uur fietste een 76-jarige inwoonster van Sneek over de Oosterdijk. Gekomen ter hoogte van de
voetgangersoversteekplaats ter hoogte van het `Oude Vat` stak een Duits gezin de weg over. Zij hadden groen licht. De fietsster raakte het kind van het gezin(jongentje, leeftijd niet bekend) en kwam ten val. De vrouw liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Het kind had geen letsel.

Terwispel: eenzijdig ongeval licht gewonde
Maandag omstreeks 14.05 uur vond op de Rijksweg A7 onder Terwispel een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto was tijdens het inhalen in de berm terechtgekomen en bij het tegensturen, was de man, een 66-jarige inwoner van Heerenveen, de macht over het stuur kwijtgeraakt. De auto sloeg over de kop en kwam via de vangrail in de middenberm tot stilstand. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en kon na behandeling naar huis.

Oldeholtpade: geen helm
Maandag omstreeks 15.00 uur werd op de Heerenveenseweg een duopassagier op een bromfiets bekeurd ter zake het niet dragen van een helm. Kort daarvoor was de vrouw hiervoor reeds gewaarschuwd. Toen zij weer werd aangesproken, wenste de vrouw in eerste instantie haar naam niet op te geven. Zij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau, alwaar zij haar naam uiteindelijk wel opgaf. De vrouw, een 29-jarige inwoonster kreeg een bekeuring en werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Harlingen: keukenbrand
Maandag omstreeks 15.00 uur had de bewoonster (leeftijd niet bekend) van een woning aan de Marnehiem, een pannetje met eieren op de kookplaat gezet. De vrouw had na verloop van tijd vergeten de kookplaat uit te zetten. Het gevolg hiervan was dat de eieren eierkooltjes waren geworden. Geen brand in de woning, wel rookschade. De gewaarschuwde brandweer behoefde niet handelend op te treden.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 18.05 uur werd op de Westersingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 57-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 910 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uren. Aan het bureau bleek dat de bestuurder tevens niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de auto niet verzekerd was en de APK-keuring verlopen bleek te zijn. Voor deze overtredingen kreeg de bestuurder tevens een bekeuring.

Wijnjewoude: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 15.15 uur vond op de Weinterp een aanrijding plaats tussen een motor en een tractor. De motorrijder, een 44-jarige inwoner van Kolhorn reed in de richting Hemrik. Voor hem reed in dezelfde richting een tractor met daarachter gekoppeld een balenpers. De tractor werd bestuurd door een 30-jarige inwoner van Wijnjewoude. Ter hoogte van de kruising met de Tolleleane sloeg de tractorbestuurder linksaf, terwijl hij op dat moment net werd ingehaald door de motorrijder. Deze remde sterk af en sloeg over de kop en kwam vervolgens tegen de achter de tractor gekoppelde balenpers tot stilstand. De motorrijder liep vermoedelijk een gebroken been op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Schiermonnikoog: mensen op zandplaats
Maandag omstreeks 14.45 uur meldde de vuurtorenwachter dat op de zandplaat voor paal 3 een aantal mensen door het water waren ingesloten. Hij had de reddingsmaatschappij reeds in kennis gesteld. Met een rubberboot werden een 40-jarige inwoner van het Duitse Kaarst en zijn twee zonen door de reddingsmaatschappij uit hun benarde positie bevrijd en weer veilig op het strand gezet. De mensen werden verrast door het snel opkomende water.

Leeuwarden: brand woning
Maandag omstreeks 16.20 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan het Europaplein. De bewoonster, een 84-jarige vrouw, stond inmiddels in de deuropening. De woonkamer en gang stonden vol rook. Waarschijnlijk is een begin van brand ontstaan bij een theelichtje, dat op tafel stond en dat men vergeten was uit te doen. De bewoonster, die even op bed lag, was wakker geworden van een brandlucht. De vrouw, die niet al te snel ter been is, werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid en kon na behandeling weer naar huis.

Franeker: verwarde man
Maandag omstreeks 16.30 uur kwam er een melding binnen dat bij of op het AZC iemand met een mes liep te zwaaien en dat er iemand was neergestoken(bleek niet het geval te zijn) Op de Thomas de Grootstraat werd de man aangetroffen. De man, een 28-jarige asielzoeker had het mes nog in zijn handen en hij was gewond aan de handen. Toen hij de politie zag, dreigde hij met het mes. Er werd op de man ingepraat en op een gegeven moment draaide de man zich om en liep weg, waarop een agent de man van achteren vastpakte en hem het mes afhandig probeerde te maken. Bij deze actie raakte de agent gewond aan zijn hand. De verdachte werd aangehouden. Hij maakte een verwarde indruk en het bleek dat hij zijn linkerpols had doorgesneden. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden en is opgenomen.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 21.25 uur fietste een 13-jarige jongen uit Leeuwarden over de Karel Doormanstraat. De jongen kwam achter een SRV-wagen vandaan, die bestuurd werd door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. De jongen wilde de SRV-wagen aan de rechterzijde inhalen. Hij bleef haken en kwam vervolgens ten val. Met zijn hand kwam hij onder het rechterachterwiel van de wagen terecht. De bestuurder van de SRV-wagen had de aanrijding niet bemerkt en werd door omstanders hierop gewezen. De jongen liep een open vleeswond op en werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Sneek: onder invloed
Maandag omstreeks 22.25 uur werd op de Grote Kerkstraat een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 54-jarige inwoonster van Ommen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 505 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van 5 uren. De vrouw kreeg tevens een bekeuring voor het opgeven van een valse naam. Zij werd herkend door een agent, die haar ongeveer 2 weken daarvoor ook reeds had bekeurd voor een verkeersovertreding.

Balk: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.20 uur werd op de Suderseewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Midsland: mishandeling
Dinsdag omstreeks 00.10 uur botste een 18-jarige inwoner van Groningen in een discotheek aan de Heereweg tegen een meisje aan. Hierdoor ontstonden er woorden tussen hem en een 18-jarige inwoner van Spijkenisse. De inwoner van Spijkenisse sloeg daarop de inwoner van Groningen met een vuist in het gezicht, waardoor deze een bloedneus opliep. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Sneek: lastige mannen
Dinsdag omstreeks 01.00 uur werden op het Grootzand twee inwoners van Sneek, 22 en 18 jaar, aangehouden. De beide mannen veroorzaakten overlast. Zij vielen voorbijgangers lastig en hadden op het Schaapmarktplein verschillende bierflesjes op straat kapot gegooid. Bij het zien van de politie gingen de mannen er vandoor. Na hun aanhouding werden de mannen overgebracht naar het bureau en ingesloten. Zij worden in de loop van vandaag gehoord en zullen daarna weer in vrijheid worden gesteld..

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...