Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duitsers sluiten zichzelf in op zandplaat Schiermonnikoog

Datum nieuwsfeit: 31-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 31-07-2001
Politieberichten van 30/7 (13.00 uur) t/m 31/7 (07.00 uur)

Hijum: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 12.00 uur vond op de Bredyk een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 57-jarige inwoner van Hijum sorteerde op de kruising Bredyk Lege Hearewei voor met de bedoeling linksaf te slaan. Hij zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd. Op het moment dat de bestuurder afsloeg, volgde de aanrijding. De inwoner van Hijum liep een hoofdwond op, die ter plaatse door het ambulancepersoneel werd behandeld. De beide auto`s werden zwaar beschadigd.

Oosterwolde: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Kuunderhof. Het rechter portierraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en twee cd`s weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 14.40 uur fietste een 76-jarige inwoonster van Sneek over de Oosterdijk. Gekomen ter hoogte van de
voetgangersoversteekplaats ter hoogte van het `Oude Vat` stak een Duits gezin de weg over. Zij hadden groen licht. De fietsster raakte het kind van het gezin(jongentje, leeftijd niet bekend) en kwam ten val. De vrouw liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Het kind had geen letsel.

Terwispel: eenzijdig ongeval licht gewonde
Maandag omstreeks 14.05 uur vond op de Rijksweg A7 onder Terwispel een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto was tijdens het inhalen in de berm terechtgekomen en bij het tegensturen, was de man, een 66-jarige inwoner van Heerenveen, de macht over het stuur kwijtgeraakt. De auto sloeg over de kop en kwam via de vangrail in de middenberm tot stilstand. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en kon na behandeling naar huis.

Oldeholtpade: geen helm
Maandag omstreeks 15.00 uur werd op de Heerenveenseweg een duopassagier op een bromfiets bekeurd ter zake het niet dragen van een helm. Kort daarvoor was de vrouw hiervoor reeds gewaarschuwd. Toen zij weer werd aangesproken, wenste de vrouw in eerste instantie haar naam niet op te geven. Zij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau, alwaar zij haar naam uiteindelijk wel opgaf. De vrouw, een 29-jarige inwoonster kreeg een bekeuring en werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Harlingen: keukenbrand
Maandag omstreeks 15.00 uur had de bewoonster (leeftijd niet bekend) van een woning aan de Marnehiem, een pannetje met eieren op de kookplaat gezet. De vrouw had na verloop van tijd vergeten de kookplaat uit te zetten. Het gevolg hiervan was dat de eieren eierkooltjes waren geworden. Geen brand in de woning, wel rookschade. De gewaarschuwde brandweer behoefde niet handelend op te treden.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 18.05 uur werd op de Westersingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 57-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 910 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uren. Aan het bureau bleek dat de bestuurder tevens niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de auto niet verzekerd was en de APK-keuring verlopen bleek te zijn. Voor deze overtredingen kreeg de bestuurder tevens een bekeuring.

Wijnjewoude: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 15.15 uur vond op de Weinterp een aanrijding plaats tussen een motor en een tractor. De motorrijder, een 44-jarige inwoner van Kolhorn reed in de richting Hemrik. Voor hem reed in dezelfde richting een tractor met daarachter gekoppeld een balenpers. De tractor werd bestuurd door een 30-jarige inwoner van Wijnjewoude. Ter hoogte van de kruising met de Tolleleane sloeg de tractorbestuurder linksaf, terwijl hij op dat moment net werd ingehaald door de motorrijder. Deze remde sterk af en sloeg over de kop en kwam vervolgens tegen de achter de tractor gekoppelde balenpers tot stilstand. De motorrijder liep vermoedelijk een gebroken been op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Schiermonnikoog: mensen op zandplaats
Maandag omstreeks 14.45 uur meldde de vuurtorenwachter dat op de zandplaat voor paal 3 een aantal mensen door het water waren ingesloten. Hij had de reddingsmaatschappij reeds in kennis gesteld. Met een rubberboot werden een 40-jarige inwoner van het Duitse Kaarst en zijn twee zonen door de reddingsmaatschappij uit hun benarde positie bevrijd en weer veilig op het strand gezet. De mensen werden verrast door het snel opkomende water.

Leeuwarden: brand woning
Maandag omstreeks 16.20 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan het Europaplein. De bewoonster, een 84-jarige vrouw, stond inmiddels in de deuropening. De woonkamer en gang stonden vol rook. Waarschijnlijk is een begin van brand ontstaan bij een theelichtje, dat op tafel stond en dat men vergeten was uit te doen. De bewoonster, die even op bed lag, was wakker geworden van een brandlucht. De vrouw, die niet al te snel ter been is, werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid en kon na behandeling weer naar huis.

Franeker: verwarde man
Maandag omstreeks 16.30 uur kwam er een melding binnen dat bij of op het AZC iemand met een mes liep te zwaaien en dat er iemand was neergestoken(bleek niet het geval te zijn) Op de Thomas de Grootstraat werd de man aangetroffen. De man, een 28-jarige asielzoeker had het mes nog in zijn handen en hij was gewond aan de handen. Toen hij de politie zag, dreigde hij met het mes. Er werd op de man ingepraat en op een gegeven moment draaide de man zich om en liep weg, waarop een agent de man van achteren vastpakte en hem het mes afhandig probeerde te maken. Bij deze actie raakte de agent gewond aan zijn hand. De verdachte werd aangehouden. Hij maakte een verwarde indruk en het bleek dat hij zijn linkerpols had doorgesneden. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden en is opgenomen.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 21.25 uur fietste een 13-jarige jongen uit Leeuwarden over de Karel Doormanstraat. De jongen kwam achter een SRV-wagen vandaan, die bestuurd werd door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. De jongen wilde de SRV-wagen aan de rechterzijde inhalen. Hij bleef haken en kwam vervolgens ten val. Met zijn hand kwam hij onder het rechterachterwiel van de wagen terecht. De bestuurder van de SRV-wagen had de aanrijding niet bemerkt en werd door omstanders hierop gewezen. De jongen liep een open vleeswond op en werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Sneek: onder invloed
Maandag omstreeks 22.25 uur werd op de Grote Kerkstraat een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 54-jarige inwoonster van Ommen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 505 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van 5 uren. De vrouw kreeg tevens een bekeuring voor het opgeven van een valse naam. Zij werd herkend door een agent, die haar ongeveer 2 weken daarvoor ook reeds had bekeurd voor een verkeersovertreding.

Balk: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.20 uur werd op de Suderseewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Midsland: mishandeling
Dinsdag omstreeks 00.10 uur botste een 18-jarige inwoner van Groningen in een discotheek aan de Heereweg tegen een meisje aan. Hierdoor ontstonden er woorden tussen hem en een 18-jarige inwoner van Spijkenisse. De inwoner van Spijkenisse sloeg daarop de inwoner van Groningen met een vuist in het gezicht, waardoor deze een bloedneus opliep. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Sneek: lastige mannen
Dinsdag omstreeks 01.00 uur werden op het Grootzand twee inwoners van Sneek, 22 en 18 jaar, aangehouden. De beide mannen veroorzaakten overlast. Zij vielen voorbijgangers lastig en hadden op het Schaapmarktplein verschillende bierflesjes op straat kapot gegooid. Bij het zien van de politie gingen de mannen er vandoor. Na hun aanhouding werden de mannen overgebracht naar het bureau en ingesloten. Zij worden in de loop van vandaag gehoord en zullen daarna weer in vrijheid worden gesteld..

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie