Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zevenentwintig kandidaten voor burgemeesterschap Middelburg

Datum nieuwsfeit: 31-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

27 kandidaten voor burgemeesterschap Middelburg

Zevenentwintig kandidaten dingen naar het burgemeestersambt van de gemeente Middelburg: drie vrouwen en vierentwintig mannen, in leeftijd variërend van 44 tot 57 jaar.
Van de sollicitanten zijn er negentien al elders burgemeester, drie zijn werkzaam in het bedrijfsleven, één in het onderwijs, één in overheidsdienst en vier hebben een voltijd dan wel deeltijd politiek-bestuurlijke functie. Negen VVD-ers hebben zich aangemeld, acht CDA-ers, vijf PvdA-ers, twee D66-ers, twee leden van de ChristenUnie, van wie één aangeeft RPF, en één GroenLinks-er. Twee kandidaten geven aan geen godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging te hebben, zes zijn Nederlands-hervormd, vier Gereformeerd, vijf Rooms-katholiek, één Christelijk-gereformeerd, twee zijn lid van de Remonstrantse Broederschap en zeven van hen geven geen uitsluitsel op dit punt.
Commissaris van de koningin drs. W.T. van Gelder heeft deze informatie schriftelijk bekend gemaakt aan de gemeenteraad van Middelburg.

31 juli 2001, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 36/2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie