Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietser dood na ongeval in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 31-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Fietser dood na ongeval
31-7-2001. Een fietser die maandagochtend bij een ongeval op de Oostzanerdijk zwaargewond raakte, is s avonds in een ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een 51-jarige inwoner van Zaandam. Hij kwam op de Oostzanerdijk, vlakbij de Kometensingel, frontaal in botsing met een personenbusje en liep zwaar hoofdletsel op. Medisch personeel van de traumaheli verleende de eerste hulp. Vervolgens ging de gewonde onder politiebegeleiding per ambulance naar een ziekenhuis.

De politie van wijkteam Klimopweg onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Het politiebureau is telefonisch bereikbaar op nummer (020) 559 31 60Overval postkantoor
Verkeerszaken Amsterdam
31-7-2001. De politie heeft maandag vier automobilisten van de weg gehaald die geen rijbewijs hadden. Op de Admiraal de Ruijterweg was dat een 50-jarige chauffeur uit Haarlem. Hij miste niet alleen het rijbewijs, maar was ook niet verzekerd en gaf een valse naam op. Zijn auto is in beslag genomen. Op de Nieuwe Leeuwarderweg reed een 24-jarige bestuurder zonder rijbewijs. Hij vertelde dat hij de auto had geleend van zijn broer die met vakantie is. Op de Amstel reed een 37-jarige automobilist met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook hij ging op de bon. Op de Westerdoksdijk bestuurde een 26-jarige chauffeur een onverzekerd bestelbusje. Ook hij had geen rijbewijs.

Westerdoksdijk
Op de Westerdoksdijk is maandagochtend een verkeerscontrole gehouden. De politie deelde daarbij 28 keer proces-verbaal uit, waaronder tien keer voor het niet dragen van autogordels.
Johan van Hasseltweg
Op de Johan van Hasseltweg hield de politie vannacht tussen half twee en drie uur een alcoholcontrole. Onder de 116 automobilisten die op het pijpje bliezen, zaten er twee die te veel hadden gedronken. De hoogste score was 1.25 promille.
Aanpak overlast
31-7-2001. Surveillerend politiepersoneel heeft maandag in de binnenstad 49 keer een verwijderingsbevel uitgereikt. Dit in het kader van de bestrijding van de drugoverlast. Betrokkenen moesten voor de duur van acht uur de buurt uit. Eén persoon die al meerdere keren drugoverlast had veroorzaakt kreeg een 14-dagenbevel.Daarnaast is 57 keer proces-verbaal opgemaakt voor zaken als overtreding van het messenverbod, wildplassen, openbare fietsverkoop, de handel in nepdope en hinderlijk drankgebruik. Voor het bezit en handel in harddrugs zijn vijf personen aangehouden. Bij hen zijn 53 bolletjes harddrugs en/of pillen in beslag genomen.
Hennepplantage in De Pijp
31-7-2001. Maandagmiddag heeft de politie in een woning in stadsdeel De Pijp een hennepplantage ontmanteld. De illegale kwekerij werd gevonden tijdens een onderzoek na klachten over stankoverlast. Er zijn 348 hennepplanten en een behoorlijke partij kweekapparatuur in beslag genomen. De energievoorziening van de plantage was verkregen door een bypass rond de meter. Er was dus sprake van diefstal van stroom. Het onderzoek naar de kweker is nog gaande.
Harddrugs op Ganzenhoef
31-7-2001. Op Ganzenhoef troffen op de fiets surveillerende agenten vannacht 64 bolletjes harddrugs aan de kant van de weg aan. Het gaat vermoedelijk om de handelsvoorraad van een straatdealer. Kort daarvoor hadden ze een man gezien die zich nogal vreemd gedroeg. Toen ze poolshoogte namen, vonden ze de drugs. De eigenaar was inmiddels gevlogen.
Ongevallen met voetgangers
31-7-2001. Kort na middernacht kwam een vermoedelijk beschonken man ten val op de trambaan in de Raadhuisstraat. Hij is met verwondingen aan zijn gezicht en voor verdere medische controle naar een ziekenhuis overgebracht. Aanvankelijk leek het er op dat hij was geschept door een tram, maar dat bleek niet het geval. Getuigen verklaarden dat de man overstak, op de trambaan wachtte, zijn evenwicht verloor en achterover tegen het midden van de tram viel.

Thorbeckeplein
Een 17-jarig meisje raakte gewond op het Thorbeckeplein. Ze zat op een bank en viel daar op een gegeven moment vanaf. Ze kwam met haar rug in op straat liggende glasscherven terecht en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Stationsplein
Een 53-jarige toeriste uit Appingedam verstapte zich op een trottoirband. Ze kwam ten val en liep een gebroken enkel op. Ze is voor medische behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.

Nieuwendammerdijk
Bij een scheepswerf op de Nieuwendammerdijk viel maandagmiddag een gewonde bij een arbeidsongeval. Een 56-jarige werknemer struikelde en kwam met zijn been in een gat terecht. Het slachtoffer werd met een kraan van de werf van boord gehesen en per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De man had zijn enkel- en scheenbeen gebroken.

Motorrijder onderuit
31-7-2001. Maandagmiddag is op de Ceintuurbaan bij de Dusartstraat een 23-jarige motorrijder uit Monnickendam ernstig gewond geraakt. Hij ging volgens getuigen met vrij hoge snelheid onderuit en ramde twee geparkeerde autos. De man zou hebben geremd voor een automobilist die voornemens was om af te slaan. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en ligt op de intensive care. Hij is niet in levensgevaar. Fietser raakt zwaargewond
31-7-2001. Maandagochtend liep een 42-jarige fietser zware verwondingen op bij een ongeval op de Tafelbergweg. Hij kwam in botsing met een auto, die waarschijnlijk afsloeg. Het slachtoffer is met zwaar gezichts- en hoofdletsel naar een ziekenhuis overgebracht en inmiddels geopereerd. Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog gaande.
Bejaarde in sloot
31-7-2001. Twee onbekend gebleven Franse fietsers hebben maandagmiddag een bejaarde vrouw gered die met haar elektrische rolstoel op de Poppendammergouw een sloot was ingereden. De 85-jarige vrouw zat onder de modder en plantenresten en is voor een wasbeurt en een medische check naar een ziekenhuis overgebracht. Het ongeval had haar niet van haar stuk gebracht. Ze klaagde alleen over wat pijn in haar rug en was goed te spreken. De rolstoel is door de gealarmeerde brandweer op het droge gezet.

Voor zover bekend zou de vrouw zijn uitgeweken voor vier fietsers en toen door het hellende wegdek te water zijn geraakt. Twee van de fietsers, Fransen, waren direct gestopt en te hulp geschoten. Na de redding waren ze er direct vandoor gegaan om bij een boer in de buurt onder de douche te stappen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie