Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mazda beperkt aantal te produceren Tributes voo Europa

Datum nieuwsfeit: 31-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Mazda

Persbericht

Den Haag 31 juli 2001

Luxe probleem voor Mazda Tribute

Fabriek kiest voor 3.0 liter V6 versies

Mazda Motor Corporation in Japan maakt vandaag officieel bekend dat het aantal te produceren Tributes, die bestemd zijn voor de Europese markt, drastisch wordt beperkt. Vanwege de enorme populariteit van deze Mazda SUV in Amerika, is de vraag vele malen groter dan de productiecapaciteit. In totaal zullen slechts 5.000 Tributes met een 3.0 liter V6 krachtbron dit jaar ter beschikking staan van Europa. In eerste instantie zouden er 15.000 tot 20.000 Mazda SUVs geproduceerd worden.

De Nederlandse Mazda-importeur, Auto Palace de Binckhorst B.V., betreurt deze gang van zaken ten zeerste, maar dient zich neer te leggen bij de in Japan genomen beslissing. Sinds de introductie in Nederland, die begin juli dit jaar plaatsvond, werden hier in totaal 462 Tributes verkocht, waarvan de meeste met een viercilinder krachtbron. "Alle in backorder staande Tributes met een 2.0 liter motor zullen normaal worden uitgeleverd", wordt door een zegsman van de Mazda-importeur benadrukt. "De 3.0 liter V6-versies leveren geen enkel probleem op". Jan Brentebraten, President van Mazda Motor Europe verdedigt de beslissing om de viercilinder-versies uit het gamma te halen. Hij verwijst naar de 3.0 liter V6-variant, die uniek in dit segment is. "Het is beter om ons daar op te focussen", aldus Brentebraten.

Wanneer de productiecapaciteit wordt uitgebreid om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is op dit moment nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie