Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EOD onderzoekt bommelding Binnenhof

Datum nieuwsfeit: 31-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


EOD onderzoekt bommelding Binnenhof

31-07-2001

Een team van de Explosieven Opruimingsdienst uit Culemborg is vanmiddag (dinsdag) ingeschakeld om een caravan op het Haagse Binnenhof te onderzoeken. Aan het begin van de middag werd daar door de politie van Den Haag een 53-jarige man aangehouden die zijn auto in brand had gestoken en beweerde dat zijn eveneens op het Binnenhof geparkeerde caravan vol explosieven zat. Een bomverkenner van de ijlings opgetrommelde Explosieven Opruimingsdienst voerde vervolgens een onderzoek uit. Daarbij werden geen explosieven gevonden, wel een lege gasfles.

De man, gekleed in legerkleding en klompen, reed volgens de politie van Den Haag rond twee uur vanmiddag het Binnenhof op met zijn auto en caravan. Toen een politieagent hem er op wees dat dit niet toegestaan was, maakte de man aanstalten om te vertrekken maar stak toen plotseling zijn auto in brand. Vervolgens stelde hij dat er in de caravan explosieven zaten. De man is aangehouden. (foto: Peter Wiezoreck).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie