Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Borla uitlaatsystemen presenteert zich bij DTCC te Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 31-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht
Tiel, 31 juli 2001
Sportieve introductie van Borla uitlaatsystemen in Nederland Borla, de befaamde Amerikaanse fabrikant van uitlaatsystemen heeft het Dutch Touring Car Championship (kortweg DTCC) gekozen voor de introductie van zijn producten in Nederland. Door technische ondersteuning van het Lexus Team van Cavallino Tuning wordt de sportieve uitstraling van Borla onderstreept. De Amerikaanse fabrikant brengt vanaf dit voorjaar een uitgebreide lijn van producten op de Nederlandse en Europese markt. Als officiële importeur is de keuze gevallen op B&S Autoparts uit Tiel. Hun jarenlange kennis van Amerikaanse auto accessoires maakte de keuze van de in Californië gevestigde fabrikant eenvoudig. Op de thuismarkt heeft Borla de laatste jaren een trouwe klantenkring opgebouwd. De hoogwaardige uitlaatsystemen zijn beschikbaar voor de meeste Europese, Japanse en Amerikaanse auto's. Op autosportgebied is Borla vooral bekend door de levering van uitlaatsystemen aan de meeste topteams in dragracing. Maar ook op de diverse circuits en op de openbare weg is Borla een gevestigde naam. Alex Borla begon ruim twintig jaar geleden met de fabricage van stainless steel high performance uitlaatsystemen. Over de jaren is zijn bedrijf uitgegroeid tot de meest succesvolle fabrikant van sportuitlaten in de Verenigde Staten. De unieke systemen vinden hun toepassing zowel op de weg, het circuit als de dragstrip. Borla bezit vier gepatenteerde vindingen, die leiden tot een verhoging van vermogen, koppel, en levensduur van de motor. Alle producten worden vervaardigd uit T-304 stainless steel, een staalsoort die ook wordt toegepast in de vliegtuigindustrie. De unieke XR-1 uitlaat is speciaal ontwikkeld voor inzet bij autosport evenementen en is de afgelopen jaren tot het meest succesvolle systeem geworden. Maar ook zijn er complete systemen voor straatauto's, zowel voor sportwagens, toerwagens als terreinauto's. Daarnaast is er ook een gepatenteerd systeem voor motorfietsen. Naast de vervangingsmarkt worden in de Verenigde Staten veel hi-performance modellen standaard afgeleverd met Borla uitlaatsystemen. Door een technische samenwerking aan te gaan met Cavallino Tuning wordt het sportieve imago van Borla onderstreept. Directeur Peter van Erp van het bekende tuningbedrijf is uiterst content met de gesloten overeenkomst. Naast gebruik op de nieuwe Lexus IS 200, die komend jaar deelneemt aan het Nederlands kampioenschap toerwagens, worden de Borla producten ook gebruikt voor de getunede straatauto's die zijn werkplaatsen in Zeewolde verlaten. De Lexus neemt komend weekend deel aan de Malboro Masters de vijfde ronde van het DTCC op het circuitpark Zandvoort. De distributie voor Nederland vindt plaats vanuit de centrale magazijnen van B&S Autoparts in Tiel.Voor de meest gangbare modellen in Nederland wordt een flinke voorraad op peil gehouden.

Voor meer informatie: Peter Visser, B&S Autoparts, Stephensonstraat 25 4004 JA Tiel Tel. 0344-623050, fax 0344-630604, e-mail: (peter@bsautoparts.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie