Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leeuwardens echtpaar verdacht van ontucht met 10 kinderen

Datum nieuwsfeit: 01-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 1-08-2001
Politieberichten van 31/7 (13.00 uur) t/m 1/8 (07.00 uur)

Leeuwarden: zedenzaak
Op maandag 11 juni werd aangifte gedaan van openbare schennis in de Zeeheldenbuurt. Een 14-jarige jongen zou aldaar zijn geslachtdeel hebben getoond. Dit gaf onrust in de buurt en resulteerde er onder anderen in dat er vernielingen werden gepleegd (autobrand/ leksteken van autobanden), alsmede het bekladden van een woning. Naar aanleiding van de openbare schennis en de daarmee gepaard gaande vernielingen, werd op maandag 18 juni een grootschalig buurtonderzoek gehouden, waarbij enkele tientallen bewoners uit de wijk werden gehoord. Tijdens het onderzoek werden in totaal 6 verdachten aan het bureau uitgenodigd. Zij werden gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De verdachten zijn allen na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Gedurende de eerste week van het onderzoek naar de openbare schennis zijn de ouders van de verdachte jongen hun woning uitgevlucht. Na het onderzoek kwamen zij terug.
Op dinsdag 10 juli werd bij het team dat nog steeds bezig was met deze zaak, aangifte gedaan tegen een echtpaar dat zij betrokken zouden zijn bij seksuele misdrijven. De man, 52 jaar en de vrouw 43 jaar, beiden uit Leeuwarden, werden diezelfde dag nog aangehouden. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.10 kinderen in de leeftijd van 2 ½ tot 15 jaar werden het slachtoffer. Tijdens het onderzoek zijn de afgelopen weken nog twee mannen, 42 en 40 jaar en twee vrouwen, 39 en 44 jaar, allen uit Leeuwarden aangehouden. De mannen van 52 en 40 jaar en de vrouwen van 43 en 39 jaar, zitten op dit moment nog vast. De andere verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. In verband met deze zaak is een scenarioteam van hulpverleners zedenzaken en voorkoming maatschappelijke onrust in het leven geroepen. Dit team bestaat uit o.a. een vertrouwensarts, slachtofferhulp, medewerkers van het steunpunt seksueel geweld, G.G.D. en S.P.D. De politie is nog volop met het onderzoek bezig en werkt met 6 rechercheurs aan deze zaak.

Woudsend: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Indyksterleane. De bewoners lagen boven te slapen. Vermoedelijk heeft men gebruik gemaakt van een valse sleutel om de woning binnen te komen, De gehele beneden verdieping werd doorzocht. Uit de woning werden een gsm, een verrekijker en wat kleingeld weggenomen. De bewoner, 72 jaar, heeft aangifte gedaan.

Hindeloopen: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Havenkade. Het rechter portier werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler en de hoedenplank met 4 speakers weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Hindeloopen, heeft aangifte gedaan.

Noordwolde: lastige jongeman
Dinsdag omstreeks 15.15 uur meldde de badmeester, een 55-jarige inwoner van Wolvega, dat zich in het zwembad `De Dobbe` aan de Elsweg een lastige jongeman bevond, die niet wenste te vertrekken. De jongeman hield zich niet aan de regels. Hij had o.a. vuilnis op de grond gegooid en bleef steeds op de duikplank staan, terwijl andere mensen daar ook gebruik van wilden maken. Toen de politie ter plaatse kwam dook hij demonstratief in het water. Uiteindelijk kwam hij uit het water, doch wilde, ondanks dat er twee keer gevorderd was, het zwembad niet verlaten. De jongeman, een 16-jarige inwoner van Den Haag, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Workum: aanrijding met gewonden
Dinsdag omstreeks 16.15 uur reed een 22-jarige inwoonster van Deventer met haar personenauto over de Suderseleane in de richting van het Sylspaed. De bestuurster reed met hoge snelheid en in een bocht van de weg kon zij de auto niet onder controle houden, vloog over de kop en kwam vervolgens in de sloot naast de weg terecht. De bestuurster en inzittende, een 11-jarige jongen uit Kampen, werden door omstanders uit de auto gehaald. Beiden zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De auto werd totaal vernield.

Leeuwarden: lugubere vondst
Dinsdag omstreeks 17.15 uur zag een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden iets in het water van de Emmakade ter hoogte van de Johan Willem Frisoweg drijven. De vondst uit het water gevist. Het bleek te gaan om waarschijnlijk een paar longen. Kon niet worden vastgesteld of deze van een mens dan wel van een dier waren. De longen overgebracht naar het MCL-Zuid. In het MCL kon men deze duidelijkheid ook niet direct geven. Men zal de longen onderzoeken.

Langedijke: onder invloed
Dinsdag omstreeks 19.45 uur werd op de Iegepoeledijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Jubbega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 765 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: diefstal boot
Dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur werd een rubberbootje gestolen, dat lag afgemeerd in het water langs de Atalanta. De eigenaar van de boot, een 35-jarige inwoner van Sneek, ging zelf op onderzoek uit en zag in de Willem Santemastraat de verdachte lopen met zijn boot. Hij hield de verdachte, een 17-jarige inwoner van Sneek aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en de boot ging retour eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal op gemaakt en hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Hindeloopen: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.10 uur werd op de Oosterdijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Deurne, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Hij kreeg en rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Dinsdag omstreeks 23.45 uur kwam er een melding binnen dat er een ruit was ingegooid bij een automatiek aan de Nieuwestad. Ter plaatse bleek dat de ruit was ingeslagen. Door deze vernielde ruit was de verdachte naar binnengekropen. In het pand werd de verdachte, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangetroffen. De man zat zich op dat moment te goed te doen aan etenswaren uit de zaak. De kassa was door hem vernield. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte is ingesloten. Een 52-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak woning
Tussen dinsdag 15.00 uur en woensdag 01.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Liaukemastraat. Waarschijnlijk is men de woning binnengekomen door de `flippermethode`. De voordeur zat niet op het nachtslot. Uit de woning werden een videorecorder en een zilveren schakelketting weggenomen. De bewoonster, een 33-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
Dinsdag omstreeks 23.50 uur werd in een woning aan de Auke Stellingwerfstraat een man mishandeld. De man, een 34-jarige inwoner van Meppel, was met kennissen, man 38 jaar en vrouw 33 jaar, uitgeweest. In een horecagelegenheid in de stad hadden zij ruzie gekregen met een onbekende man. Hierbij waren over en weer klappen gevallen. Na de ruzie was hij samen met zijn kennissen naar huis gegaan. Alle drie waren onder invloed van alcohol. Toen zij net thuis waren werd er aangebeld en kwamen een aantal mannen de woning binnen. Het slachtoffer kreeg toen, volgens zijn zeggen, twee klappen met een soort hakbijltje. Hierdoor liep hij verwondingen op aan zijn hoofd. Daar hij probeerde de slagen af te weren, liep hij ook verwondingen op aan zijn handen. De vrouw werd niet geslagen. De andere man was op dat moment niet aanwezig. Het slachtoffer werd overgebracht naar het MCL. Na behandeling kon het slachtoffer weer naar huis. Hij heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Abbega: aantreffen gestolen auto`s
Woensdag omstreeks 03.15 uur kwam er een melding binnen dat bij een aanrijding op de Pikesyl onder Abbega twee auto`s te water waren geraakt en dat na de aanrijding een derde auto was weggereden. De auto`s in de sloot aangetroffen. Daar het vermoeden bestond dat er nog mensen in de wagens zouden zitten, werden ook de duikers van de brandweer gewaarschuwd en een ambulance ter plaatse gestuurd. Er werden geen personen aangetroffen. De auto`s, een Opel Tigra en een Audi bleken kort daarvoor gestolen te zijn bij een garagebedrijf uit Oudega, gemeente Wymbritseradiel. De eigenaar van het garagebedrijf een 36-jarige inwoner van Oudega heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...