Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Optreden EU tegen Nederland ivm milieueffectbeoordeling

Datum nieuwsfeit: 01-08-2001
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/1166

Brussel, 1 augustus 2001

Commissie treedt op tegen Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland in verband met de milieueffectbeoordelingsrichtlijn

De Europese Commissie heeft besloten tegen enkele lidstaten op te treden wegens overtredingen van de Europese richtlijn betreffende de milieueffectbeoordeling(1)
. Spanje wordt voor het Europese Hof van Justitie gedaagd omdat geen correcte milieueffectbeoordeling is uitgevoerd voor de autoweg van Oviedo naar Llaner. Het zal tevens formele verzoeken ontvangen omdat geen correcte effectbeoordelingen zijn uitgevoerd in verband met een opslagplaats voor gevaarlijk afval bij de luchthaven van Bilbao, een varkensfokkerij te Vera ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie