Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verliesspeld als nieuw rouwsymbool

Datum nieuwsfeit: 01-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Knop

Hoofdmenu

Verliesspeld wil nieuw rouwsymbool worden

Vroeger droegen mensen een zwarte rouwband om aan hun omgeving duidelijk te maken dat ze in de rouw waren. Tegenwoordig kennen we geen duidelijk herkenbare rouwsymbolen meer, terwijl daar, volgens verliestherapeute Anne-Marie Vermaat, wel behoefte aan is. Samen met ontwerper Wijnand Boer gaf zij daarom de Verliesspeld vorm. Doel: deze speld nationale bekendheid geven als rouwsymbool en hiermee rouwenden van dienst zijn.

de verliesspeld Met de Verliesspeld willen Vermaat en Boer verdriet bespreekbaar maken. De speld is bedoeld voor mannen en vrouwen, die ermee kunnen aangeven dat ze een dierbare verloren hebben en dat ze daardoor niet in hun gewone doen zijn. Bovendien kan de speld aanleiding geven tot belangstellende vragen, wat de rouwende de gelegenheid geeft over het verlies te praten.

Boek
De basisuitvoering van de speld, van nikkelvrij, verchroomd messing, wordt standaard meegeleverd bij het boek dat Anne-Marie Vermaat schreef over rouwverwerking: Lieverd, ik mis je zo. Zilveren en gouden uitvoeringen, al of niet met diamant of een andere edelsteen, mogen onder licentie worden geproduceerd. Ze mogen vooralsnog alleen in combinatie met het (zeer betaalbare) boek worden verkocht.

Promotie
Wijnand Boer, die naast ontwerper communicatiedeskundige is, heeft een promotieplan geschreven om de Verliesspeld stapsgewijs de landelijke bekendheid te geven die nodig is om als symbool te kunnen functioneren. Een belangrijk onderdeel van de communicatiemix is de website www.verliescommunicatie.nl. Via deze site kan ook het boek in combinatie met de basisspeld besteld worden ( 33,05). Telefonisch bestellen kan ook: (015) 369 44 57.

Terug naar nieuwsoverzicht

Federatie Goud en Zilver Postbus 904 2270 AX Voorburg tel: 070 - 386 77 77
Reacties naar: (sierinfo@xs4all.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie