Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 02-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.15 uur
Jongen mishandeld

NIEUWEGEIN Op woensdag 1 augustus is een jongen door een man mishandeld.

Rond zeven uur in de avond sprak een 28-jarige man uit Nieuwegein op de Heraburg drie jongens aan. De man had één van hen twee weken daarvoor een schepnet uitgeleend en wilde dat terug. De man gebruikte bij zijn verzoek bewoordingen die bij één van de jongens, 18 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, in het verkeerde keelgat schoten. Er ontstond een woordenwisseling tussen de man en de jongen. Nadat de man wegliep, bleef de jongen naar hem roepen. De man draaide zich om, liep naar de jongen, pakte hem bij zijn nek en gaf hem enkele klappen. De jongen werd op de grond gegooid, ook toen kreeg hij nog enkele klappen, waarna de man wegliep. De jongen hield er een gezwollen lip, een wondje op zijn linkerkaak en een snee bij zijn linkeroor aan over.

De gewaarschuwde politie trof de verdachte niet meer in de omgeving aan, maar kon hem even later bij zijn woning aanhouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. De man bekende de mishandeling en betuigde zijn spijt. Hij was bereid eventuele schade te vergoeden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens plegen vernielingen

NIEUWEGEIN Op woensdag 1 augustus zijn meerdere jongens voor het plegen van vernielingen aangehouden.

Rond zeven uur in de avond troffen politiemensen vier jongens in een in aanbouw zijnd kantoorpand aan de Weverstede aan. Zij hadden stenen naar beneden gegooid, bleken tevens zakken cement te hebben vernield, met cement te hebben gegooid en een bouwtekening in de brand te hebben gestoken. Na een korte achtervolging in het pand, konden de vier worden aangehouden. Het betrof vier jongens van 13, 14 , 14 en 15 jaar oud, allen afkomstig uit Houten.

De jongens bekenden de vernielingen te hebben gepleegd. Tegen de vier jongens is proces-verbaal opgemaakt. Er wordt nog overleg gepleegd of de zaak wordt overgedragen aan Bureau HALT.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie