Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IPlanet levert draadloos en multi-hosted factureren

Datum nieuwsfeit: 02-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


iPlanet levert producten voor draadloos en multi-hosted factureren en betalen

- BillerXpert-software en BillerXpert B2B Edition-software gebaseerd op Sun ONE
- Overeenkomst met QSI maakt wereldomspannende betalingssystemen mogelijk
Nieuwegein (Nederland), 2 augustus 2001 -- iPlanet E-Commerce Solutions heeft twee nieuwe producten toegevoegd aan de IBPP-lijn (Internet Bill Presentment and Payment). Hiermee kunnen wereldomspannende systemen worden gebouwd voor draadloos factureren en betalen:


- Met BillerXpert (versie 4.5), bedoeld voor de business-to-consumer-markt, kunnen banken, bedrijven en serviceproviders hun factureringsproces stroomlijnen. Hiermee kunnen klanten met hun mobiele telefoons of andere draadloze apparaten hun rekeningen ontvangen en betalen.


- Met BillerXpert B2B Edition (versie 4.5), voor de business-to-business-markt, kan een dienstverlener een multi-hosted factureringssysteem bouwen, waarmee bedrijven een voordelig alternatief wordt geboden voor een eigen factureringssysteem.

Deze facturerings- en betalingsproducten maken deel uit van de productlijn die iPlanet voert voor ondersteuning van commerciële bedrijfsprocessen, zoals inkoop, verkoop, het inrichten van marktplaatsen op het internet en het faciliteren van handelstransacties. Deze handelstoepassingen sluiten aan op het goed schaalbare en zeer betrouwbare infrastructuurplatform, dat iPlanet bouwde rond de op Java gebaseerde Application Server. De producten zijn tevens belangrijke componenten van Sun ONE (Open Net Environment), een open architectuur voor het maken, samenvoegen en inzetten van intelligente webservices.

iPlanet BillerXpert 4.5-software
Er is een sterk groeiende vraag naar systemen voor elektronisch betalen, vooral in gebieden waar het gebruik van mobiele telefoons groot is, zoals Europa en Azië. Daarom heeft iPlanet het product BillerXpert geschikt gemaakt voor gebruik met WAP (Wireless Access Protocol). Bedrijven die BillerXpert al langer toepassen, hebben te kennen gegeven dat zij graag hun rekeningen elektronisch naar hun klanten willen kunnen sturen. Zij willen beter inspelen op de veranderende praktijk, waarin de klanten voor hun on-line-activiteiten steeds vaker de mobiele telefoon of de handcomputer verkiezen boven de desktopcomputer. Met BillerXpert 4.5 kunnen klanten direct zien hoeveel zij verschuldigd zijn, wanneer de rekeningen moeten worden betaald en welke betalingen al zijn uitgevoerd.

BillerXpert 4.5 is in september 2001 beschikbaar.

iPlanet BillerXpert B2B Edition-software
Om hun klanten goed te kunnen bedienen, hebben leveranciers en andere dienstverleners een goed en efficiënt werkend factureringssysteem nodig. De BillerXpert B2B Edition-software van iPlanet voorziet hierin en biedt mogelijkheden voor multi-hosting. Banken en andere dienstverleners kunnen hiermee hosted factureringsdiensten opzetten voor marktsegmenten waar het economisch niet verantwoord is een eigen infrastructuur voor on-linefacturering te bouwen. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld kleine en middelgrote bedrijven hun on-linefactureringssysteem onderbrengen bij een speciale dienstverlener. Banken kunnen hun diensten voor on-linefacturering aanbieden aan grote bedrijven, die dan een eenmalig bedrag betalen voor het opzetten van het factureringssysteem en vervolgens een bepaald bedrag per maand of per transactie. Uitbesteding van de factureringsdienst kan een bedrijf duizenden guldens besparen. Grote multinationals kunnen niet alleen het factureringsproces voor hun klanten stroomlijnen, maar hebben ook meer mogelijkheden voor het beheer van de geldstroom.

BillerXpert B2B Edition-software van iPlanet sluit aan op de Trustbase Transaction Manager-software van iPlanet. Banken kunnen daardoor EIPP-diensten aanbieden en daarbij gebruik maken van de identiteitsinformatie die het Identrus-systeem biedt. Dit systeem zorgt voor authenticatie van deelnemers aan een transactie en levert uitstekende voorzieningen voor het oplossen van conflicten, wat de bank meer greep geeft op de risico's die zijn verbonden aan dienstverlening via het internet.

BillerXpert B2B Edition 4.5 is nu beschikbaar.

Samenwerking met QSI Payments
iPlanet en QSI Payments stemmen hun producten op elkaar af, waardoor BillerXpert-klanten in Oost-Azië en het gebied van de Stille Oceaan kunnen beschikken over betalings- en verrekeningsfuncties van QSI Payments. De uitwisselbaarheid van beide producten is gebaseerd op OFX (Open Financial Exchange) en biedt voorzieningen voor de organisatie die de facturen uitschrijft én voor de dienstverlener die de facturering verzorgt. Deze overeenkomst vloeit voort uit het streven het toepassingsgebied van BillerXpert verder uit te breiden, met als doel factureringssystemen mogelijk te maken voor klanten die betrokken zijn bij wereldwijde transacties.

QSI Payments Inc.
QSI Payments levert wereldwijd software voor e-payments-infrastructuren en veilig elektronisch betalen. Met de unieke software van QSI Payments kunnen financiële instellingen, bedrijven en hun klanten veilig elektronische betalingen doen, met authenticatie van de transactiepartners. QSI ontwikkelde in 1996 het eerste met smartcards werkende debetsysteem en heeft tot nu toe op vier continenten elektronische betalingssystemen gebouwd. Het bedrijf heeft internationale erkenning verworven voor zijn Universal Payment Architecture en is strategische samenwerkingsverbanden aangegaan met technologieleiders zoals Compaq, SAP, Sun Microsystems en Ariba. QSI onderscheidt zich van de concurrentie door internationale banksystemen geschikt te maken voor één wereldwijd toepasbaar systeem en heeft daarbij oog voor de behoeften van de industrie voor toenemende veiligheid, authenticatie en schaalbaarheid. Meer informatie biedt www.qsipayments.com.

Sun ONE
Sun Open Environment (Sun ONE) omvat een uitgebreid software-assortiment voor het bouwen van slimme web-diensten. Slimme webdiensten zijn gebruiksvriendelijke diensten die daartoe gebruik maken van contextgevoelige informatie en die veelsoortige netwerken over het web met elkaar verbinden. De architectuur en het groeipad zijn louter gebaseerd op open standaarden als Java en XML. Sun ONE vereenvoudigt de ontwikkeling, bouw en exploitatie van webtoepassingen en slimme webdiensten. Ondernemingen profiteren van de productiviteitswinst, ontwikkelaars van de kortere doorlooptijd en eindgebruikers ervaren groter gebruiksgemak. Meer informatie biedt www.sun.com/software/sunone.

iPlanet E-Commerce Solutions
iPlanet E-Commerce Solutions, een samenwerking tussen Sun en Netscape, is opgericht in maart 1999 door America Online en Sun Microsystems, met als doel de drijvende kracht achter de interneteconomie te zijn, dankzij inventiviteit, expertise en de grootste klanttevredenheid. Het iPlanet Deployment Platform is de toonaangevende software-omgeving voor het snel samenstellen van uitbreidbare Internet-diensten. Het platform is gebaseerd op open, bewezen technologieën en omvat Messaging, Directory, Web en Application Servers: stuk voor stuk de beste in hun marktsegment. Meer informatie biedt www.iplanet.com.

Meer informatie:
Roger Kellerman
iPlanet e-commerce solutions
00 31 (30) 601 51 51
(roger@iplanet.com)

Piet van Reeuwijk
Lubbers & De Jong B.V.
00 31 (20) 421 05 65
piet@l-dj.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...