Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 02-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-08-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 2 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken vrouw botst
Een 43-jarige vrouw uit Groningen is woensdagnacht gewond geraakt bij een ongeval op de Bakboordswal in Groningen. De vrouw fietste in de richting van Noorddijk en zag, vermoedelijk tengevolge van overmatig alcoholgebruik, een lantaarnpaal over het hoofd en botste er tegenaan. Ze kwam te vallen en liep diverse verwondingen op. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie In de Hoekstraat in Groningen woensdagavond een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. De man viel in zwaar beschonken toestand tegen de muur van een woning aan en bleef gewond op straat liggen. Ambulancepersoneel constateerde minimaal letsel aan zijn gezicht en behandelde hem ter plaatse. De man is daarna naar het politiebureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: man gewond
In een woning in de Adriaan Pauwstraat in Groningen is woensdagavond een 19-jarige man gewond geraakt. De man kreeg om onduidelijk reden ruzie met zijn moeder en zijn vriendin. Hij maakte zich daarbij zo kwaad dat hij een ruit in sloeg. De man liep daarbij een hechtwond aan arm. Hij werd in huis door een arts behandeld.

Groningen: bromfietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Emingaheerd in Groningen is woensdagavond een 17-jarige bromfietser uit Groningen gewond geraakt. De man reed op zijn brommer achter een tweetal autos aan in de richting van Wibenaheerd. Omdat de voorste auto wilde afslaan remde de bestuurder van de tweede auto. De bromfietser had dat te laat in de gaten en botste tegen de voor hem remmende auto aan. De knaap, die geen helm droeg, kwam te vallen en liep hoofdletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn brommer raakte zwaar beschadigd.

Groningen: dode man in woning
In een woning aan het Meidoornpad in Groningen heeft de politie woensdagavond het stoffelijk overschot van een man gevonden. De politie werd gewaarschuwd door omwonenden die al enige tijd een doordringende lucht hadden waargenomen. Bij betreding van de woning werd de dode man gevonden. De man, vermoedelijk de al langere tijd zieke bewoner, was al geruime tijd dood. Uit onderzoek is gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Zijn identiteit kon nog niet officieel worden vastgesteld.

Groningen: man mishandelt baliemedewerkster
Een baliemedewerkster van het postkantoor aan de Munnekeholm in Groningen is woensdagmiddag mishandeld door een lastige klant. De man wilde geld opnemen maar de medewerkster kon hem vanwege een ondercuratelestelling niet helpen. De man werd kwaad en schopte de vrouw. Daarna verliet hij het postkantoor. Op basis van het signalement kon hij op het Zuiderdiep worden aangehouden. De verdachte, een 23-jarige man uit Nieuwe Pekela, werd meegenomen naar het politiebureau. Hij bekende de mishandeling en is na verhoor heengezonden.

Groningen: inbreker meldt zich
Een 32-jarige man uit Groningen meldde zich woensdagavond aan de balie van het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen. De man verklaarde zichzelf te willen aangeven omdat hij verschillende inbraken zou hebben gepleegd. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte waarschijnlijk heeft ingebroken in een school in de wijk Paddepoel. Naar andere door de gepleegde inbraken wordt onderzoek gedaan. Hij is ingesloten.

Groningen: dronken man ingesloten
De politie heeft woensdagmiddag een 62-jarige man uit Groningen ter ontnuchtering op het politiebureau ingesloten. De man lag laveloos in de Steentilstraat te Groningen voor een fietsenzaak en bleek niet meer in staat om te lopen.

Delfzijl: man aangehouden
Bij een woning aan de Zwet in Delfzijl heeft de politie woensdagavond een 25-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man bevond zich zonder toestemming op het erf van de woning en de eigenaar van het pand verzocht de man te vertrekken. Die weigerde echter en greep een in de tuin liggende heggenschaar waarmee hij de bewoner bedreigde. Ook na bevel van de gewaarschuwde politie weigerde de verdachte te vertrekken. Hij werd daarop aangehouden maar verzette zich hevig. Na gebruik van pepperspray kon de worden overmeesterd. Hij is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Opende: dader overval benzinestation gepakt
De politie heeft woensdagmiddag een 31-jarige man uit Twijzelerheide in zijn woning aangehouden. De man had kort daarvoor een benzinestation aan de Scheiding in Opende overvallen. Onder bedreiging van een mes werd de pompbediende gedwongen tot afgifte van enkele duizenden guldens. Vervolgens kon de overvaller worden opgespoord, omdat de pompbediende het kenteken van de vluchtauto had kunnen noteren. In de woning werd het wapen en een gedeelte van de buit aangetroffen. De overvaller is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten op het politiebureau.

Winschoten: man vernielt ruiten
De politie heeft donderdagochtend op de Gasthuislaan in Winschoten een 43-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man had kort daarvoor ruiten van een woning in de Gasthuislaan vernield, omdat hij een zakelijk conflict met de betreffende bewoner had. Toen voor hem de deur niet werd geopend, gooide hij de ruiten in. De man is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Winschoten: bromfietser aangehouden
De politie heeft woensdagochtend op de Venne een 16-jarige jongen uit Winschoten aangehouden. De jongen bleek te rijden zonder een geldige verzekering en was ook niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Bij een nader onderzoek aan de bromfiets bleek tevens dat met het framenummer was geknoeid. De politie heeft de bromfiets voor technisch onderzoek in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wirdum: man na bedreiging aangehouden
De politie heeft woensdagavond een 63-jarige man uit de gemeente Loppersum op de Fromaweg uit Wirdum aangehouden. De man had in zijn woning na een bemiddelend gesprek twee politieagenten met een hooivork bedreigd. De politie wist de man na een korte worsteling te overmeesteren. De man is vervolgens in het politiebureau voor nader verhoor ingesloten.

Siddeburen: man aangehouden
De politie heeft woensdagnacht op de Kugelslaan te Siddeburen een 33-jarige man aangehouden. De man had zich verdacht gedragen in de nabijheid van autos en woningen. Bij een veiligheidsfouillering werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De man is voor nader onderzoek en verhoor in het politiebureau ingesloten.

Hoogezand: rijden onder invloed: auto kwijt
De politie heeft woensdagmiddag op de Abraham Kuypersingel een 43-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man bleek in zijn auto te hebben gereden en daarbij onder invloed van alcohol te verkeren. Op het politiebureau bleek de man na een blaastest 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens bleek bij controle dat de man zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man zijn auto is in beslag genomen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...