Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 02-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.45 u) Donderdag, 2 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Grensstraat in Kerkrade trof de politie in de garage en in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal zon 160 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige groeilampen (10) inbeslaggenomen. Omdat er iets niet klopte met de stroomvoorziening werd Essent ingeschakeld. Die heeft de bewoners na een aanbetaling van fl. 1.000,- voorlopig weer aangesloten/voorziening hersteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kregen de verdachten een boete opgelegd van totaal fl. 3.750,-. Voor het geval die niet (kan) worden betaald werd meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Landgraaf; hennepkwekerij
Bij controle in afgelopen woensdag in een woning aan de Reeweg in Landgraaf trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal zon 280 hennep-stekjes. Die werden samen met de aanwezige 14 groeilampen inbeslaggenomen. Omdat er aanwijzingen waren dat met de electr.meter was geknoeid werd Essent ingeschakeld. Die heeft na aanbetaling van fl. 1.000,- (er komt overigens nog een naheffing) de electr.aansluiting weer hersteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kregen de verdachten een boete opgelegd van totaal fl. 5.000,-. Voor het geval die niet (kan) worden betaald werd meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie