Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antilliaanse krant 'Ultimo Noticia' zelfde dag in Nederland

Datum nieuwsfeit: 02-08-2001
Bron: Audax
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron
Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gilze, 2 Augustus 2001

ANTILLIAANSE KRANT 'ULTIMO NOTICIA' OP
ZELFDE DAG VERSPREID

De Antilliaanse krant 'Ultimo Noticia' wordt vanaf donderdag 2 augustus op de dag van uitgifte in Nederland verspreid. Dit is mogelijk geworden, doordat de krant nu in Diemen gedrukt wordt. De inhoud wordt 's nachts per satelliet vanaf Curaçao naar Nederland gestuurd. De verspreiding zal worden uitgevoerd door Van Gelderen Import.

De 'Ultimo Noticia' wordt in Nederland al 14 jaar door Van Gelderen Import verspreid. General manager Rob Albers van Van Gelderen Import noemt: "Het feit, dat de 'Ultimo Noticia' op de dag van uitgifte verkocht kan worden, een grote vooruitgang. Eerder was de krant altijd enkele dagen oud op het moment dat deze in de Nederlandse kiosken lag. Het groeiende aantal antillianen in Nederland heeft zeker behoefte aan een actuele krant in hun eigen taal met veel nieuws over de Antillen. We verwachten dan ook minimaal een verdubbeling van de verkoop".

De 'Ultimo Noticia' zal op zo'n 500 verkooppunten in Nederland te koop zijn. Het zwaartepunt van de verspreiding ligt in de regio's Rotterdam en Amsterdam waar de grootste concentratie van antillianen te vinden is. Verder werden er al opvallend veel exemplaren verkocht in Tilburg en in Groningen en omgeving.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie